13 Şubat 2008

Kalbim Makaron



Sevgililer günü için eşime ne yapsam diye düşünürken ispahanı çok beğendiği aklıma geldi. Hazır makaron konusunda kat etmem gereken çok yol var iken benim için iyi bir fırsat olacağını da düşünüp kalp şeklinde makaron yapmaya karar verdim.

Tarif fındıklı ispahan'ın ki ile aynı. Sadece günün anlam ve önemine istinaden pembe olmasını istediğim için kürdan ile çok az pembe gıda boyası ilave ettim. Yağlı kağıt üzerine kalp şeklinde sıktım. Hepsi bu...



Süsleme için daha farklı düşüncelerim vardı aslında ama gece sadece makaronları pişirip, krema, montaj ve fotoğraf çekimini sabaha bırakınca işe yetişme telaşı ile ancak bu kadar oldu. Havanın daha aydınlık olmasını ve daha güzel fotoğraf çekebilmeyi isterdim.

Artık yaz gelsin...



Herkesin Sevgililer Gününü kutluyorum.

Her günümüzün sevgi ve lezzet dolu olmasını diliyorum
...


Arşivden bir öneri : Pembe Kalp Pasta

pembepasta

59 yorum:

Bir Porsiyon Öykü dedi ki...

Burçincigim,
Sevgililer gününüz şimdiden kutlu olsun, birlikte nice 14 şubatlara boyle tatlı ve güzel tarifler ile girmeniz dileklerimi bugunun anlam ve onemi itibari ile kar taneleri ile sana gonderiyorum:)

Sevgiler,

sevdamavisi dedi ki...

Burçin'ciğim,
Bu ne güzellik harika olmuş kalbin.Ellerine sağlık. Sevgililer günün kutlu olsun. sevgiler...

Unknown dedi ki...

Burçincim sevgiler gününde her ne kadar hediye alınmasından yana değilsemde, böyle kendi emeğinle hazırladığın bir şeyi sevdiğin insana hediye etmek gerçekten hoş olsa gerek ..Sevgi sadec e bir gün değil her zaman gösterilmeli ve dile getirilmeli diye düşünüyorum...Ellerine sağlık çok beğendim bunu...

Müge Hüner dedi ki...

Burçin şekerim;!!
Sayfa ekranımda yavaş yavaş açılırken, gözlerim yerinden çıkacak gibi oldu! Biraz kendime gelincede hemen ayağa kalkıp saygı duruşuna geçtim:)
Ya ben sana ne diyeyim, bu nasıl düzgün şekil vermektir, bu nasıl bir eteklenmedir, makaron da son nokta diyorum! Birde dünyanın en basit şeyi imiş gibi, kalp şeklinde sıktım hepsi bu demiyormusun, Allahım! Hayranınım aplaa.:)
Nacizane tebriklerimi kabul buyurunuz efendim. Çok sevgiler

Nilay Cinisli dedi ki...

Burçinimmmm,
Harika olmuşşşş gerçekten süperrr..Ellerine sağlık..Benim için ayrı bir güzelliği var şu 14 şubatın..Neden mi?Cevabı yarına :)Bu güzel tarifi mutlaka deneyeceğim bu yüzden..Kucak dolusu sevgilerr

bembi dedi ki...

Burçin'ciğim daha önce hiç böyle birşey görmemiştim, süpersin! :D Ellerine sağlık! Süslemesi de gayet güzel olmuş, sabah sabah neler yapıp yetiştiriyorsun böyle!

pelince dedi ki...

14 şubat için hazırlanabilecek nefis bir alternatif..Sunum şık,görüntü harika...Hem göze hem damak tadına uygun...Eee eşler başka ne ister:)
Sevginiz her geçen gün artarak çoğalsın.Güzel bir 14 şubat diliyorum....

Sevgiler

MUTFAKTA HOŞ SEDA dedi ki...

Çok ama çok şık olmuş ellerine sağlık Burçin

ufukmutfakta dedi ki...

