5 Ağustos 2007

Ye# 25 Frenk Üzümlü Ahududu Reçeli

Ye# 25 Kahvaltı Etkinliği için aklımda bir iki fikir vardı aslında ama bu güzel reçeli görünce hepsini unutup yapımı oldukça basit olmasına rağmen sadece görüntüsüne ve muhteşem lezzetine istinaden yayınlamak istedim. Yapan ben olmadığım için rahatlıkla mükemmel bir reçel olduğunu ve asma yaprağında pişen mis gibi köy ekmeği ile çok yakıştığını da söyleyebilirim.
Eşim bu haftasonu oğullarımla birlikte yaz mevsimini Bursa Boğazova Yaylasındaki evinde geçiren anneannesinin yanına gitti. Bu doğa harikası yer orman meyveleri bakımından oldukça zengin. Her yıl mutlaka ziyaret ederek her bir hücremizin oksijene doyduğunu hissettiğimiz bu yörede ahududu, çilek, böğürtlen, frenk üzümü vb. meyveleri dalından toplayıp yeme şansına sahip oluyoruz. Bu sefer ben çalışmak zorunda olduğum için gidemedim ama yaz bitmeden bir haftasonu mutlaka gitmek istiyorum.
Ben gidemeyince fotoğraf çekme işi de eşime düştü tabi. Henüz makinemizi çözmeye çalışıp tam anlamıyla kullanamadığımız halde bu görevi başarılı bir şekilde yerine getirdiğini görmek beni çok mutlu etti doğrusu. Yazıyı yazmak için bilgisayarın başına oturduğumda fotoğrafların hangisini yazıya ekleyeceğimi şaşırdım. Hepsi birbirinden güzel ve canlı çıkmış. Meyveler, çiçekler, manzara fotoğraflarının hepsi çok güzel. Eleme sonucu yayınlanmaya hak kazananlar bu fotoğraflar oldu.
Gelelim reçele. 1 lt. suya 1 kg toz şeker ve yarım limon suyu ilave edilerek kaynatılır. Şerbet kıvamına gelince 1 kg ahududu ve 1 su bardağı frenk üzümü ilave edilir, harlı ateşte! iyice kıvam alana dek rengini kaybetmemesine özen gösterilerek kaynatılır.
Arıya dikkat :))

35 yorum:

Duygu dedi ki...

Merhaba Burcin
Resimlerin harika gozukuyor!
sevgiler

Duygu dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

Burçincim eşinin ellerine sağlık harika resimler bunlar . Doğanın güzelliğine hayran oldum. Reçelde süper görünüyor. Sevgiler..

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Burçin reçel harika görünüyor hele (özellikle döndüm saydım:)) yukardan beşinci olan fotoğrafa bayıldım. Manzara zaten bir harika, dalından meyvelere deimrenmemek elde değil :))
Sevgiler...

sevdamavisi dedi ki...

Burçinciğim,
sabahın bu saatinde gözlerim bayram etti eşinin de yüreğine sağlık ne güzel fotoğraflamış. ne çok hasretim doğaya. her fırsatta kendimi doğaya atmaya bayılırım. hele bu meyveler beni benden aldı. reçel harika görünüyor ellerine sağlık. sevgiler

Adsız dedi ki...

Canım manzara dediğin kadar etkileyici , doğa yürüyüşleri ile insanın kendini bulacağı sessiz ve keyifli bir dağ havası veriyor.

Reçele söylenecek söz yok..Enfes görünüyor.

Defne dedi ki...

Burçinciğim,
fotoğraf makinesinin farkı hemen hissediliyor, keyifle kullan ama senin elinden çıkanlar da hep güzel zaten. Ellerine sağlık.
Sevgiler.

bir demet feslegen dedi ki...

Burçin'ciğim ne güzel bir yermiş orası, sayende yeni bir yer keşfettim, çok sağol paylaştığın için. Eminim çok üzülmüşsündür böyle doğa harikası bir yere gidemediğin için, nasıl da serin serin bir yermiş gibi gözüküyor.
O reçeli yemeye doyum olmaz hele o meyveleri seyretmeye, teyzenin ellerine sağlık...
Sevgiler

Damak Tadı dedi ki...

