7 Eylül 2007

Çikolatalı Makaron

Sevgili Zinnur'un sayfasını hemen hemen her ziyaret edişimde açıp, bakıp bakıp sonra denemeye cesaret edemeyip kapattığım bir tarifti Makaron. Bu akşam kararlı bir şekilde mutfağa girdim. Sonuç ne olursa olsun deneyecektim.

Benim makaronlarım eteklenmediği için görünümleri tam olarak Bizim Pastane'nin makaronları gibi olmasa da lezzeti gerçekten mükemmel oldu. Dış kısmı çıtır, içi acıbadem kurabiyesi gibi yumuşak ve arada gelen çikolata tadı ile harika bir lezzet. Buradan Sevgili Zinnur'a bu kadar detaylı tarif ettiği ve her aşamasını görüntüleyerek anlattığı için kendi adıma çok teşekkür ediyorum.
Tarife ulaşmak isteyenler bu linke tıklayabilirler.


Her ne kadar eteksiz olsa da meşhur makaron pozundan da vermek istedim. Hayatımda ilk kez makaron yaptığım ve yediğim için niye eteklenmediği konusunda hiçbir fikrim yok ne yazık ki. Sadece hamurun kıvamının baya akışkan olduğunu söyleyebilirim. Sıkma torbasına hakim olmakta zorlandım. Mutfak çok sıcak olduğu için mi yoksa yumurta akı fazla geldiği için mi bilmiyorum ama çok merak ediyorum.

Eşim 3 gündür şehir dışında. Genelde saat ve telefon kurma işleriyle o ilgilenir. Yokluğunda iş başa düştü tabi. Acemi saat kurucu olarak ben de gece yatarken telefonu çantamda unutup yanıma almayınca 1 saat gecikmeli olarak sabah 7,30'da uyandım. Çocukları hazırlama ve bir an önce evden çıkma koşturmacası içinde fotoğrafları da çok acele ile çektim. Yaptığım ilk makaron fotoğraflarının daha özenli olmalarını isterdim.
Bu yazı ile bağlantılı diğer tarifler :

38 yorum:

NiNo dedi ki...

mmmm canim enfes olmus makaronlar sorma valla bende birkac sayfada bakip bakip vaz geciyorm :D ama yakinda bende denicem ellerine saglik canimcim

Bir Porsiyon Öykü dedi ki...

Heyoooo yaşasın yeni tariffff:))

Ellerine ve cesaretine sağlık Burçinciğim, ben de hep özeniyorum Zinnur'dan bir De Dilekce de Dilek'den ama hiç cesaret edemedim etsem mi?

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Nihan'cığım - Bence vaz geçme dene bir an önce. Deneye yanıla öğreneceğiz. Harika bir lezzet bu.
Sevgiler,

Papatya'cığım - Et tabi. Hadi bekliyorum senin makaronaları da. Harika fotoğraflarsın sen onları şimdi bir de. Tadına doyum olmaz.
Sevgiler,

Esra Kars dedi ki...

Bence fotoğraflarda,makaronlarda harika gözküyor.Ellerine sağlık.
www.benimutfagim.blogspot.com

Adsız dedi ki...

Canım sen böyle anlatınca ben de heveskendim,Ramazan'dan önce yapıp tadalım bi :)

Ellerine sağlık canım...

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Ah macaron ah! Ben de denedim bir kaç kez ama bu kadar güzel olmadılar. Lezzet; işlem başarısız olsa da çok güzel oluyor gerçekten :)) Seninkilerin tek eksiği etek gibi görünüyor ki bu da cinsiyet farkından olabilir. Dişi değil de erkeksi olmayı seçmiş olmalılar :)) (Çok geyik oldu bu yorum da dimi kehkeh)

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Esra'cığım - Beğendiğine çok sevindim. Çok teşekkür ederim.
Sevgiler,

Sevgili İşitmekaybı - Sesini duymak ne güzel. Bence de Ramazandan önce depolayalım bütün güzel lezzetleri azar azar. Çok teşekkür ederim.
Sevgiler,

Burcum eczacım - Yorumunu okuduğumdan beri hala gülmekteyim. :)))) Her zamanki gibi olaya çok farklı bir bakış açısı ile yaklaştın. Harikasın.
Sevgiler,

Bocuruk dedi ki...