İnanılmaz olmuş Burçiiiin. Çok ama çok beğendim. ( Gerçi kim beğenmezki?)Bence sen "kat etmem lazım" dediğin yolları çoktan kat etmişsin de farkında değilsin. Ayrıca bu güzellikler hava ne kadar karanlık olursa olsun fotoğrafta yine de güzel çıkarlar. Karanlık bu güzelliği hiçbir şekilde kapatamazki! Ellerine, zevkine, yaratıcılığına sağlık...

Neslihan dedi ki...

Burçinciğim nefis olmuş, çok şık görünüyor aynı fikir küçük kalpler şeklinde bir süredir aklımda 14 Şubat'a yetiştiremeyebilirim ama en kısa zamanda deneyeceğim, ellerine sağlık
Sevgiler

Begüm dedi ki...

WOW!!! Esin cok sansli. Daha güzel bir hediye olamazdi herhalde....

İLKAY dedi ki...

Burçinciğim canım bu muhteşem görüntünün (ki tadına maalesef biz bakamayacağız::(((() karşısında cidden yukarıda Mügenin söylediği gibi saygı duruşunda bulunulur....
Ellerine sağlık...Ben de makarın denememi ekleyeceğim ama valla utanıyorum gerçi önemli olan deneme isteği başarma isteği değil mi????::))))
Sevgililer gününüzü de kutluyorum....
Sevgiyle kalın...
İlkay

Feyza Fidan dedi ki...

Canım Burçinim,
Her zamanki gibi yine enfes bir görüntüüüü..Bayıldım rengine, kremasının aralardan görünmesine..üstündeki meyvalaraaa. hepiciğine bayıldımmm..
Ellerine sağlık,

Sevgililer gününde kutlu olsun bu arada :)

zinnur dedi ki...

Burcin, inanilmazsin! Bu yaptigin (ve basitmis gibi anlattigin) is, makaron yapmaktan da zor bence. Bu ise son noktayi koydun sen. Muhtesem olmus!
Sevgiler,

Damak Tadı dedi ki...

Harika olmuş Burçin'ciğim,ellerine sağlık..Sevgililer günün kutlu olsun canım..


Sevgilerle

Tijen dedi ki...

Burçin'ciğim,
Ben Berke'nin operasyon haberini görmemişim, affet. Umarım artık tamamen iyileşmiştir. Aklıma kardeşim bademcik ameliyatı olduğunda ona gelen tüm tatlıları yiyişim geldi, çok utandım kendimden. Ben de artık kardeşciğime güzel şeyler yapmaya çalışıyorum, ki o günlerin acısını çıkaralım. Bu muhteşem güzellik için de ellerine sağlık diyorum!

Yunkabu dedi ki...

Muhtesem bir goruntu bu Burcincigim, ellerine saglik. Hem seyirlik hem (eminim)lezzetli seyler yapiyorsun. Sayfana her girdigimde baska bir guzellikle karsilasiyorum, mest oluyorum.
Bir de tadina bakmak kismet olsaydi, benden mutlusu olmazdi.. :)

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Papatyacığım - Çok teşekkür ederim. Biz o kadar bekledik ama bu tarafta göremedik o kar tanelerini. Ben de senin sevgililer gününü kutluyorum canım arkadaşım.

Sevdacığım - Çok teşekkür ederim. Senin de sevgililer günün kutlu olsun...

Zerrinciğim - Aynen sana katılıyorum. Sevgiyi bir güne bağlamak çok yanlış bence de. Çok teşekkür ederim, beğendiğine sevindim.

Mügeciğim - Bu aplla demene bayılıyorum :)) Ayrıca sözlerin karşısında ne diyeceğimi bilemiyorum ama özenle seçilmiş kelimelerin çok hoşuma gidiyor çokkk.

Nilaycığım - Merakla yarını bekliyorum bakalım ne çıkacak. Çok teşekkür ederim.

Bengiciğim - Beğendiğine çok sevindim. Sabah koştururken halimi görsen bir balkona bir mutfağa tam komedi oluyorum :) Teşekkür ederim canım arkadaşım.

