6 Aralık 2008

Burçin Birdane Butik Pasta Tasarımı

Burçin Birdane Butik Pasta Tasarımı

Blogger'a erişimin engellendiği dönemde, uzun zamandır aklımda olan burcinbirdane.com alan adını almak ve butik tarzdaki çalışmalarımla sipariş pasta ve kurabiyeleri, lezzet denemelerinden ayırarak başka bir sayfada yayınlamak düşüncesindeydim.

Erişim yasağı kaldırıldığında ilk iş olarak alan adını aldım. Şablon olarak bu sayfaya benzer bir şablon seçtim ve html kısmında değişiklik yapmaya çalışarak düşündüklerimi yavaş yavaş boza yapa uygulamaya karar verdim.

Başlık için bir sürü renk kombinasyonu oluşturdum. Yazı karakteri için günlerce bir çok fontu inceledim, yazdım, bozdum, değiştirdim. Sonuçta ana renk olarak benimle bütünleştiğine inandığım morda karar kıldım. Onu tamamlayıcı renkler olarak canlı pembe ve yeşil gözüme güzel göründüler. Başlık böylece oluştu.

Bundan sonrası en önemli kısımdı. Fotoğrafları böyle bir sayfaya koyma düşüncesi ile çekmediğim için hepsi farklı farklıydı ve ortak bir paydada buluşturulmaları gerekliydi. Tam bunları nasıl yapacağım, altından kalkabilecek miyim diye düşünürken iyi kalpli bir melekten mesaj düştü posta kutuma. Hani bazen yapmak istediğiniz şeyler olur, hayal edersiniz böyle olsa ne kadar güzel olur, keşke böyle bir yeteneğim olsaydı yapabilseydim gibi. O an bir sihirli değnek olsa da aklınızdakiler hemen oluverse diye geçer ya içinizden. İşte o çok yetenekli, çok becerikli, çok olmadı baştancı melek benim aklımdan geçenlerin hepsini tek tek yaptı. Bütün zarifliği ve tevazusu ile. Teşekkür ederim, çok teşekkür ederim sözcükleri duygularımı ifade edebilmem için hiç ama hiç yeterli değil. Ömrümün sonuna kadar kalbimin en değerli köşesinde çok ama çok özel hep özel bir yerin olacak Denizciğim. Yaptıkların benim için öyle değerli ki... Kelimeleri senin kadar düzgün ve yerli yerinde seçip hissettiklerimi daha güzel anlatabilmeyi ne çok isterdim.

Sevgili Deniz ile birlikte yeni sayfamın oluşmasında katkı ve emekleri olan Yurdum Yazılım ekibine çok teşekkür ediyorum.

Tam olarak aklımdaki gibi, sade, net ve yalın bir sayfa oldu diye düşünüyorum. Her ne kadar tamamlamam gereken işler olsa da, sayfa henüz tam olarak bitmese de artık yayınlamak istedim. Bundan sonra butik çalışmalarım ve siparişler çoğunlukla Burçin Birdane'de, lezzet denemeleri Burçin'in Denemelerinde yayınlanacak.

İlgi ve desteğiniz için, güzel sözleriniz ve yorumlarınızla hep yanımda olduğunuz, doğru yolda olduğumu hissettirdiğiniz için teşekkürlerimi sunuyorum. Daha yolun başında, çok başındayım. Öğrenecek ve yapılacak çok şey var ama tüm zorluklara rağmen gönüllüyüm. Bu işi seviyorum, çok keyif alıyorum. Gece yarısından sonra hatta çoğunlukla sabaha karşı herkes uyurken ortaya çıkan figürlere, pastalara kurabiyelere bakıp evet oldu demek, sevinmek, mutlu olmak bazen çığlık atmak, acaba delimiyim diye düşünmek çok hoşuma gidiyor. Bundan sonra da hep gidecek gibi görünüyor.

Tüm ziyaretçilerimin Kurban Bayramını şimdiden en içten dileklerimle kutluyor, neşeli, sağlıklı ve lezzetli bir bayram diliyorum.

Sevgilerimle...

18 yorum:

Zerrin Pasta Evi dedi ki...

Ailenizle sağlıklı,mutlu,huzurlu,sevgi dolu bayram geçirmeni dilerim.

Mor rengi çok seviyorum. Hatta kartlarımı bastırırken ana renk olarak özellikle istemiştim. Günlerce matbaa ile konuştum bana mor rengi en sonunda yansıtamayacaklarını söylediler. İstediğim renkte olamıyormuş :((( matbaadan anlamıyorum tabii.

Blogum için de mor renk istiyordum. Benim işlerim vardı bir arkadaşım sağolsun tamamladı ama yine istediğim gibi olmadı.Bir süre böyle gitsin dedim ben de... Renk düzenlemeleri yakında yapmam lazım.

Hayırlı,uğurlu,bol siparişli olsun canım. Meleklerin her zaman yanında olsun :)))


Sevgiler...

Eya dedi ki...

Hünerli ellerini 2.bir sayfaya tasimis olman bir basari adimidir.Sana sadece 41 kere masallah diyorum baska birsey demiyorum Burcincigim... Calisan bir insanin ayni zamanda hobbylerini de basariyla ise dönüstürebilme yetenegi bunun yaninda ev ve aile düzeni ve en önemlisi cocuklarin...Enerjine hayranim ve hayranlikla takibindeyim...coook ama coook basarilar diliyorum...sevgilerimle

zehra

Deniz dedi ki...

