27 Eylül 2007

En Çok İzlenen Sayfa Ögesi Ekleme

Favicon yazımda bahsetmiş olduğum en çok izlenen "Sayfa Ögesi Ekleme" ile ilgili yazımı nihayet hazırlayabiliyorum. Bu arada fotoğrafın yazı ile bir ilgisi yok ama fotoğrafsız yazıları sevmediğim için eşimin çekmiş olduğu bu güzel çiçek fotoğrafını eklemek istedim.

Öncelikle belirtmeliyim ki bu tamamen benim amatörce oluşturduğum bir sistem. Bu konuda hiçbir iddiam yoktur. Belki de bir çok arkadaşım bu işlemi zaten biliyor ve yapıyor muhakkak ama söylediğim gibi benim amacım sadece nasıl yaptın diye soran arkadaşları bilgilendirmek.
Bu sistem otomatik çalışan bir sistem değil ne yazık ki manuel olarak düzenlememiz gerekiyor. En azından benim şu anda bildiğim sadece bu. Otomatik olarak eklenebilen var ise bilenler belki onu da paylaşırlar bizimle.

Çoğumuzun, blogunu kimlerin, ne zaman, nereden ulaşarak ziyaret ettiğini, hangi başlıkları incelediğini görmek için üye olduğu bir site mevcut. Ben bu bilgileri görebilmek için Statcounter'a üyeyim. Fakat ücretsiz üyelik kapsamında olduğu için, geçmiş aktivitelerin tümünü kapsamıyor ne yazık ki. Daima en son 50 - 60 aktiviteyi görebiliyorum sadece. Dolayısı ile gün içinde belli aralıklarla ziyaret ederek bilgilerimi sürekli takip etmem ve bazen de kayıt etmem gerekiyor.

Bu sistemde bir çok seçenek mevcut. Mesela anahtar kelime analizini seçtiğinizde arama motorlarında en çok hangi kelime yazılarak sitenize ulaşıldığını görebiliyorsunuz ya da popüler sayfalara tıkladığınızda ziyaretçilerin blogunuzda en çok hangi başlığı tıkladığını görebiliyorsunuz. Bu ve buna benzer bir kaç yolu izleyerek en çok izlenen tarifi bulabilmemiz mümkün oluyor. Tabii en çok görüntülenen sayfa ana sayfa ve orada görünen tarifler aslında ama onları ne yazık ki bu sistem içine dahil edemiyoruz.

En çok izlenen tariflerimizi bu yolla öğrendik diyelim. Şimdi gelelim bunları sayfa ögesi olarak eklemeye.
Html kodu olduğu için direkt buraya ekleyemiyorum. Yukarıda görmüş olduğunuz kağıt üzerinden taranmış hali."1. Fırın Sütlaç" kısmı koda dahil değil önce bunu belirtmeliyim. İlk satırdaki http://burcin/... ile başlayan gri kısım tarifin internet adresi. Tarifin başlığına tıklayarak adres çubuğundan bu adresi kopyalayabilirsiniz. http://img/... ile başalayan ikinci gri kısım da fotoğrafın internet adresi oluyor. Bu adresi ücretsiz hizmet veren fotoğraf sitelerinden alabilirsiniz. Ben http://imageshack.us/ 'ı kullanıyorum. Bu siteye girerek gözat'a tıklıyorsunuz. Fotoğrafınızı seçerek host it'e bastıktan sonra çıkan kodlar içinde en alt satırdaki (Direct Link to image) kodu ikinci kod kısmına yerleştiriyorsunuz. Değiştirilecek olan yer sadece bu kadar. Diğer kısımlar aynen kalıyor. Oluşturduğunuz kodu sayfa ögesi ekle kısmında html kod ekle seçeneğinde açılan pencereye yazıyorsunuz. Benim Fırın Sütlaç yazdığım kısım için de kodun en başına tarifin adını ya da ne isterseniz onu yazıyorsunuz. Sayfa ögeniz artık hazır.
En basit şekli ile ve öğrenmek isteyen arkadaşlar için anlatmaya çalıştım. Umarım anlaşılır olmuştur ve işinize yarar.

