9 Kasım 2009

Glutensiz Lezzetler


Esra Hanım tarafından gönderilmiş olan elektronik postayı aynen aşağıya aktarıyorum. Umarım aynı konuda çaresiz kalmış ve ne yapacağını bilemeyen bir çok kişinin buluşmasına katkısı olur.

"Ben 3 yaşında çölyaklı (gluten toleranssızlığı) bir çocuğun annesiyim. Dolayısı ile gluten içermeyen (buğday, arpa, çavdar ve yulaf unu veya ürünleri içermeyen) bir diyet uygulamak zorundayız. Diyeti yaklaşık 2 yıldır uyguluyoruz. Yemek yapmayı hep sevmişimdir ama glutensiz yemekler yaratmanın pek de sandığım kadar kolay olmadığını ilk glutensiz denemelerimde anladım. Sonra çok okudum, araştırdım, kurslara gittim ve birçok çölyaklı anne ile konuştum. Yurt dışında yaşadığımızdan kaynak ve yardım sıkıntısı pek çekmedim açıkçası.

Türkiye’ye tatile geldiğimizde sorunlar yaşamaya başladık. Bu konuyu bilen kişi sayısı son zamanlarda artmış olmasına rağmen o kadar az ki. Dolayısı ile kaynak yok, bilgi çok az. Glutensiz yemek tarifleri yok denecek kadar az. O zaman ben de bir web sitesi oluşturup bildiklerimi ve deneyimlerimi diğer çölyaklı ailelere aktarmak istedim. Bu konuda profesyonel değilim ama elimden geldiğince buradaki imkanlarımı kullanarak bu konuda mücadele eden kişilere yardım etmek istiyorum.

Web sitem
http://www.glutensizlezzetler.page.tl/ Sizden ricam sitenizde bu imkanı duyurmanız. Ne kadar çok çölyaklı kişiye ulaşabilir ve biraz olsun faydamız dokunabilirse ne mutlu bize.

Şimdiden herşey için çok teşekkür ederim.

Sevgilerimle,

Esra Turkmen

Glutensiz Lezzetler"

1 yorum:

Deniz dedi ki...

Çocuk beslenmesi önemli olduğu kadar zor da.Çölyaklı annelerini tebrik etmek gerekiyor, normal bir çocuğa gösterilmesi gereken özenden çok daha fazlasını gösterebildikleri için. Bu güzel çalışma mutlaka birçok kişinin işini kolaylaştıracaktır.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...