Burçinciğim, hayırlı uğurlu olsun. Öyle güzel sözler yazmışsın ki ne diyeceğimi bilemedim.
Birileri senin pasta-kurabiyelerime olmadı baştan yaptığımı sanmasın. Bütün fotoğrafları devasa görme imkanım oldu ve senin özenin ve el becerin sayesinde düzeltilmesi gereken hiçbirşey yoktu. Umuyor değilim, yürekten inanıyorum ki hayallerinin hepsini teker teker gerçekleştireceksin. Bir süre sonra artık siparişlere yetişmek için yanında yardımcıların olacak :) Herşey çok güzel olsun, senin gibi...

Delfina ; dedi ki...

Burçincim yeni sitene sürekli bakıyordum,çok güzel sonuçlanacağını biliyordum.Çok anlaşılır,sade ve güzel olmuş.Yüreğine ve emeğine sağlık,kazancın ve siparişin bol olsun...

İyi bayramlar...

Delfina ; dedi ki...

Denizim zaten olağanüstü biri,ona buradan da teşekkür ederim... :)

YILDIZNAF dedi ki...

Merhaba,

Arasira takibinizdeydim ama yeni bir blogroll yaratirken isminizi ekleyince artik sik sik ziyaret edebilecegim. Umarim sakincasi yoktur. Blogunuz cok hos.

Hayati zevklendirmeye devam...


Iyi bayramlar....

TAZE NANE dedi ki...

Bir bayram gülüşü savur göklere, eski zamanlara gülücükler getirsin, öyle içten öyle samimi,
gözyaşlarını bile tebessüme çevirsin.Damağınızı, ruhunuzu ve çevrenizi tadlandıran,
gerçekten güzel ve bereketli bir bayram dilerim.

Düşler Mutfağı - Butik pasta, Kurabiye ve Cupcake dedi ki...

Canım Burçinim,

Öncelikle yürekten tebrik ediyorum hayırlı uğurlu olsun, bol kazançlar ve keyifli tasarımlar...

Kurban bayramını da kutlar, sevgi, keyif ve mutluluk dolu nice bayramlar dilerim...

sevgiyle kal,

HULYA dedi ki...

Canım Hayırlı Bayramlar diliyorum.Sevdiklerin ve seni sevenlerle birlikte her günün bayram sevincinde geçsin inşallah.Sevgiler

ozlemhan dedi ki...

Bayramın mübarek olsun sevdiklerinle beraber daha nice güzel bayramlar diliyorum

Bir Dilim Düş dedi ki...

Hayırlı uğurlu olsun canım, bol bol siparişler olsun!!!


Sevdiklerin ve sevenlerinle birlikte unutamayacağın bir bayram geçirmeni dilerim. İyi bayramlar!!!

Sevgiler,
Evren

Mutfak Havlusu dedi ki...

Byram tatlı gelsin ailenize ve size.

Adsız dedi ki...

canım senin ve ailenin bayramını kutlarım sevgilerimle hayırlı olsun yeni girişimin

IŞILCA TATLAR dedi ki...

Burçin'im,

Öncelikle başarılar ve bol kazançlar getirsin sana bu pasta tasarım sayfan canım.

Bayramını en içten dileklerimle kutlar tüm sevdiklerinle beraber sağlıklı, mutlu neşe içinde geçireceğin nice bayramlar dilerim.

Çok öpüyorum.

Sevgilerimle,

Doyumluk.... dedi ki...

Bayramınızı kutlar,başarılar dilerim.

Yunkabu dedi ki...

Hayirli olsun Burcin. Insallah cok bereketli olur. Ellerine yuregine saglik

Hülya dedi ki...

Hayırlı olması dileğimle...Güzel ve huzurlu işlere...

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Zerrinciğim - Çok teşekkür ederim güzel dileklerin için. Gecikmeli de olsa ben de senin bayramını kutluyorum. Melekler hepimizle olsun.

Zehracığım - Daima yanımda olduğun ve bunu fazlasıyla hissettirdiğin için çok teşekkür ederim. Öpüyorum...

Denizciğim - İyi ki varsın ve iyi ki arkadaşımsın. Çok çok özel bir insansın. Seni seviyorum...

Delfinacığım - Çok teşekkür ederim. Güzel yorumunla mutlu oldum.

Nesrin - Çok teşekkür ederim. Güzel paylaşımlarda buluşmak dileği ile diyorum ben de.

Taze Nane - Çok teşekkür ederim. Ben de kutluyorum bayramını geç de olsa.

Züzücüğüm - Çok teşekkür ederim güzel dileklerin için.

Hülyacığım - Çok teşekkürler, ben de kutluyorum bayramını.

Özlemhan - Çok teşekkür ederim, hepimiz için...

Evrenciğim - Teşekkür ediyorum nazik mesajın için.

Zeynepciğim - Teşekkür ederim.

Nurdan - Çok teşekkür ederim.

Işılcığım - Umarım öyle olur. Çok teşekkür ederim. Öpüyorum.

Doyumluk - Çok teşekkürler.

Fulya - Çok teşekkür ederim.

Hülya - Çok teşekkür ederim mesajın için, amin diyorum.

Herkese en içten sevgilerimle...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...