24 Mart 2009

ActiFry ile "Besleyici ve Lezzetli" Bir Gün

Patates

Bir kaşık yağ ile bir kilo patates kızartması. Hiç inandırıcı gelmiyor aslında değil mi? Bizzat deneyip test edene kadar şahsen ben de aynı düşüncede idim.

Geçtiğimiz Cumartesi günü bir çok blog yazarı arkadaşım ile birlikte Tefal’in Besleyici ve Lezzetli konsepti ile piyasaya çıkarmış olduğu ActiFry ürününün Whirlpool Mutfak Sanatları Akademisi Etiler’de yapılan tanıtımında yer aldım.

Son derece samimi ve sıcak bir ortamda hem bu muhteşem ürünü birebir test etme imkanı bulduk, hem de ortaya çıkan sağlıklı ve lezzetli, ayrıca şaşırtıcı derecede çeşitli yiyeceklerin tadına bakarak bu ürünün kesinlikle her evde olması gerektiğine kanaat getirdik.

Mehmet Bey

Tefal’in "Besleyici ve Lezzetli" konsepti sorumlusu Zümrüt Hanım ve ekibinin güler yüzlü ve içten karşılamaları ile ortama hemen ısınıp ikili gruplara ayrıldık. Mutfak Sanatları Akademisi Şeflerinden Mehmet Bey önderliğinde öncelikle çıkış noktası patates kızartması ile işe başladık. Sonrasında çoban kavurma, muska böreği ve kabak tatlısı ile hem şaşırdık hem de pişen yiyeceklerin tadına bakarak devam ettik.

actifry

ActiFry ile yiyecekler son derece sağlıklı bir şekilde ve kısa sürede pişiyor. Pişerken içinde neler olup bittiğini görebiliyorsunuz. Cihazın kapağını açtığınızda kendisi otomatik olarak off konuma geliyor, kapattığınız anda tekrar çalışmaya başlıyor. Kullanımı son derece pratik ve basit. İç kısmını bulaşık makinesinde yıkayabiliyorsunuz. İç yüzeyi bir kağıt havlu ya da peçete ile temizlenebilecek şekilde pürüzsüz ve kolay temizlenebilir türden. Hepsinden önemlisi bu ürün ile hazırladığınız yiyecekler son derece sağlıklı ve lezzetli. Patates kızartmasını bugüne kadar hiç bu kadar vicdanım rahat bir şekilde yememiştim. ActiFry ile bunun mümkün olduğunu bizzat yaşayarak gördüm.

actifryb

Çıkışta her birimize bilgi dosyamız ile birlikte ActiFry'da farklı lezzetler deneyebileceğimiz çeşitli yağlardan oluşan çok güzel minik bir sandık hediye edildi.

Kısaca iyi ki katıldım diye düşündüğüm çok güzel “Besleyici ve Lezzetli” bir gün geçirdim.

Bu güzelliği burada noktalamaya pek de niyetimiz yok açıkçası. ActFry tariflerinden oluşan etkinliklerimizle besleyici ve lezzetli denemeler yapmaya bundan sonra devam edeceğiz. Her ay katılımcı arkadaşlarımızdan birinin ev sahipliğinde düzenlenecek etkinliklerde kimbilir ne lezzetli tarifler göreceğiz. Bu konu ile ilgili detaylı bilgiyi daha sonra sayfalarımızda paylaşacağız.

Cumartesi günü ile ilgili video ve fotoğraflar sanıyorum en kısa zamanda "Besleyici ve Lezetli" sayfasında yer alacak.

Teşekkürler emeği geçen herkese, teşekkürler Tefal! Ne varsa sende var...

Not: 4. fotoğraf için Sevgili Müge'ye ve eşine çok teşekkür ediyorum. Daha fazla fotoğraf için Müge'nin ActiFry Etkinliği ile ilgili Flickr'da oluşturduğu galeriyi ziyaret edebilirsiniz.


Hepiniz ile çok fazla sohbet imkanı bulamamış olsam da sizlerle olmak zevkti;

9 yorum:

Haydins dedi ki...

Sanirim firinda kizarmis patates gibi oluyordur..Ben hic hoslanmam kizartma yapmaktan, esim ve kardesimde cok sever patates kizartmasini firinda baharatli ve az yag ile harika oluyor..Ayrica bir makina alirmiyim onun icin ne yalan soyliyim almam..

