7 Ocak 2008

Muzlu Muffin



Bu ara hep tatlılardan gidiyorum yine. Kışın vücut yağlanma ihtiyacı hissedermiş ve bu yüzden iştah açılırmış ya benim de gözüm hep tatlılarda. Bir an önce kendime dur demem gerekiyor.

Aşağıda yazacağım malzemelerden 9 adet muffin çıkıyor. Ben gelecek misafirlerimizi de düşünerek 2 ölçü pişirdim. Kullandığım muzlar çok olgun olmadığı için pek muz tadı hissedilmese de çaya yakışan güzel bir lezzet olduğunu söyleyebilirim.

Gerekli Malzemeler (9 adet için) :
2 su bardağı un
1 çimdik tuz
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı karbonat
½ tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı hindistan cevizi rendesi
1 yumurta
3/4 su bardağı toz şeker
3 büyük muz
½ su bardağı ayçiçek yağı
¼ su bardağı kuru üzüm



1. Fırınımızı 170 ˚C’ye ayarlıyoruz.
2. Muffin kağıtlarımızı kalıbımıza yerleştiriyoruz.
3. Şeker hariç kuru malzemelerin tamamını eliyoruz.
4. Küçük küçük doğradığımız muzları mikser ile çırparak iyice eziyoruz.
5. Hafifçe çırpılmış yumurta, şeker ve ayçiçek yağını ekleyerek düşük ayarda kısa bir süre karıştırıyoruz.
6. Tahta bir kaşık yardımı ile kuru malzemeleri azar azar ilave ediyoruz. Fazla karıştırmamaya özen gösteriyoruz.
7. En son kuru üzümleri ilave ederek tekrar karıştırıyoruz.
8. Karışımı muffin kağıtlarına paylaştırarak önceden ısıttığımız fırında pişip pişmediğini kürdan ile kontrol ederek ve ilk 20 dakika fırının kapağını açmadan yaklaşık 30 dk. pişiriyoruz.




Muffinler piştikten sonra gelecek misafirlerimize ikram edilmek üzere balkonda soğurlarken malum tadından muzlu olduğu anlaşılmadığı için sarı şeker hamuruyla masanın üzerinde duran muzları model alarak minik muzlar yaptım. Biraz gerçekçi olması için de kahverengi gıda boyasına batırdığım kürdan ile minik noktalar yapıp kağıt mendil bastırarak fazlalıkları aldım ve bütünleşmesini sağladım.

27 yorum:

melda dedi ki...

gerçek muz gibi.. :) ne kadar sevimli görünüyor! ellerine sağlık..

Bocuruk dedi ki...

Muffinlerin boyutunu bilmesem muzların gerçek olduğuna emin olacağım. Bu kadar mı benzetilir. Burçin sen hakikaten sanatçı ruhlusun. Bunu mutlaka değerlendirmelisin. Ellerine sağlık:)
Sevgilerimle...

Eya dedi ki...

Aman Burçin...

Anlayamadım şimdi...Muffinlermi gerçek ? Muzlar mı? Muzlar gerçekse Muffinler çok mu büyük? Aaaa şaşırttın bizi yıne, sen çok yaşa emi...Muhteşemsin

Ellerine sağlık

zehra

gülriz dedi ki...

Şaşkın şaşkın bakmaktayım ekrana. Herhalde Burçin'in muffin kalıplarının çapı 24 cm falandır diye düşünüyorum. Yoksa "onlar muz değil, ben şeker hamurundan yaptım" demeyeceksin değil mi? Yok yok, ben Elvan'a katılıyorum; sen cidden sanatçısın. Öpüyorum yanaklarından

Müge Hüner dedi ki...

Gülrizin söylediklerine aynen katılıyorum şekerim, sen nasıl bir sanatcı oldun başımıza yahu:) Muzları gerçek sandım bir an sonra, tepe home da falan satılan sahte meyvelerden heralde dedim ama bu kadar küçüğünü hic görmemiştim, yorumlardan ise şeker hamuru ile yapılmış olduğunu öğrendim ve ağzımdan çıkan ilk cümle şu oldu; pess!! Valla ne diyim Burçincim, tebrik cümleleri yetersiz kalıyor artık. süpersin!

DİDEM ÖZCAN dedi ki...

Muhteşem, hatta muhteşem ötesi:))
Ellerine sağlık canım,
Sevgiler en kocamanından..