Pelinciğim - Çok teşekkür ederim. Ben de sana güzel bir 14 Şubat diliyorum.

Seda - Çok teşekkür ederim güzel yorumun için.

Ufukcuğum - Güzel yorumunla çok mutlu oldum yine. Çok teşekkür ederim.

Neslihancığım - Küçük kalpte yaptım bir iki tane ama uç kalın geldiği için yayılınca formu bozuldu. Ben de en kısa sürede daha küçük uçla denemek istiyorum. Senin denemeni de merakla bekliyorum. Çok teşekkür ederim.

Begümcüğüm - Çok teşekkür ederim.

İlkaycığım - Bence de önemli olan denemek çok haklısın. Enteresan bir konu bu makaron olayı. Ben de hala çözemedim, denemelerim devam edecek. Çok teşekkür ederim.

Feyzacığım - Çok teşekkür ederim güzel yorumun için. Ben de sevgililer gününü kutluyorum.

Zinnurcuğum - Sana ne desem bilemiyorum, sen varken son noktayı ben asla koyamam. Eğer senden bu sözleri duyduysam bu sadece ve sadece yine senin sayende. Ben ve bir çok kişi makaronu sende gördük ve tanıdık. O ince ve detaylı anlatımın olmasa deneyen arkadaşların bir kerede başarı sağlamaları da mümkün olamazdı bence. Çok teşekkür ederim. Çok incesin.

Gülcüğüm - Çok teşekkür ederim. Senin de sevgililer günün kutlu olsun.

Tijenciğim - Çok teşekkür ederim. Eminim kardeşin şimdi halinden gayet memnundur. Ablasının güzel ellerinden güzel lezzetlerin tadına bakarken.

Fulyacığım - Çok teşekkür ederim. Böyle bebiş bekleyen arkadaşların canı isteyince rahatsız oluyorum çok. Keşke ikram edebilme fırsatım olsa ama sende çok uzaksın :((

SEVGİLERİMİ GÖNDERİYORUM HERKESE...

Adsız dedi ki...

Muhteşem olmuş ellerinize sağlık. Bana da fikir verdiniz. Bende denemek istyorum yarın için.

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Burçin bundan güzel foto da olamaz makaron da. Seni tebrik etmek lazım. Fikir güzel uygulama daha da güzel. Etekleri ise süper olmuş nasıl anlatsam, hani bebek odalarının kapılarındaki süslü yastıklar var ya, işte onlara benzemiş. Hani şeker görüntüsünden yemek istersin ya, bu da öyle olmuş, dahası, ısırmak da serbest :))))

DİDEM ÖZCAN dedi ki...

Burçin'ciğimmmm,

Ahhh bayıldım, bayıldım:)) Pembiş pembiş, ruhumu aydınlıklar kapladı:)

Ellerine sağlık canımmm,

Sevgililer Günü'n şimdiden kutlu olsunnn,

Sevgiler......

sekergibi dedi ki...

merhaba
sevgililer gününüz kutlu olsun
makarona bayıldım. harika bir fikir

Hilal KAYA dedi ki...

burçin canım çok güzel olmuş, ellerine sağlık...

Leziz Tarifler dedi ki...

Burçin'cim, sayfanı açtığımda gördüğüme inanamadım. O ne güzellik , harika harika. Fotoğrafların da, renkler de, macaronun da , hepsi şahane. Ellerine sağlık canım. Sevdikleirnle beraber nice mutlu Valentine's day diliyorum.

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Fatoş - Umarım deneyince de beğenirsin. Teşekkür ederim.

Esracığım - Ne güzel bir benzetme yapmışsın öyle. Çok teşekkür ederim güzel sözlerin için.

Rapunselciğim - Çok teşekkür ederim, beğendiğine çok sevindim.
Senin de sevgililer günün kutlu olsun.

Şeker gibi - Çok teşekkür ederim.

Hilalciğim - Çok teşekkür ederim.


Sevgiler kucak dolusu...

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Feyhancığım - Çok teşekkür ederim. Diğer yorumlara cevap gönderdiğim anda sen de tam yorum göndermişsin. Görünce çok mutlu oldum. Senin de sevgililer günün kutlu olsun.