Aynen... Bakıp bakıp da denemeye hiç cesaret edemediğim bir tarif. Tadını da çok merak ediyorum üstelik. Bravo sana çok da güzel olmuşa benziyor. Bir dahaki sefere etekleri de olur bakarsın:)

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Elvan'cığım - Ben de öyle olmasını ümit ediyorum. Çok teşekkür ederim.
Sevgiler,

Pembelinin Mutfağı dedi ki...

Burçin, bence eteksiz olsalarda çok güzel olmuş makaronlar. Ayrıca hiç kendine haksızlık etme bence fotoğraflarda gayet güzel.

Müge Hüner dedi ki...

Burçinciğim;
Makaron konusunda bende çok çekiniyorum, gerçi ben biraz oyuncaklı olan herşeyde çekiniyorum, daha cheesecake siftahım yok mesela.:( Nasıl blog sahibi oldumsa, deli cesareti işte...
Şekerim,makaronun inanılmaz güzel görünüyor ve ilk resim özellikle çok başarılı kendine haksızlık etme, sabahın o saatinde hem biyonik anne ol, işe yetiş, resim çek ooo, maşşallahın var canım. Sevgiler.

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Burçin'im acele olmasına rağmen fotoğraflar güzel ama daha vaktin olsaydı çok daha farklı fon ve açılarla çekebilirdin. Bunun için bol vakit ve rahat kafa gerekiyor. Önümde 2,5 hafta kaldı, herkes bana dinlen diyor ama biliyorum ki altın 2,5 haftayı mutfak ve foto anlamında verimli geçirmeliyim, uzun bir süre benden de hep acele şeyler çıkacak çünkü:)

İLKAY dedi ki...

ben de Selin Çağlayan'ın sitesinden tarifi uygulamıştım...ve benimkiler de eteklenmediler maalesef Sevgili Burçin....
Ama ben yılmayıp tekrar deneyeceğim...bir gün nasılsa etek giymeye karar verirler...::))
sanırım fırın ısısndan kaynaklanıyor bu durum....
Ayrıca gerçektensöylediğin gibi lezzetleri aynı oluyor...
Ellerine sağlık ....
Sevgiler,
İlkay

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Sevgili Pembeli - Çok teşekkür ederim güzel sözlerin için. :)
Sevgiler kocaman,

Müge'ciğim - Sen de kendine haksızlık etme. Gel beraber yapalım cheesecake'i, benim de siftah yok çünkü :P
Ben de en çok ilk fotoğrafı beğendim. Çok teşekkür ederim canım.
Sevgiler,

Pınar'cığım - Çok haklısın. Daha orijinal fotoğraflar vardı benimde aklımda ama mizansen hazırlayamadım. Öyle olduğu gibi çektim aceleden. Senin de koşturmacalı günlerin başlayacak. Belki şimdi rahatça hazırlayıp stok yapıp sonra yayınlarsın. :))
Sevgiler kocaman,

İlkay'cığım - nasıl çözeceğiz bu etek sorununu bilmiyorum. :)) Sanırım çok fazla deneme yaparak olsa gerek. Ne de olsa denemeye değer bir tarif ve lezzet gerçekten.
Çok teşekkür ederim.
Sevgiler,

Unknown dedi ki...

Eteklenmesede yinede çok güzel duruyorlar. Şu makaronu bir ben deneyemedim. Bir badem tozu edinsemde denesem artık. Birer birer bloglarda resimlerini gördükçe sadece ağızımın sularını silmekle yetiniyorum :)
Sevgiler..

Leziz Sofralar dedi ki...

Burcin'cim makaronlar nefis görünüyor ellerine saglik, bende denedim sonuc tam bir facia :))artik senin ve sevgili Zinnurun bloguna bakarak teselli olurum canim sevgiler...

Adsız dedi ki...