ÇALIŞAN ANNE OLMAK dedi ki...

Çocukluğumda hep patates tarlası olan biri ile evleneceğim derdim :) Bir insan patates kızartmasını ancak bu kadar sevebilir. Hala da öyle. Yerken pişmanlık duymadığım tek şey :) Bu ürünle ilk tanıştığımda deli gibi sevinmiştim. Ancak fiyatını öğrendiğimde yelkenler suya düştü :( Bana göre oldukça pahalı. Tabii bir çok yemeğinde piştiğini düşünürsek belki ama yinede kriz ortamında fiyatları düşürmeleri çok uygun olur. Birde geçenlerde Tefalin dökme tavasını almak istedim. Fiyatını sorduğumda şok oldum. Bir tava 175 TL ! Kalitesine diyecek yok amma velakin ürünler pahalı, pahalı, pahalı :(

Adsız dedi ki...

EVET GERCEKTEN HOŞİ 1 KAŞIK İLE MÜĞKEMMEL
BEN SİTEYE BAKTIM AMA FİATI KONUSUNDA BİLGİ BULAMADIM SUANDA PİYASADA FİATI NEDİR BU ÜRÜNÜN ŞİMDİDEN TŞK EDERİM..
SEVGİLER

kirazdünyası dedi ki...

bende ilk gördüğümde inanamamıştım nasıl olur bir kaşık yağ ile kızartma diye.sonra tefalin sitesinde tanıtım filmini izledim kesinlikle çok sağlıklı kızartmalar yenebilir onun sayesinde :)

Yasemin dedi ki...

ya herseyi gectim, seninle tanisma firsatini kairdim ya ona yandim.. neyse bi sonrakinde artik!

Ordanburdanhayattan dedi ki...

Sevgili Burçin,
ben de çok keyifli bir gün geçirdim fakat seninle tanıştığım için de ayrıca mutlu oldum.çünkü blogun benim tarif ararken yararlandığım ve baktığım ilk adres.tefal sağolsun ki tanışmış da olduk.sevgiler

Adsız dedi ki...

Merhaba,

Patatesi hiç yağ koymadan fırında pişirmeyi denediniz mi. Tefal'in 1 çorba kaşığı yağ ile kızartılmış patatesini denemedim ama biz canımız çok çektiğinde patatesi bu şekilde pişiriyoruz. Patatesler yağsız ve çıtır çıtır çok lezzetli oluyor. İnce uzun (klasik) dilimlenmiş patatesleri (dondurulmuş patates de kullanabilirsiniz) fırın tepsisine yayıp biraz tuzlayın 180 c'de kızarana kadar pişirin, bu kadar basit : )

Bir Dilim Düş dedi ki...

Ben de buradaki bir bayinin tanıtımında bakmıştım patates kızartmalarının tadına ve çok beğenmiştim :)))
Bu bahaneyle de ne güzel bir araya gelmmişsiniz.

Sevgiler,
Evren

duru dedi ki...

ismim sevil yılmaz yaklaşık 1 hafta önc tefal actfry satın aldım ve açıkçası çok pişmanım.Birkere asla hiç bir şeyi çok kısa sürede pişiremiyorsunuz çıtır çıtır bir paptes kızartması için 45 dak beklemeniz gerekli.Ayrıca öyle çook çeşitli yemekler filan da yapamıyorsunuz sonuçta bu bir fritöz olarak tasarlanmış .hiç bir tencere yemeğini pişiremezsiniz çünkü zaten çok az malzme koyuyorsunuz .ayrıca patates kızardıktan 5-10 dak sonra bayat paates kızartması halini alıyor .patlıcan kızartmanınz mümkün değil patlıcan çok kötü bir hala alıyor .ayrıca üründen sağladığınız fayda değerinin çoook altında .yani eğer bu ürün 100 lira olsa insan bu kadar üzülmez ama ben 10 ay boyunca ödeyecegğim toplam 450 tl ye çok acıyorum.Geri vermek istedim ama efendim kullanım memnuniyetsizliğinden iade almıyorlarış.ne yapalım bu da bana ciddi bir ders olsun .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...