Özlem dedi ki...

Sevgili Burçin,
çok şık bir sunum çıkmış ortaya. Lezzeti de muhteşem olmalı. Minik muzlar da muffinler de çok hoş gözüküyor.

Ellerine sağlık, sevgiler.

Adsız dedi ki...

uzakdoğuda yediğim banana monkey muzlarından mı buldu bizim hatun derken şok oldum sen yapmışsın aşmışsın kuzum abuk subuk tv showlar varken sen kesin oralarda olmasın ellerine sanatına sağlık işte yemek yazmak dışında sanat icra eden seni ayakta alkışlıyorum

Feyza Fidan dedi ki...

Burçin nefis görünüyor bu muffinler..Ben muzla yaptığım hiç bir keki tutturamadım ,hep sükutu hayal oldu :(((Bu tarifini listeme alıp denemem lazım..
Ellerin dert görmesin,

Sevgiler,

Adsız dedi ki...

Bu haftasonu bende denedim muzlu minik kekler velakin " Komşu Fırında " hazır alıp yediğimle hiç alakası olmadı benimkilerin..Yoğun muz tadı bol bitter çikolata ve bol cevizle birleşiyor ve muhtemelen içinin hafif nemli kalması için krema kullanıyorlar..Araştırma ve denemelerim devam edecek :)

Ellerine emeğine sağlık şekerim

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Meldacığım - Beğendiğine sevindim. Çok teşekkür ederim.

Ah Elvancığım - Değerlendirmeyi öyle çok istiyorum ki. Bakalım nasıl olacak. Çok teşekkür ederim güzel yorumun için.

Zehracığım - Çok teşekkür ederim, o kadar inandırıcı göründüyse ne mutlu bana.

Gülrizciğim - Candan arkadaşım - Çok teşekkür ederim, çok mutlu oldum yorumunla. Ben de kocaman öptüm.

Mügeciğim - Çok teşekkür ediyorum. Yazdıkların beni son derece mutlu etti. Daha yapmak istediğim, üretmek istediğim ve öğrenmek istediğim çok şey var ama vakit ancak bu kadarına müsade ediyor şimdilik. Umarım ilerde daha güzellerini yapabilirim.

Didemciğim - Çok teşekkür ederim, çok sağol.

Sevgili Özlem - Çok teşekkür ederim. Muffinlerin tadını daha farklı bekliyordum açıkçası beklediğim gibi olmadı ama bunu kesinlikle muzların lezzetsizliğine bağlıyorum. :))

Eda'cığım - Çok teşekkür ederim. Nerden bulursun, nasıl bulursun bu güzel lafları bilmem ki. Çok sağol arkadaşım.

Feyzacığım - Çok teşekkür ederim. Beklediğim muz tadının olmaması dışında güzel bir tarif olduğunu söyleyebilirim ve tavsiye edebilirim.

Burçinciğim - Eminim deneme yanılmayla aradığın lezzeti bulacaksın kısa zamanda. Senin elinden kurtulmaz biliyorum. Teşekkür ediyorum.

SEVGİLER HERKESE....

Nukhet dedi ki...

Burcinn
Ben de minik muzlara bayildim. Onlari muffinlerin uzerine koymus olman kesinlikle bambaska bir hava vermis. Ellerine saglik. Sevgiler

Adsız dedi ki...

oh ohhh yiyin siz ben bakayım canım istedi bir yana
gerçekten ayakta alkışlanacak yetenektesin bunu daha başka yerlerde değerlendirmelisin
ellerine sağlık sevgilerrr

Unknown dedi ki...

Vallahi yazını okumasam, kocaman muffin in uzerinde gerçek muz diyeceğim bunlar için, ellerine sağlık fıstık:)

~Semra Mutfakta~ dedi ki...

Burçin'cin ne güzel bir resimleme bu.ellerine sağlık.

Nilay Cinisli dedi ki...

Burçinciğim,
Ne kadar güzel olmuşlar...İyi ki muzları da yapmış üzerlerine iliştirmişsin...Gerçekten hem tarifin hem de sunumun çok şık...
Sevgilerimle

pinar dedi ki...

sevgili burçin
muzlar muffinlerden çok daha dikkat çekti yorumlara bakılırsa:)ellerine sağlııık.eminim kekin tadıda en az muzların gerçekimsi görünüşü kadar mükemmeldir.uzun zamandır mutfagımda duran durmaktan kapkara olan muzlarımı yarın bu tarif ile değerlendiricem.ilham ve tarifi verdiğin için teşekkürler:)
bende beklerim..
sevgiler

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Nükhetciğim - Çok teşekkür ederim, beğendiğine sevindim.

