25 Haziran 2007

Kurabiyeler, Çikolatalar



Sünnet mevlidimizde dağıtmak üzere adet sayısı çok olduğu için el birliği ile hazırladığımız kurabiyeler. Üzerindeki çikolatalar erimesin diye sarf edilen çaba görülmeye değerdi. Bu detaylı çalışmada o bunaltıcı havaya rağmen bana yardımcı olmak için didinen ablam Sibel, ablam Özlem, Handan, Hacer Teyze ve kayınvalideme çok çok teşekkür ediyorum. 115 adet kurabiyeyi bir gün önceden hazırladım. Cuma günü şeker hamurunu açtım kalıpla kestiklerimi onlar bal sürerek gözleride su yardımı ile yapıştırdılar. Çizgileri çizme işlemini ben yaparken onlar çizilenleri önce dolaba koyup donunca çıkarıp poşetleyip tekrar hemen dolaba yerleştirdiler. Neyseki sorunsuz bir şekilde gelen misafirlerimize ikram ettik. Bu güzel günümüzü geride bıraktık. Şimdi sırada düğünümüz var. Onu da bu şekilde tamamlamak tek dileğim.

23 yorum:

gülriz dedi ki...

Burçinciğim ellerine sağlık, bir zor işin daha üstesinden gelmişsin; bu havada şeker hamurunu geçtim, çikolata ile çalışmak büyük cesaret ister. Saygıyla eğiliyorum karşında :)))) Hava çok sıcak ama yine de o çikolatalar bana çok cezbedici geldi, kurabiyeler de çok güzel görünüyorlar. Yalnız bu kadar spiderman görmekten bir gün cinnet geçireceksin diye korkuyorum. Yok bir sabah gazete manşetlerinde görmeyelim de seni "oğullarının sünnet töreni sebebiyle spiderman görmekten cinnet geçiren genç anne B.B. bir oyuncak mağazasına dalıp üzerinde spiderman bulunan bütün oyuncakları parçaladı..." hehe, bir pazartesi günü için hayal gücüm fazla çalıştı galiba :))) Sevgiler canım en kocamanından

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Burçin'cim tüm yoğunluklara ve de yorgunluklara değmiş doğrusu harika çikolatalar ve kurabiyeler çıkmış ortaya yardım edenlerin de senin de ellerinize sağlık :)
Şanslı davetlilerden olmak vardı diye iç çektim :))
Sevgiler...

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Burçin Hanım merhaba:) Çook geçmiş olsun:)Allah kabul etsin! Hepsi çok güzel gözüküyor. Herkesin eline sağlık. Böyle bir işe girişmek cesaret ister. Tebrik ederim sizi! Düğüne de az kaldı;) Allah kolaylık versin! Birkaç foto koyarsınız artık bloga:)

Unknown dedi ki...

Burçincim mevludu güzel ve sorunsuz bir şekilde halletmene sevindim...Kurabiyeler ve çikolatalar harika görünüyor emeğine sağlık...

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

:))))))))))
Gülriz'ciğim çok güldürdün beni olur mu olur. Neyse ki az kaldı artık. Çok teşekkür ederim.
Sevgiler,

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Burcu'cuğum güzel sözlerin için çok teşekkür ederim. Beğendiğine çok sevindim. Sevgiler,

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Merhaba Sebla'cığım. Çok sağol güzel yorumun için. Foto koymayı düşünüyorum ama insanlar sünnet tantanasından bunaldılar artık diye de düşünüyorum. Bakalım nasıl olacak.
Sevgiler,

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Zerrin'ciğim çok teşekkür ederim.
Sevgilerimle,

Figen Karavas dedi ki...

Burcin cok guzel olmuslar elleirne saglık, o kadar kurabieyi yapmak sabır işi bravo. ve cikolata ile cizgi cekmek ? ben yapamazdım galiba:) Tebrik ederim sünnet cocugumuzu da.

sevgiler,
Figen

Adsız dedi ki...

tek kelime ile harkaaaaa! her şey harika.bravo! sizi tebrik ederim.benim de 8 yaşında bir oğlum var ve bizde spiderman hastasıyız:)bende bu sene sünnet yapmayı planlıyordum ama seneye kaldı,önümüzdeki yaz sizin güzel fikirlerinizden bana da bulaştırırsanız sevinirim.
Çocuklarınızın sünneti hayırlı olsun,Allah daha nice mutlu günlerinizi birlikte paylaşmanızı nasip etsin.sevgiler...

bir demet feslegen dedi ki...