Burçin'ciğim,
Ne kadar güzeller canım meyveler,doğa ve güller..)Hele frenk üzümlerini görünce hepten vuruldum.Eşinin ellerin eve gönlüne sağlık canım.Buradan elimi uzatıp alacak kadar hissettirdi bana.Çoook teşekkürler.Reçelin ise ayrı bir güzellik katmış tatlım.Afiyet şeker olsun.Sevgilerle..

bembi dedi ki...

Burçincim çok iştah açıcı görünüyor reçel! fotoğrafları görünce resmen eridim bitiim! eline sağlık :))
ayrıca sayfanın renkleriyle de pek uyumlu olmuşlar, hihihi! ;D

Müge Hüner dedi ki...

Burçincim,
İlk resme bayıldım, mizansenin harika. Reçel ye beni diyor sanki, tablo gibi tebrikler.

Adsız dedi ki...

Burçin'cim resimler çok güzel, reçel harika görünüyor, eşinin ve senin ellerine sağlık, sevgiler, kolaylıklar..

Selen dedi ki...

Canımmm,
Eşinin eline sağlık. Fakat özellikle 1 ve 5. fotolara bayıldım. Onları sen mi çektin yoksa? ;) Vallahi bu yeni makina yaradı sana. Reçel olsa da yesem dedirtiyor fotolar.. Bu arada tart fotoğraflarına ve beyaz çikolu fındıklara da bayıldım beeeen. Kocaman öperim seni..

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Duygu'cuğum - Çok teşekkürler.

Selda'cığım - Doğa gerçekten hayran olunacak güzellikte haklısın. Çok teşekkür ederim.

Burcu'cuğum - Sanırım reçelin yakın görüntüsü oluyor 5. fotoğraf. Onu ve 1. fotoğrafı ben çektim. hi hi. Çok teşekkür ederim.

Sevda'cığım - Bu bina yığınlarının içinde yeşile hasret kalmamak, doğaya özlem duymamak mümkün değil. Ben de aynen senin gibi düşünüyorum. Çok teşekkür ederim.

Burçin'ciğim - Bahsettiğin yürüyüşleri yaparken bu manzaraya dereden gelen su sesini ve kuş cıvıltılarını da ilave edip ne kadar keyifli olduğunu düşün lütfen. Çok teşekkür ederim.

Defne'ciğim - Çok mutlu oldum ben şimdi yorumunla. O senin güzelliğin arkadaşım. Çok teşekkür ederim.

Eda'cığım - Serinlik konusunda doğru tahmin :) Yaz günü akşamları kuzine soba yanıyor yaylada. Öyle de güzel geliyor ki. İçinde pişen patatesler, börekler de çok lezzetli oluyor üstelik. Çok teşekkür ederim.

Gül'cüğüm - Beğendiğine çok sevindim. Herşeyin doğal olanını yiyebilsek keşke hep ama mümkün olmuyor ne yazıkki. Çok teşekkür ederim.

Bembi'ciğim - Hoşgeldin. Umarım güzel geçmiştir tatil. Beğendiğine çok sevindim. Sizin eseriniz efeniimmm. Çok teşekkür ederim tekrar güzel tasarımcım benim.

Müge'ciğim - Sahi mizanseni beğendin mi. Çok mutlu oldum şimdi. hihi. Yazarken düşündüm hep papatya olsaydı ne güzel yazardıı bu yazıyı diye. Demek fena olmamış benimkisi de. İlk fotoğraf da bana ait. Çok teşekkürler. Öpüyorum.

Ebru'cuğum - Çok teşekkür ederim. Beğendiğine çok sevindim canım.

Selen'ciğim - Bahsettiğin fotoğrafların ikisini de ben çektim. İlk fotoğraf ve beşinci olan reçelin yakın görüntüsünü kast ediyorsan eğer. Güzel sözlerin için çok teşekkür ederim.
Fındıkları tavsiye ederim çok lezzetli oldular.

Herkese kocaman sevgilerimle.

ayseyaman dedi ki...

Sevgili Burcin
yorum yazacak durumda degılim inanki ama gelmisken keske bir sinirli deynek olsada beni o güzelim yaylaya götürse, dalından meyveler yesem yayla da koştursam demeden gecemiyorum be canimm..he h ee!:)
Esin supper resimler yakalamis, renkler harika! Merak iste, kurcalayip bi sekilde ogreniliyor hersey. Emegi gecenlerin ellerine saglik.