Yeşimciğim - Çok teşekkür ederim güzel sözlerin için, çok sağol.

Papatyacığım - Öylesine çıkıverdi bu muzlar ortaya, baya ilgi topladı, muffinleri geçti hatta :) Çok teşekkür ederim.

Semracığım - Çok teşekkür ederim.

Nilaycığım - Çok teşekkür ederim, beğendiğine sevindim.

Sevgili Pınar - Hoşgeldin, ne iyi ettin. Umarım denersen memnun kalırsın bu tariften. Senin muzlar olgunsa belki daha iyi sonuç verir lezzet açısından. Çok teşekkür ederim.

SEVGİLER HERKESE...

Delfina ; dedi ki...

Kocamaaaan bir MAŞALLAH...ellerine sağlık canım...

Pasta Cafe dedi ki...

Burçin'ciğim,
Harika olmuşlar. Ellerine sağlık.
Sevgiler...

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Delfinacığım - Çok teşekkür ederim.

Özlemciğim - Çok teşekkür ederim.


Sevgilerimi gönderiyorum her ikinize de...

pinar dedi ki...

burçincim tarifi denedim.harika oldular annem eşim bayıldııı:)canım cok tesekkur ederım wallahı bu denedıgım en guzel muzlu kek sunger gıbı bırsey oldu.
ama ölçüde bir degişiklik yapmak zorunda kaldım hepsi tastamam ama un'u ben 1 su bardagı +4/1 su bardagı un kullandım .sen 3 tane buyuk muz demıssın ben elımde kalan 5 tane kucuk muzu ekledım sanırım muzun fazlalıgı yuzunden unu az aldı.muz tadına ve kokusuna gelınce ınanamazsın senı ımrendıreyım sımdı buram buram muz kokusu ıcınde kaldık :)benım muzlar baya olgundu kesınlıkle ondan...bu tarıfe damla cıkolata eklesek nasıl olur acaba ?
sevgilerr

Bizim Evin Mutfağı-Aysel dedi ki...

Burçinciğim ne kadar sevimli muzlar yapmışsın bayıldım bayıldımmm... Yazının sonunda gerçek muz olmadığını anladım (biraz geç oldu ama güç olmasın dimi :) ) Ellerine sağlık bayılıyorum senin sunumlarına. Sevgiyle...

... dedi ki...

sevgili burcin
muffinlerin ve muzlar harika olmuslar gerceginden ayirmak cok zor.maharetini konusturmussun gercekten.ellerine saglik.
www.vanillamutfakta.blogspot.com

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Burçin merhaba:) Cuma akşamı bu tarifini denedim ve ortaya süper bir lezzet çıktı:) Kayınvalidemlere götürdüm, herkes hazır zannetti:) Paylaşım için çok ama çok teşekkürler! Senin tariflerin hiç süpriz yapmıyor:) Yalnız ben fotoğraflayamadan silindi ve süpürüldü:) Kanıt yok yani:) Kocaman öptüm, iyi haftalar:))

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Pınarcığım - Nasıl olduysa bu yazıya bırakılan son yorumları cevaplamayı tamamen unutmuşum. Beğendiğinize çok sevindim. Tarifi okuduktan sonra damak tadına göre değişiklik ben de sıklıkla yaparım. Neyse ki kötü bir sonuç elde etmedim şimdiye kadar. Çok iyi yapmışsın. Afiyet olsun. Teşekkür ederim.

Ayselciğim - Çok teşekkür ederim. Beğendiğine çok sevindim.

Cansu - Çok teşekkür ederim güzel sözlerin için.

Merhaba Sebla - Deneyip memnun kalmana çok sevindim gerçekten. Çok teşekkür ederim güvenin ve güzel yorumun için. Ellerine sağlık diyorum


SEVGİLERİMLE...

δнξў╬дй!°©●_βдβγ_●_╬єlєภค dedi ki...

yha zupeyzun phenje pu yedenequnu qullan yemeqdeyuze qadul jnm falla pirunju oluyzun phen mudlaqa denujem elleyune zaqluq annamujan piliom amma oyzun qenede

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...