13 yorum:

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Burçin'ciğim,
Öncelikle eşinin ellerine sağlık bu güzel resimden dolayı.Tıpkı kartpostal gibi çıkmış.
Çok emek verip bilgileri bizlerle bıkmadan paylaştığın içinde çok teşekkürler canım.Bende çok istiyorum denemek ama fırsatım olmuyor.Sayfandaki bilgiler çok işimize yarayacak.Tekrar tekrar teşekkürler..

Sayfana gelince çıkmak istemiyorum,harika olmuş canım.


En güzel sevgilerle..

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Gül'cüğüüüümmm,
Ne kadar zarifsin ve kibarsın her zaman ki gibi. Yayınlayacağımı söylemiştim ya huzursuz oldum kaç gündür. Şimdi üstümden büyyüüüük bir yük kalktı.
Çok teşekkür ederim güzel sözlerin için.
Sevgiler,

Neslihan dedi ki...

Burçinciğim, süpersin ben de sana soracaktım, nasıl yaptın diye, öğrenmiş oldum, bende sayfama yenilikler katmak istiyorum ama fırsat bulamıyorum, paylaştığın için çok teşekkürler
Sevgiler

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Rica ederim Neslihan'cığım. Yenilik gerekiyor arada bir. Hep aynı görüntü sıkıyor insanı değil mi?
Sevgiler,

Burçin'in Denemeleri dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
ufukmutfakta dedi ki...

Burçin ne güzel sayfanı devamlı geliştirmen. Bu arada bize öğrettiklerin ve bloguma bıraktığın güzel kutlama mesajın içinde çok teşekkür ederim. Senin sayfanda benim için özel, sevgilerimle..

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Ufuk'cuğum - Çok teşekkür ederim. Hepimizi buluşturan ortak nokta paylaşmayı sevmek sanırım. Uzun yıllar devamını diliyorum.
Sevgiler,

Leziz Tarifler dedi ki...

Burçin'cim,
Bilgi paylaşımın için çok teşekkür ederim. Uğraşıp, anlatmışsın, emek vermişsin. bu tür bilgiler bence çok değerli. kocaman sevgilerr

gülriz dedi ki...

Burçinciğim ne güzel yazmışsın, binbir emekle. Bilmediğim bir sürü şeyi öğreniyorum sayenizde, ne kadar teşekkür etsem azdır. Kocaman sevgiler

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Merhaba Gülizar,
İlk revizyonda ekleyeceğim.
Sevgiler,


Feyhan'cığım,
Eğer bir işe yarayacaksa seve seve uğraşırım. Teşekkür ederim.
Sevgiler,

Gülriz'ciğim,
Hepimiz birbirimizden öğreniyoruz aynı şekilde. İyi ki kurduk bloglarımızı değil mi?
Teşekkür ederim.
Sevgiler,

Ayşegül dedi ki...

Burçincim bu saatte aklıma düştü senin verdiğin bilgilerle sayfama en çok tıklanan ilk 3 tarifi ekledim! teşekkürler, harika anlatmışsın ama başlık yapamadım:( nasıl yaptın sen yardım eder misin?
şimdiden teşekkürler canım.. öpüyorum

Hatice dedi ki...

merhaba Burçin, ben de bir süre önce en çok izlenen tarifi nasıl eklerim diye kısa bir araştırma yapmıştım ve bunun için database olması gerektiği kanaatine varmıştım. şimdi burda rastlamam çok iyi oldu, paylaştığın için çok teşekkürler...
ayrıca çok hoş bir siten var, bannerına da bayıldım, resimler de bir harika, görüşmek üzere...
sevgiler...

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Merhaba Hatice - Beğendiğine sevindim, çok teşekkür ederim. Umarım işine yarar.
Sevgiler,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...