Sevgiler...

Leziz Sofralar dedi ki...

Böyle sevgi dolu bir günede böyle güzel bir makaron yakisir yani...

canim ellerine saglik yine üzerine düseni yapmis ve harika bir is cikarmissin ortaya...

sevgiler...

Unknown dedi ki...

Burçinciğim gene sayfana bakarken ağzım sulandı doğrusu .Hepsi birbirinden zevkle seyrettiğim tariflerine bir başkasını eklemişsin.Bende sevgililier gününü makaronun kadar güzel ve sevdiğiklerinde hep ve daima beraber geçmesi dileklerimle

Adsız dedi ki...

Burçicim öncelikle sevgililer günün kutlu olsun ben kalbe bittim.Bundan güzel hediye olamaz zaten sevgiler

Hülya dedi ki...

Burçin'ciğim,
Nefis bir görüntü...
Uzun süredir ben de makaron denemek istiyordum. Senin deneyimlerin cesaret veriyor.
Ellerine sağlık.

ebruakin dedi ki...

Selam canım.
Sevgililer günün kutlu olsun. Senin kadar yaratıcı ve hamarat bir eşi oldu için eşin çok şanslı. Harika görünüyor pembe kalp.
Bununla Aşık Eden Tarfiler etkinliğine katılsana.
Haberin yoksa blog adresini aşağıya yazdım.
Öpüyorum.
Sevgiler...

http://kusunmutfagi.blogspot.com/2008/02/ak-eden-tarifler.html

Eya dedi ki...

Burçin var ya...sen aştın artık arkadaşm. Bu ne yaratıcılık ve marifet. SÜPER...
Sevgi dolu günler...

Zehra

Adsız dedi ki...

Burcin"cigim, Bayildim vallahi pembeli kalbine, ellerine saglik canim... Hafta sonu geliyor, senden denemelere devam, malum :)Ben de senin "sevgililer gununu : kutluyorum.. Hepberaber eslerimizle, evlatlarimizla bir omur boyu sursun guzelliklerimiz, insallah.. Selamlar ve sevgilerimle
Ela :)

Kevser - Elda'nin Annesi dedi ki...

Canim,
sen ne yaptin ya???
Bu güzellik nasil birsey böyle, renkleri, icindeki meyveleri hepsi cok sevdigim türden, ellerine saglik diyorum ve sadece hayranlikla bakakaldim.

Selam ve sevgilerimle..

Nukhet dedi ki...

Yani pes diyorum baska bir sey demiyorum. Sen var ya sen iyice makaron ustadi oldun. Zinnurdan sonra sana da ayni lakabi koyacagiz. Ellerine saglik, bravo. Kirkyil dusunsem kalp seklinde makaron yapmak aklima gelmez. Opuyorum

Nilay Cinisli dedi ki...

Burçinciğim,
Sevgililer gününü kutlarım...Kucak dolusu sımsıcacık sevgilerimle

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Sevalciğim - Çok teşekkür ederim güzel sözlerin için.

Handeciğim - Güzel dileklerin ve yorumun için çok teşekkür ederim.

Ballkabak - Çok teşekkür ederim, beğendiğine sevindim.

Hülyacığım - Ne mutlu bana o zaman. Çok teşekkür ederim.

Ebrucuğum - Çok teşekkür ederim güzel sözlerin için. Etkinlik bilgisi için de sağol ayrıca.

Zehracığım - Çok teşekkür ederim güzel sözlerin için.

Elacığım - Çok teşekkür ederim güzel dileklerin için. Aynılarını ben de senin için diliyorum.

Kevserciğim - Çok sağol güzel yorumun için, çok naziksin.

Nükhetciğim - Çok teşekkür ederim ama inan benim bu konuda daha çok yolum var. Aynı zamanda isteğimde var tabi. Keşke vakit olsa çok deneme yapabilsem.

Nilaycığım - Çok teşekkür ederim.

Ben de herkese kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum...

