14 Ağustos 2007

Sandviç Kurabiye

Bu kurabiyeleri haftasonu gelen misafirlerimiz için hazırladım. Sandviç fikri sonradan aklıma geldi. Değişik bir sunum olacağını düşündüm ve uyguladım. Kakaolu kurabiye yaparken her zaman Pastacı Burcu'nun tarifini uyguluyorum. Orijinal tarife buradan ulaşabilirsiniz. Her uygulamada link veriyorum. Bazen aynı zamanda yazmamı isteyenler de olabiliyor. O yüzden bu sefer hem linki verip hem de yazıyorum kendi arşivim için.

İşte orijinal tarif.

Gerekli Malzemeler ;

  • 1.5 su bardağı un
  • 120 gr tuzsuz tereyağı (tereyağı miktarı arttıkça kurabiyelerin lezzetleri ve kıtırlıkları artacaktır)
  • 3 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 3 çorba kaşığı toz kakao 1 yumurta
  • yarım çay kaşığı karbonat
Tereyağını ve yumurtayı kurabiye yapmaya başlamadan 40 dakika önce buzdolabından çıkaralım ve oda ısısında ılınmalarını bekleyelim. Unu, kakaoyu, pudra şekerini ve karbonatı geniş bir hamur yoğurma kabına eleyelim. Ortasını elimizle açalım ve yumurtayı kıralım. Tereyağını ise küp küp kesip yumurtaların üzerine ilave edelim ve unları ortaya doğru toparlayarak yoğurmaya başlayalım. Yaklaşık 5-6 dakika hamurumuz toparlanana kadar yoğuralım. Streç filmle kaplayıp 10-15 dakika kadar buzdolabında bekletelim.
1- Buzdolabından hamurumuzu çıkartalım. Tezgahımızın üzerine bir avuç kadar un serpiştirelim. Ve hamurumuzu merdane ile incecik açalım. İnce açtığımız hamurumuzu kalıp ile keselim.

2- Fırınımızı 180 dereceye getirip ısıtalım. Yağlı kağıt veya silpat serdiğimiz fırın tepsisine kurabiyelerimizi yerleştirelim. Yaklaşık 2 fırın tepsisi kurabiyemiz çıkacaktır.
Isıttığımız fırınımızda yaklaşık 15-20 dakika arası pişirelim. Piştikten sonra tezgahımızın üzerinde kurabiyelerimizi soğutalım.

Buraya kadar Sevgili Burcu'nun tarifini uyguladım. Ben oval kalıp kullandım. Kurabiyeler soğuduktan sonra arasına nutella sürdüğüm iki kurabiyeyi yapıştırdım. Yapıştırma işlemi bittikten sonra fildişi kuvertür çikolatayı (ya da beyaz çikolata) benmari usulü eriterek üzerlerine desenler yaptım. Fındık ve toz fıstık ile süsledim.

Fildişi kuvertür ile aram hiç iyi olmadı şimdiye kadar. Ya tam olarak erimiyor pütürcükler kalıyor ve bunlar fotoğraftan anlayacağınız üzere yağlı kağıttan hazırladığım sıkma torbasını tıkayarak düzgün sıkmamı engelliyor ya da eridikten sonra çok çabuk katılaşıyor. Herşeye rağmen ben onu seviyorum. :)

27 yorum:

ayseyaman dedi ki...

Bu kurabiyeler ne kadarda cici! Sanki hediyelik minik kutucuklar! İçinde kimbilir ne lezzetler taşıyorlardır. ;)
Ellerine saglik
sevgilerle

Duygu dedi ki...

Ne denilebilirki bu kurabiyeler hakkinda? Harika gozukuyorlar. 10 uzerinden 10 yani. Ellerine saglik!
sevgiler

Pembelinin Mutfağı dedi ki...

Burçin, kurabiyeler çok güzel olmuşlar, üzerine çikolatayla desenleri yaparken çikolatayı bir miktar kremayla eritmeni tavsiye ederim, böylece çikolata ile daha kolay çalışabilirsin.
Ellerine sağlık.