Burçin'ciğim ellerine sağlık, hayatımda hiç makaron yemedim. Beyaz Fırın'da satılıyor ama çok pahalı diye almakta istemedim açıkcası. İlk işim makaronu denemek olacak. Etekli, eteksiz ben o noktaya kadar gelebilsem keşke daha ne isterimki!!!

Yasemin

Yemekbahane dedi ki...

Çok güzel gözüküyorlar Burçin'ciğim...Ellerine sağlık

Sevgiler
Müge

Damak Tadı dedi ki...

Çok başarılı olmuş Burçin'ciğim,kutlarım seni canım.
Bende hep denemek isteyip bir türlü cesaret edemedim.Senin elin alışmışken artık senden isteriz bizde..))
Bademli kurabiyelerini hafta başı yaptım nefis oldu canım.Önümüzdeki günlerde sizlerle paylaşacağım.
HARİKASIN CANIM!!

Sevgilerle.

sevdamavisi dedi ki...

Burçiciğim,
çok güzel olmuş ellerine sağlık. ben de çok denemek istiyorum da cesaret edemedim henüz. sevgiler

Nukhet dedi ki...

Burcin
Ben de Zinnurun makaronlarindan yapmis ama lezzette harika goruntu de bambaska br sey elde etmistim. Seninki ilk deneme icin harika olmus. Zaten guzle makaron yapmakicin bir kac deneme sart bildigim. Ne zamandir badem tozleri mutfakta bekliyor, ama ben gene basarisiz olursam korkusuyla cesaret edimiyorum. Dur bakalim senin makaronlar bana yardim eder belki. Ellerine saglik. Sevgler

Miss Tam Chiak dedi ki...

hello. greetings from Singapore! saw your food blog from BlogLog. realli love your banner and the cakes that u made. they are realli beautiful. although i do not know how to read the language. cheers!

maureen
www.jaime-la-nourriture.blogspot.com

Ceylan dedi ki...

Burçin ellerine sağlık !Leziz görünüyorlar ! Benim ilk denemem başarısız dı ama bu tarif ile bir daha denemeye cesaretlendirdin beni. Fotoğraflar da yine harika. Selamlar!

bir demet feslegen dedi ki...

Burçin'cim, nefis görünüyor. Ben de henüz cesaret edemeyenlerdenim. Gayet de özenli fotolar olmuş, üzülme.
Sevgiler

serinmavi dedi ki...

Hep aklımda bu macaronlar,bakalım ne zaman deneyeceğim.

Yeni bir oyuna dahil ve davet ettim seni,bakmak istersen beklerim :)


Selamlar....

zinnur dedi ki...

Burcin, yukardaki yorumlara katiliyorum: goruntu de resimler de harika olmus bence. Ellerine saglik. Bizim Pastane'ye biraktigin yoruma, kendimce eteklenmeme olayini yorumlayarak bir cevap yazdim. Dikkatinden kacabilecegi dusuncesiyle haber vereyim dedim.
Sevgiler,

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Selda'cığım - Çok teşekkür ederim. Eteklenmediği ve gerçek görüntüsü oluşmadığı için ben baya bir üzülmüştüm ama sizlerin bu güzel yorumlarınız sayesinde o kadar da önemsemiyorum artık. Bence denemelisin.

Seval'ciğim - Var mı öyle hemen pes etmek. Doğru şekli yakalayana kadar devam edeceğiz birlikte. Çok teşekkür ederim.

Yasemin'ciğim - Çok teşekkür ederim. Senin Makaraonları bekliyorum sabırsızlıkla. Denemeye değer bir lezzet gerçekten.

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Müge'ciğim - Beğendiğine çok sevindim. Teşekkür ederim. Sevgilerimle,

Gül'cüğüm - İnanamam ben, senin gözün korkmaz hiçbir tariften. Çünkü hepsini başarıyla uyguluyorsun. Bademli kurabiyeleri de merakla bekliyorum canım.

Sevda'cığım - Çok teşekkür ederim. Hadi bir cesaret, inan ki sonuç değdi dedirtiyor insana.
Sevgiler,

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Nükhet'ciğim - Herkese aynı şeyi yazmış oluyorum belki ama bence denemelisin bir daha. Benimkiler de tam olmuş sayılmaz zaten. Bir dahaki sefer fıstıklısını denemek istiyorum.
Kocaman Sevgiler Dubai'ye...