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Burçincim burası sözün bittiği yer!...Tek kelimeyle olağanüstü! Tebrikler! Sevgililer gününüz mutlu olsun!

Adsız dedi ki...

Denedim ama sizinki gibi olmadı maalesef. Benim güzel bir krema torbam yok ve makaronu hep buzdolabı poşetinin ucunu keserek yapıyorum. O yüzden de kalplerim muntazam olmadı. Seninkinin yanına bile yaklaşamadı maalesef. Ben tek ölçüyle 2 çift kalp çıkarmaya çalıştım belkide ondan. Birde 10 dakika pişirdim makaronlar gibi. Çıkarırken zorlandım o yüzden. Hafif çatlama oldu. 1-2 dakika daha durmalıymış. Kırmızı meyve bulamadığım için soğuk frambuaz jölesi ve beyaz çikolata+tereyağı ile bir krema hazırladım. Henüz tadını bilmiyorum ama görüntü sınıfta kaldı :-(((

NiNo dedi ki...

cok cici olmussssss ellerie saglik canim ben bunu yemege kiyamam sus diye saklarim :D

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Seblacığım - Çok teşekkür ederim. Ben de sizin sevgililer gününüzü kutluyorum, birlikte nice yıllar diliyorum.

Fatoş - Düşündüğün gibi olmadığı için üzüldüm gerçekten. Ben çizmedim ama poşetle sıkıyorsan acaba yağlı kağıt üzerine kalbi çizip içini doldursan belki daha iyi olur. Çünkü hakimiyette zorlanırsın doğal olarak o yüzden düzgün olmamıştır. Lezetinin güzel olduğuna eminim ama. Benim ölçüden de iki kalp rahatlıkla çıkardı ama ben kalan kısımla küçük makaronlar yaptım. Pişirme süresi benim de 10 dakikaydı. Bu makaron konusu biraz esrarengiz bir konu diye düşünüyorum. Her seferinde aynı sonuç alınamayabiliyor ama yılmadan devam etmek en iyisi. Ellerine sağlık diyorum.

Ninocuğum - Çok teşekkür ederim, biz kıyıp akşam afiyetle yedik. :)

IŞILCA TATLAR dedi ki...

Burçin'ciğim,
Bloğunu açıp da görünce manzara karşısında selama durdum gerçekten.
Muhteşem olmuş canım tek kelimeyle.
Yaptığın herşeyi büyük bir zevk ve beğeni ile takip ediyorum. Yaratıcılığına ve becerilerine hayranım.
Dün ben de yaptım kırmızı kalpli makaronlar ama içleri dolu olarak.
Ve başarılı olamadım. Ne renk ne de şekil itibariyle hiç beğenmedim.
Tad versin diye hamuruna kattığım kurutulmuş öğütülmüş böğürtlenler ve bitki yaprakları güzel sonuç vermedi. Pişince renkleri kötü oldu, oldu da oldu.O nedenle sayfaya bile koymadım.
Ellerine, yüreğine sağlık canım.
Bütün övgüleri hakediyorsun.
Sevgililer gününü de kutlar eşinve Berkeciğinle nice sağlıklı mutlu seneler dilerim.

Cafe Gusto dedi ki...

O yolları sen katetmiş aşmışsın anacım aşmış.Bu nedir böyle?Ağzım açık kaldı.Ellerine sağlık...sevgiler...

Adsız dedi ki...

kalbin süper olmus :))

ellerine saglik, sevgililer günün kutlu olsun

Deniz dedi ki...

Burçin, ellerine sağlık! Ne kadar düşüncelisin, zarifsin. Makaron makaron olalı böyle güzellik görmedi :) Müthişsin!

Damak Tadı dedi ki...

Tatlı Burçin'ciğim,
Senin kalbinde hep böyle renkli ve cıvıl cıvıl olsun daima..Bu anlamlı gününüzü kutlayıp yaşamınızın hep böyle renkli geçmesini dilerim..

Kocaman sevgilerimi gönderiyorum..Birde kabul edersen sana sanal bir GÜL gönderiyorum..


