1 Nisan 2011

Çilekli Doğum Günü Pastası ve Şeker Hamursuz Minnie Mickey Kurabiyeleri

Cilekli Pasta

Prof. Dr. Mete Düren'in oğlu Metecan için geçtiğimiz yıl Kayıp Balık Nemo ve Deniz Kızı figürlü doğum günü pastası ile Winnie the Pooh Kurabiyeleri hazırlamıştım. Kızı Şaran için de yine geçtiğimiz yıl Hello Kitty Temalı Pasta, Cupcake ve Kurabiyeler, bu yıl aile arasında kutladıkları doğum günü için ise Makaron Kulesi Doğum Günü Pastası hazırladım.

Metecan ve Şaran'ın arkadaşları ile kutlayacakları ortak doğum günlerinde sunulmak üzere Mete Beyin talebi ile şeker hamuru ve krema içermeyecek şekilde, ara katta çok az ganaj ile birlikte çilek dilimleri olan bir pasta (aslında çikolatalı kek demek daha doğru olacak sanıyorum) ve yine şeker hamursuz sadece Mickey ve Minnie yüzlerinin baskıları ile süslediğim kakaolu ve portakallı kurabiyeler hazırladım.

Cilekli Pasta 1

Butik çalışmalardaki olabildiğince detay çalışma alışkanlığı ile çok sade olarak sadece çikolata ile kaplanmış şekilde talep edilen çikolatalı çilekli keki biraz hareketlendirebilmek adına çikolataya batırılmış çileklerle ve beyaz çikolata çizgileriyle süsledim.

Kurabiye

Yine düz bir şekilde talep edilen kurabiyelere Minnie ve Mickey baskıları uygulayarak çocukların daha çok hoşuna gidebilecek bir hale dönüştürdüm.

Sonuçtan oldukça memnun kalmış olmaları beni de çok mutlu etti.

Şaran ve Metecan'a nice mutlu ve sağlıklı yaşlar diliyorum.

Burçin Birdane Butik Pasta Tasarımı

3 yorum:

Duru Mutfak dedi ki...

Pasta çok güzel, evde yapılabilir güzel bir alternatif. Bu fikri denemek üzere alıyorum sizden:)

Hayatın Tatları dedi ki...

Burçin hanım maşallah. Nasıl yetiştiriyorsunuz her gün başka bir pasta. ve çok özeniyorum hepside birbirinden güzel. Kzımın doğum günü için kesinlikle sizi aramayı düşünüyordum şimdi artık bir an önce gelse diye bekliyorum. Bana fiyatlandırmayı ve kargo işlemini nasıl yaptığınız konusunda bilgilendirirseniz çok sevinirim.

ebru dedi ki...

cilekler nefis gorunuyor, seker hamursuz ancak bu kadar guzel suslenebilirdi. eline saglik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...