19 Nisan 2011

İtalya Özeti (Vatikan - Roma)

Vatikan 2

Efendim, İtalya'ya gittim, gezdim, gördüm ve geldim.

Malum bu sayfa bir gezi günlüğü değil. Keşke bu 8 günlük süre boyunca dinleyip, öğrendiklerimi, gezip gördüklerimi anlatabileceğim, çekilen 1600 küsür fotoğrafı daha rahat bir şekilde, süzmek zorunda kalmadan yayınlayabileceğim, hatta video kayıtları ile destekleyeceğim bir sayfam daha olsaydı. Gerçi olsa bile yine de kısa sürede ifade edilebileceğimi zannetmiyorum.

Hangi sanat eserine bakacağımızı, hangisinin fotoğrafını çekeceğimizi, not alacağımızı şaşırdığımız, devasa sarayları, kiliseleri, bazilikaları ve heykelleri hayran hayran, zevkle seyrettiğimiz bir gezi oldu diyebilirim.

Aslında niyetim konuyu fazla dağıtmadan tek bir yazıda özet olarak bahsetmekti fakat eleye eleye, zorlamayla ancak 130 lu rakamlara düşürebildiğim fotoğrafları tek bir yazıda yayınlamak zor olacağı için şehirlere göre bir kaç yazıya bölerek kısa notlarla yayınlamayı tercih ettim. Yoksa daha önce de belirttiğim gibi gördüğümüz yüzlerce hatta binlerce değeri, bir kaç yazıda anlatabilmek çok çok zor gerçekten.

Gezinin ikinci günü arızalanan standart objektifim nedeniyle, geriye kalan günlerde tüm fotoğrafları 105 mm'lik makro objektifimle çekmek durumunda kalmak ve mecburen önünde durduğumuz büyük binaların tamamını aynı karede görüntüleyememiş olmak gezinin en üzücü kısmıydı benim için.

Bu ilk yazıdaki fotoğraflar başlı başına bir şehir olan Vatikan ve Roma'dan.

Vatikan 1

Papa'nın halka seslendiği balkon.

Vatikan 8

Elbise tasarımlarını Michelangelo'nun yaptığı Vatikan'ın gönüllü askerleri.

Vatikan 7

Ve Vatikan'ın içinden görüntüler.

Vatikan 9

Vatikan 10

Vatikan 6

Vatikan 4

Vatikan 5

Vatikan 3

Kolezyum

Kolezyum

İspanyol Merdivenleri

Ispanyol Merdivenleri

Aşk Çeşmesi

Ask Cesmesi

Vittorio Emanuele (Pasta Bina)

Vittorio Emanuele Roma

Panteon

Roma 1

Ve 140 çeşit dondurmanın bulunduğu Roma'nın en ünlü dondurmacısı "Della Palma"

Gelato

mozaik

Diğer şehirlerden görüntü ve notlarla en kısa sürede burada olacağım.

7 yorum:

♥ Ç!lekl! ♥ dedi ki...

italya benim icin her zaman ayri bir yerde....Biz de 2 ay once gittik sanirim hatirlayamadim bir cok yer gezince,hepsi arka arkaya bir birine giriyor..ben de bloguma beklerim yayinlayamadigim bir cok gezi resmi beni bekliyor maalesef cunku dedigin gibi resimler cok, elemek zor ama herseyde anlatilmiyor..en iyisi gezip gormek!tatli gunler...

Berceste dedi ki...

Facebook'ta bir iki ft gorunce, gelip bakayim dedim, iyi etmisim :) Page acsana Burcin. Gezi yazilarini da ayri bir page'den yayimla eger duzeni bozmamaksa dilegin. Merakla devamini bekliyorum :)

Eya dedi ki...

Burcincigim hos geldin....bizim de gözlerimiz bayram etti...keyifle izliyoruz...sevgiler

zehra

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Çilek kız - Haklısınız, tüm detaylar anlatılamıyor. En kısa sürede ziyaret edeceğim. Teşekkür ederim. Sevgiler.

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Dileeek, öncelikle senin page demene çok şaşırdım hani DDD :))
Şaka bir yana bir gezi günlüğü iyi olurdu ama mevcut olanı bile güncellemekte zorlanıyorum. Kaç gündür bir iki satırla fotoğrafları yayınlamak için ordan burdan çalıp, vakit yaratıyorum. Şu anda zor görünüyor. Belki ileride. Teşekkür ederim. Sevgilerimle.

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Zehracığım, hoşbulduk.
Çok teşekkür ederim her zamanki zarifliğin için.
Sevgilerimle.

Berceste dedi ki...

Evet haklisin! Ama bunu teknik terim say. Sayfa yazsaydim anlasilmayacakti. Abuk subuk Turkce kelime oturtmak olmayacakti. Tek kelimede anlastik :) Bir de yeni yeni Blogger'da oturmaya baslayan bir olgu. O sebeple. Yoksa sonuna kadar haklisin.

Bu yazilarin arada kaybolup gitmesine izin verme diger yandan. Ac bir "Gezi" baslikli Page/Sayfa, yerlestir oraya. Bugunun isini yarina birakma ;-) Sonra daha zor olur :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...