Sevgilerle

hayatkazanbenkepce dedi ki...

NE KADAR GÜZEL BİR MAKARON OLMUŞ BU . ÇOK ŞIK VE HARİKA GÖZÜKÜYOR CANIM, ELLERİNE SAĞLIK . SENİN DE SEVGİLİLER GÜNÜN KUTLU OLSUN , HER ZAMAN SEVGİYLE KAL...

Lyn dedi ki...

çok güzel gözüküyor, harika bir iş çıkarmışsın. sevgiler...

hilal imrak dedi ki...

Ağzım açık bakakaldım..
Muhteşem

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Işılcığım - Çok teşekkür ederim güzel sözlerin için. Makaron gibi incelikli ve esrarengiz bir konuda böyle tecrübeler olması gayet normal diye düşünüyoum hiç sıkma canını. Kırmızı çok hoş durur aslında. Belki bundan sonraki denemede işler yolunda gider, biz de hayranlıkla izleriz her zaman ki gibi senin güzel makaronlarını.

Serpilciğim - Çok teşekkür ederim güzel sözlerin için.

Ayselce - Çok teşekkür ederim, senin de sevgililer günün kutlu olsun.

Deniz - Çok teşekkür ederim, çok mutlu oldum yorumunla.

Gülcüğüm - Çok teşekkür ederim. Tabii ki kabul ediyorum, çok naziksin, sağol.

Hayatkazanbenkepçe - Çok teşekkür ederim güzel sözlerin ve dileklerin için.

Lyn - Çok teşekkür ederim, beğendiğine sevindim.

Hilal - Çok teşekkür ederim yorumun için.

Sevgiler herkese...

Ferah Gülşen dedi ki...

BURÇİN'CİĞİM BU GÜZELLİĞİ KAÇIRMIŞIM. HARİKASIN. BENİM DE KALBİM BU MAKARONDA KALDI YANİ. EN KISA ZAMANDA MAKARON YAPMAM LAZIM ARTIK ŞART OLDU. ELLERİNE SAĞLIK. SENİNDE GEÇMİŞ SEVGİLİLER GÜNÜN KUTLU OLSUN ARKADAŞIM. MUHTEŞEMMMMMMM.

Bizim Evin Mutfağı-Aysel dedi ki...

BURCİNCİĞİMMM GÖRÜNTÜLER GAYET GÜZEL ELLERİNE SAĞLIK... SEVGİLİLER GÜNÜN KUTLU OLSUN. SEVDİKLERİNLE MUTLU GÜNLER...

uygarimizlahayat dedi ki...

Burçinciğim yine harikalar yaratmışsın, çok güzel görünüyorlar, Sevgililer günün kutlu olsun, ailenle huzurlu mutlu yıllar...

Pastanı Seç dedi ki...

canım ellerine sğlık pembiş pembiş çoook güzel olmuş

sevgiler

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Ferahcığım - Beğendiğine sevindim. Çok teşekkür ederim.

Ayselciğim - Çok teşekkür ederim güzel yorumun için.

Uğurböceğimle - Çok teşekkür ederim.

Pastanı Seç - Çok teşekkür ederim.

Unknown dedi ki...

Burçinnnnnnnnnn
inanılmazsın...cidden her tarifin birbirinden yaratıcı.ellerine sağlık canım.geçmiş sevgililer gününüz kutlu olsun ...
sevgiyle kal
Funda

MMO dedi ki...

Burçincim,
Tam portakallı tarifin etkisi yeni geçmeye başlamışken, macaronlarına vuruldum..Nasıl yapıyorsun bu kadar güzel şeyleri? Aman nazar değmesin..:))
Sevgiler..

ilker'in mutfagi dedi ki...

ayy bayıldım bu makaronlara.sizinde sevgililer gününüz kutlu olsun.

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Fundacığım - Çok teşekkür ederim, beğendiğine sevindim. Senin de kutlu olsun...

Tombuk - Çok teşekkür ederim güzel sözlerin için.

İlker - Çok teşekkür ederim yorumun için.


SEVGİLER...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...