Neslihan dedi ki...

Burçin, kurabiyelerini çok beğendim, tarifi sık kullandığına göre, başarılı sonuç veriyor diye düşündüm, üst süslemeleri çok güzel olmuş canım, ellerine sağlık
Sevgiler

Bir Porsiyon Öykü dedi ki...

Ellerine sağlık Burçinciğim, kurabiyeler çok cici olmuş da beni en çok çikolatalı bir kurabiyenin arasındaki nutella fikri kendimden geçirdi:)

Adsız dedi ki...

Canım kurabiyeler çok şık ve enfes görünüyor..Fildişi olayına kesinlikle katılıyorum zira aynı sorunu bende yaşıyorum.anormallik bende sanmıştım ama meğer fildişindeymiş..
Yine sonuç kesinlikle çokkkk başarılı..Ellerine sağlık

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Burçin merhaba
Sanal hocalarla hazırlanan rüya cupcakelere bayıldım :)) Sanal, rüya derken benim hayalimi de yaşamışsın :)) Kurabiyelerin çok şık ve özenli her biri emek emek olmuş. Ellerine sağlık
Sevgiler :))

Adsız dedi ki...

Canım Burçin'im,
Kurabiyelerin ne kadar cici ve sevimli olmuşlar.İnsan kıyamaz bunları yemeye canım.Çok maharetlisin ayrıca(nazar değmesin sana)ellerine sağlık canım.Sanırım ay sonu itibariyle bloglardan deneme turlarına çıkarım.

Sevgilerle..
Gül/d.tadı

Cafe Gusto dedi ki...

Burçinciğim çok şık olmuş bu kurabiyeler ellerine sağlık.
Sevgiler...

Müge Hüner dedi ki...

Kurabiyelerin, yemek için değil bakmak için sanki, bir davet sofrasına masayı süslesin diye yapmak lazım. Tabi bunun nedeni sensin, bu kadar basit bir kurabiyeyi, çok şık bir nikah şekerine döndürüp, birde güzel resimleyince bize sadece dakikalarca bakmak kalıyor.Ellerine, zevkine sağlık.

serinmavi dedi ki...

eline saglik canim...Gelin gibi süslü olmus bu kurabiyelerr :) Selamlar........

nes-kafe dedi ki...

ne kadar güzel görünüyorlar fikre ve tasarıma bayıldım. acayipte canım istedi ellerine sağlık.

hayatkazanbenkepce dedi ki...

Kurabiyeler ve süslemeleri çok güzel gözüküyor arasındaki nutella ile de tadı mükemmel bütünleşmiştir eminim ki ellerine sağlık canım...

Adsız dedi ki...

Ne diyeceğimi bilemiyorum. Muhteşem...Muhteşem.. Ellerine sağlık.
sevgiler
fidan

Nukhet dedi ki...

Burcinn

saat burada 5 yani tam cay saati ve yaninda da kurabiye. Cayi bulurum da kurabiyeler icin ekrana bakacagim artik. Hmmm hem beyaz hem de normal cikolatali ha. Ellerine saglik. Sevgiler

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Ayşe'ciğim - Bayılıyorum senin şairane yönüne :))
Çok teşekkür ederim.
Sevgilerimle,

Duygu'cuğum - Çok teşekkür ederim. Senin Meksika kurabiyeleri de muhteşemdi. En kısa zamanda denemek istiyorum.
Sevgiler,

Pembeli'ciğim - Bir dahaki sefere önerini dikkate alacağım. Aklıma geldi aslında ama çabuk donmaları gerekiyordu. Kremayla daha zor olur diye düşünüp vazgeçtim. Teşekkürler canım.
Sevgiler,

Neslihan'cığım - Evet bu tarif hiç şaşırmadan her seferinde aynı tat ve lezzette oluyor. Çok teşekkür ederim.
Sevgiler,

Papatyam - Nutellasız bir hayatı düşünemiyorum diyebilecek kadar bağımlıyım ben de. Tek başına olması bile yeterli değil mi?
Çok teşekkür ederim.
Sevgilerimle,