Neyse sekerim ben bir dilim kaptim gidiyorum

Soru; Asma yapraginda nasil ekmek pisiriliyor bir anlatsana bana guselim?

sevgilerle

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Ayşe'ciğim hayırdır neden yoğunsun bu aralar.
Çok teşekkür ederim yorumun için. Fotoğraflara ben de bayıldım. Ekmeke gelince ben gitmediğim için detaylı araştırma yapamadım ama senin için araştırıp öğreneceğimdir sözz.
Sevgilerimle,

Nukhet dedi ki...

Burcinnnn
Yeni oyuncaginla denemelere baslamissin. Nefis resimler cikmis ortaya. Bravo vallahi. Bahce super bu arada. Sevgiler

lezzetlilerim dedi ki...

SEVGİLİ BURÇİN NE GÜZEL YERLER. RESİMLERİN HARİKA. AYRICA AHUDUDUNUN O EŞSİZ TADI VE KOKUSU... ASLA VAZGEÇEMEM. ELLERİNE SAĞLIK

Bocuruk dedi ki...

Sevgili Burçin,
Reçel de, fotoğraflar da, sunumun da çok güzel. Fotoğraflara bakmaya doyamadım inan. Hem senin hem eşinin ellerine sağlık:)
Sevgilerimle...

gülriz dedi ki...

Burçinciğim, siz ailecek fotoğrafçı olmuşsunuz da haberimiz yokmuş. Harika fotoğraflar, harika. Reçel de çok güzel görünüyor. Ay fotoğraflara mı bakayım, ağzımın sularını mı sileyim bilemedim. Sevgiler, kocaman

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Nükhet'ciğim - Çok teşekkür ederim güzel sözlerin için.

Sevgili Lezzetlilerim - Ben de ahududuya bayılıyorum ve sana katılıyorum. Çok teşekkürler.

Sevgili Bocuruk :) - Çok teşekkür ederim. Beğendiğine çoook sevindim.

Gülriz'ciğim - Daha çok var ama yine de güzel sözlerinle çok mutlu oldum canım.

Herkese kocaman sevgiler.

bembi dedi ki...

sen çok zarif ve güzel kalpli bir insansın Burçin! :))

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Ayy bembiiiiiii. :))
Öpüyorum senii

Pembelinin Mutfağı dedi ki...

Burçin ellerine sağlık, ayrıca fotoğraflara bayıldımmm

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Çok teşekkürler Pembeli.
Sevgiler,

Cafe Gusto dedi ki...

Burçinciğim fotoğraflar manzara ve doğayı çok güzel yansıtmış.Hele de dalından meyve toplayıp reçel yapmak.Harika.
Sevgilerimle...

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Haklısın Serpil'ciğim çok zevkli gerçekten.
Teşekkür ederim.
Sevgilerimle,

Yemekbahane dedi ki...

o gülün güzelliği nedir öyle , bayıldım

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Çok iç açıcı değil mi?
Teşekkürler Müge'ciğim.
Sevgiler,

Nilay Cinisli dedi ki...

Sevgili Burçin,
Fotoğraf, reçeli daha da çekici kılmış..Süper görünüyor.Ellerine sağlık.
Görüşmek umudu ile...
Sevgiler

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Çok teşekkür ederim Nilay,
Ziyaretin ve güzel yorumun için.
Sevgiler,

Adsız dedi ki...

Merhaba Burçin
Rize`den Asiye böğürtlen reçeli yapıyordum resimleri gördüm gerçekten çok güzel resimler gerçketen yaşamağın nekadar güzel olduğunu yansıtıyor sevgilerimle Rize`den kucak dolusu selamlarla

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Merhaba Asiye,
Ben de uzun zamandır bakmamıştım bu fotoğraflara. Yorumunla tekrar bakma fırsatı buldum.
Teşekkür ediyorum ziyaretin ve güzel yorumun için.

Sevgilerimle...

Selen dedi ki...

Merhaba,
Dolaptaki kirmizi frenk uzumleri ve frambuazdan recel yapmaya karar vermis, hic recel yapmamis biri olarak ipuclari ve guvenilir bir tarif ariyordum ki aradigimi buldum sanirim. Sadece tek bir sorum var, frenk uzumlerinin cekirdekleri, ahududununkilerle birlesince cok kitir kitir olur mu?

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Merhaba Selen
Çok kıtır olacağını zannetmiyorum açıkçası. Kolaylıklar diliyorum.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...