Burçin merhaba
O kadar kurabiye ve süslemeleri...Tebrikler. Süper anne demek istiyorum sana, spiderman solda sıfır kalır :))
Elerine sağlık, sevgiler...

Adsız dedi ki...

Buçin'cim ellerine kollarına sağlık.Ben sabırlıyım ama telaşeli bir günün öncesi bunları yapsam bunalırdım.Seni canı gönülden tebrik ediyorum.Umarım bundan sonra da herşey gönlünce olur.

Adsız dedi ki...

kurabiye ve çukulatalar harika olmuş ellerinize sağlık.yoğun olduğunuzu görüyorum amakısaca çukulataların tarifiniverebilirmisiniz.bizde de sünnet hazırlığı varda. teşekkürler.

Adsız dedi ki...

kurabiye ve çukulatalar harika olmuş ellerinize sağlık.yoğun olduğunuzu görüyorum amakısaca çukulataların tarifiniverebilirmisiniz.bizde de sünnet hazırlığı varda. teşekkürler.

Defne dedi ki...

Burçin,
sen herşeyin üstesinden gelirsin. Maşallah! nasıl bir enerjin var, çok güzel hazırlıklar yapmışsın. Ellerine sağlık.

Bir Porsiyon Öykü dedi ki...

Sevgili Burçin,

Sünnetin hayırlı uğurlu olsun, dualarını Allah kabul etsin, en zor kisimlarını atlatmışsın, geriye cumartesi gecesi eğlencesi kalmış,

Ben de aynı gece, aynı eğlencede senin için de eğleniyor olacağım:)) Senin için de herşey gönlünce olsun o gece..

Sevgiler,

aylin dedi ki...

Burçin,
ellerine sağlık, kurabiyeler çok havalı duruyor. Epey uğraştın bu iş için ama değmiş bence... Sanırım bir müddet spiderman görmek istemezsin. :)
Sevgiler,

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Figen'ciğim,
Gülay'cığım,
Eda'cığım,
Cevver'ciğim,
Hülya'cığım
Defne'ciğim
Zeynep'ciğim ve
Aylin'ciğim,
Güzel sözleriniz için hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ederim. Sözlerinizle gerçekten çok gurur ve onur duydum ve paylaşmakla çok doğru bir karar verdiğimi anladım.
İyi ki varsınız. Hepinizi çok seviyorum.
Sevgiler kocaman,

canan kufer dedi ki...

burcincigim,

ben geldiiiiiiiim!! ehliyetimin yazili partini verdim ve rahat rahat bir yorum birakayim simdi. 01. temmuz günü de kizim ve esim ile bende türkiye'ye geliyorum artik, hele sükür. simdiye kadar bu kadar özenli, bu kadar titizlikle hazirladigin davetiyelerin, kurabiyelerin herseyin bana da sünnet heycani verdi. allah kizima senin gibi kayinvalide versin insallah!!!! oh cok abarttim simdi :-) allah dualarinizi kabul etsin ve dügünüz hayirli olsun.

kucakliyoruz sizi,
canan ve sera-mina

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

:))))) Canan'cığım çok sevindim, tebrik ederim. Güzel sözlerinle de çok mutlu oldum. Türkiye'de harika bir tatil geçirirsiniz umarım. Ne tarafa yolculuk belki karşılaşırız :P
Almanya'ya sevgiler kocaman,

canan kufer dedi ki...

burcincigim,

yazligimiz bodrumda ve 02.07. günü dairemizi teslim alicaz ve yazligimizi dayayip dösemeye basliycam. o yüzden beni de bekleyen bir sürü isler var...

Adsız dedi ki...

Bu enfes kurabiyelerden ve cikolatalardan tatmis biri olarak soylemek istiyorum ki goruntuleri kadar tadlari da muthisti ellerine saglik atom karinca arkadasim hersey mukemmeldi cumartesi gecesi gorusmek dilegiyle.:)

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Canan'cığım hayırlı uğurlu olsun. Sana kolaylıklar diliyorum. Herşeyin çok güzel olacağına eminim.
Sevgiler,

Dilem'ciğim,
Evde bekleyen misafirlerinize rağmen gelip bu mutlu günümüzde yanımızda olmanız bizim için çok çok değerli ve güzeldi. İyi ki varsın canım arkadaşım.
Sarpişkomu mıncıklarım.
Sevgiler,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...