Dear jaime-la-noiruture - Thank you for your kind visit and good words. I am very glad that you have enjoyed my cakes and blog.

Ceylan'cığım - Ne mutlu bana o zaman. Makaron denemesi yapacak arkadaşlar çoğaldı anladığım kadarıyla. Bu güzel lezzetle gözlerimiz bayram edecek.
Kocaman sevgiler Bakü'ye...

Eda'cığım - Çok teşekkür ederim.
Denemelisin bence, çok korkacak kadar uğraştırmıyor emin olabilirsin. Bir kere olmazsa diğerinde olur hem.
Sevgiler,

Oya'cığım - Çok teşekkür ederim. En kısa sürede geliyorum bakmaya.
Sevgiler,

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Zinnur'cuğum - Yardımseverliğin, nezaketin ve paylaşımcılığından dolayı çok ama çok teşekkür ediyorum. Tavsiyelerini hemen okudum. Bir dahaki sefer mutlaka gözönünde bulunduracağım.
Kocaman sevgiler,

Adsız dedi ki...

Burcın cım, bende bırkez macaron yapma gırısımınde bulundum:(( ve bır daha da elımı bıle surmedım.. Gercı benımkılerın eteklerıde vardı ama nedense pek beğenmedım... Ellerine sağlık arkadasım..

sevgıler
fıdan

Selen dedi ki...

Burçincim,
Sen 1 saat geç kalıkıp o telaşede bir de fotoğraf çekmişsin ya o herşeye değer. Bazen ben de böyle çılgın! şeyler yapıyorum da kocacık hayretler içinde deli miyim diye bakıyor bana :))
Beyaz Mutfak kitabında da vardı bu makaronların tarifi. Ben de bir gün denemeyi düşünüyorum. Ellerine sağlık pek güzel olmuşlar.
Öperim seni

Adsız dedi ki...

Canım cesaret edip , bu tarifi denediğinden ötürü , bu seferlik resimler için seni affediyoruz :)
Cesaretini tebrik ediyorum..Ellerine emeğine bin sağlık

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Fidan'cığım - Tadını mı beğenmedin makaronların acaba. Neden pes ettin bakalım hımmm :))
Çok teşekkür ederim.

Selen'ciğim - Aklıma eşim geldi o da mutfakta sabahladığım zaman arada bir uyanıp gelir tuhaf tuhaf bakar bana :))) Beyaz mutfaktakiler de renkli renkli çok güzel görünüyor. Çok teşekkür ederim.

Burçin'ciğim - Çok teşekkür ederim. Sevgilerimle canım.

Adsız dedi ki...

Kadın sen beni öldüreceksin değil mi :) Makaron yapmak çokk zor be birde yapmışda yazmış çılgın sana nazar boncuğu yollayacağım :)

gülriz dedi ki...

Burçinciğim, yapmışsın mis gibi makaronları bir de eteksiz oldu diye dert ediyorsun. Varsın senin makaronların da eteksiz olsun, ne olacak. Bu arada senin özensiz dediğin fotoğraflar, benim binbir özenle çektiğim fotoğraflardan bile kat kat güzel diyorum, başka da bir şey demiyorum. Ellerine sağlık canım

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Eda'cığım - Çok teşekkür ederim. Nazar boncuğumu da bekliyorum ;)
Sevgiler,

Gülriz'ciğim - Beni çok mutlu eden güzel sözlerin için çok çok teşekkür ederim.
Sevgiler,

İLKAY dedi ki...

Burçincim canım nefis görünüyorlar....ben de denediğimi günlüğüme ekleyeceğim....eteksiz hafif de sönüktüler benimkiler ama lezzetleri Beyaz Fırın dakilerinin aynısıydı....Ama yılmamak lazım değil mi Burçincim???::)))
Ellerine sağlık .....
Çok çok öpüyorum...
Sevgiler,
İlkay

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...