Burçin'ciğim - Demek sen de yaşıyorsun aynı sorunu. Var var kesin birşeyler var bu fildişinde. Diğerleri öyle olmuyor çünkü.
Çok teşekkür ederim.
Sevgilerimle,

Burcu'cuğum - Çok sağol. İnşallah birgün sen de gerçekleştirirsin bu hayali belli mi olur.
Sevgilerimle,

Gül'cüğüm - Güzel sözlerin için çok ama çok teşekkür ederim. Senin bloglardan denediklerini bilmezmiyim. Hepsi de harika oluyor.
Sevgilerimle,

Serpil'ciğim - Çok teşekkür ederim, beğendiğine sevindim.
Sevgiler,

Müge'ciğiiiiiimmmm - Ne güzel şeyler yazmışsın, çok mutlu oldum yorumunla. Öyle hissettirebildiysem ne mutlu. Çok teşekkür ederim.
Sevgilerimle,

Oya'cığım - Çok teşekkür ederim, beğendiğine sevindim.
Sevgilerimle,

Neslihan'cığım - Çok teşekkür ederim ziyaretin ve yorumun için.
Sevgilerimle,

Sevgili Hayatkazanbenkepce - Çok teşekkür ederim. Nutella'ya bayılıyorum ben de.
Sevgilerimle,

Fidan'cığım - Çok teşekkür ederim güzel sözlerin için.
Sevgilerimle,

Nükhet'ciğim - İnsan ne kötü oluyor işteyken blogları gezip nefis şeyleri görünce. Bu duyguyu çok iyi biliyor ve seni anlıyorum. :)) Ama sen akşam mutfağa girer harika lezzetleri sıralarsın yine bloga eminim.
Sevgilerimle,





ben.

Unknown dedi ki...

Burçincim bu kurabiyeleri bende çok seviyorum bu haliylede çok güzel olmuşlar. Ellerine sağlık. Bu arada cupcake semineride harika geçmişe benziyor. Ortaya çıkanlarda çok güzel. Sevgiler..

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Selda'cığım çok teşekkür ederim.
Sevgilerime,

sevdamavisi dedi ki...

Burçinciğim,
çok beğendim kurabiyelerini. bence sandviç fikri çok hoş olmuş. hemen denemek istediğim tarifler arasında. ellerine sağlık.sevgiler

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Sevda'cığım,
Çok teşekkür ederim. İki kurabiye nutella ile birleşince güzel bir tat oluyor gerçekten.
Sevgiler,

Adsız dedi ki...

Burçin resim gibi valla ama iki kişiyiz yapıyorum yapıyorum bitmiyor şeker. Senden ricam var 2 kişilik yeni evliler için sebze yemekleri yaparmısın ne olur :)

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Eda'cığım - Yarım ölçü yap diye klasik bir yaklaşımda bulunurmuşum şimdi. :)) Sebze yemekleri ve çalışanlar için çabuk olacak yemek talepleri var ama şu anki bildiğim klasik şeyleri yayınlamak istemiyorum. Onun için biraz ders çalışmam lazım. Kısa vade planlarımın içinde var ama.
Sevgiler,

Adsız dedi ki...

Peki Burçin'cim annemde öyle dedi ama o zamanda birşeyleri eksik oluyor olmuyor :) Sebze yemeği bekliyorm ama senden öğrenmem lazım mübarek kitaplar 10 kişilik ailelere göre tariflerle dolu ye ye bitmiyor da :)

Adsız dedi ki...

anlatımlar da en az pastalar ve fotoğraflar kadar güzel,zevkle gezindiğim bir blog sizinki,...sevgiler

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Çok teşekkür ederim sevgili çocuklaçocuk !

Adsız dedi ki...

mrb,
ben reçel için gelmiştim ama baktım oooo neler var neler
ellerine sağlık harika olmuş herşey

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Teşekkürler Yeşim,
Ziyaretin ve güzel yorumun için.
Sevgiler,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...