30 Nisan 2007

Kalpli Kakaolu Kurabiye

Bu haftasonu katıldığımız iki davete götürmek üzere Sevgili Pastacı Burcu'nun uzun zamandır aklımda olan Kakaolu Kalpli Kurabiyelerinden iki ölçü hazırladım. Burcu'nun tüm tariflerinde olduğu gibi yine tam kıvamında ve gayet lezzetli olan, herkes tarafından oldukça beğenilen bu kurabiyelerin tarifine arzu edersiniz buradan ulaşabilirsiniz.


Oldukça yoğun ve yorucu geçen bir Cumartesi gününün ardından sevdiğimiz arkadaşlarımız ve yakınlarımızla geçirdiğimiz Pazar günü bize çok iyi geldi. Önce bir bahçe partisine davetliydik. Masada birbirinden güzel ve lezzetli yiyecekler vardı. Ben resim çekene kadar kalabalık olmamızın da etkisiyle çoğu bitti. Daha sonra Sarpişko tontişkonun diş buğdayına gittik. Gündüz fazlasıyla yediğimiz için oradaki nefis yiyeceklerle dolu masaya da ne yazıkki sadece bakmakla yetindik. Dilem'ciğimin tatlı ablası Neslihan ablanın yapmış olduğu harika muzlu rulo pastadan yiyebildim sadece. Makine dolu olduğu için masanın tamamını görüntüleyemedim ne yazıkki. Sadece bu güzel diş buğdayı fotoğrafını günün anlam ve önemine uygun olarak eklemek istedim.
Bu haftadan itibaren Haziran ayının sonuna kadar devam edecek bir koşturmacanın içerisine girdik. Bu koşturmacanın başlangıç yeri Eminönü oldu. Cumartesi günü Eminönü turunun birinci ayağını gerçekleştirdik. Tabi ki oraya kadar gidip Fermo ve Nüans'ı ziyaret etmemek olmazdı. Zaten ne zamandır istiyordum iyi oldu. Almak istediğim ve buralarda bulamadığım bir iki eksiğimi de tamamlamış oldum. Resimde gördüğünüz pasta altlıkları, oval kurabiye kalıbı ve merdaneyi Fermo'dan aldım. Benim şansıma raflarda pek bir şey kalmamıştı. Yine de detaylı olarak gezip inceledim. Nüans Fermo'ya göre daha küçük. Gezinmek özellikle içerisi kalabalık olunca imkansızlaşıyor. Oradan muffin kalıbını ve truff kağıtlarını aldım. Kurabiye poşetlerini, kurdele ve ipleri de yine o civardaki dükkanlardan aldım. Sancarlar da yine Nüans'ın karşı tarafında kalıyor. Çok kalabalık olduğu için orayı detaylı gezemedim maalesef.

29 yorum:

Adsız dedi ki...

Do you are stylist?

Beautiful blog and pict.

My blog is photos too

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Dear Jnuno,
Yes,I am a stylist.
Thank you for your visit and comment. I visited your blog too. The photos are very beautiful and magical...

Bir Porsiyon Öykü dedi ki...

Burçinciğim,

Özenle hazırladığın bu şık kurabiyelerin bende şık bir semtin elit bir pastanesinin vitrinini süsleyen iştah açıcı kurabiyelerin görüntüsünü andırıyor, tarif kadar görünüm de harika, ellerine sağlık,

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Papatya'cığım çok teşekkür ederim. Sözlerin beni çok onurlandırdı. Senin cümle kurma sanatına hayranım. Sevgilerimle,

Adsız dedi ki...

burcincigim bende senin gibi ziyarete giderken elim bos gitmeyi sevmiyorum en güzel hediyede kendi yapigini götürmek oluyor birde bu kadar güzel ve lezzetli kurabiyeler olursa kimse yok demez heralde, ellerine saglik görüntüsü pastanede satilanlardan bile güzel olmus sevgileri...

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Seval'ciğim çok teşekkürler ziyaretin ve şahane yorumun için. Sevgilerimle,

Unknown dedi ki...

Burçincim kurabiyeler harika görünüyor görüntü sunum harika olmuş eminim tadıda öyledir...Sende yaz aylarına tempolu bir giriş yapmışsın..Yaz en sevdiğim mevsim ama nedense bir o kadarda yorucu geçiyor öyle değilmi sevgiler...

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Zerrin'ciğim çok teşekkür ederim. Yaz benim de en sevdiğim mevsim. Kış hiç olmasa ne iyi olur diye düşünürüm hep. Sevgiler,

Defne dedi ki...

Papatya aynen benim düşündüklerimi düşünmüş ve aktarmış :). Çok şık kurabiyeler bunlar, ellerine sağlık. Aldıklarını da güle güle kullan Burçinciğim.
Sevgilerimle.

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Defne'ciğim, çok teşekkür ederim. Öyle düşündürebildiğim için çok mutlu oldum. Sevgilerimle,

Betül dedi ki...

Burçincim bak geçte olsa geldim...Ay sana bir özendim anlatamam.İstanbula alışverişe gitmişsinya hemde eminönüne...Bende yakında gideceğim inşallah.Bu arada kurabiyelerin çok iştah kabartıyor.

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

İyi ettin Betül'cüğüm. :)) Benim de ne zamandır aklımdaydı ancak gidebildim. Tavsiye ederim. Yerinde görmek keşfetmek çok daha zevkli. Sevgiler,

Adsız dedi ki...

Burcin'ciğim,
Kurabiyeler ve sunumun çok şık ve iştah kabartıcı olmuş.O güzel ellerine ve gönlüne sağlık canım.

Fermo'ya ve Nüans'a gidebilmene sevindim.O tür yerlere bende gidince adeta kendimden geçiyorum..Senin adına inan çok mutlu oldum canım..

Güzel bir hafta sonu geçirmenede ayrıca sevindim..Masanın güzelliği ise ayrı bir konu..Hepinize afiyetler olsun canım,yapanlarında ellerine sağlık..


Sevgilerimle..Gül/d.tadı

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Burçin Hanım merhaba,

Bu kurabiyeler tek kelimeyle harika. Çok da şık duruyorlar. Siz gerçekten çok yeteneklisiniz. Tebrik ederim:)

Sevgiler.

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Gül'cüğüm çok teşekkür ederim. Sonunda gidebildim içim rahatladı vallahi. Merak edip duruyordum. Sevgilerimle,

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Sebla'cığım sen de çok tatlısın. Her zaman harika yorumlar bırakıp kendimi daha iyi hissetmemi sağlıyorsun :)) Çok teşekkür ederim

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Burçin merhaba
Ellerine sağlık çok şık olmuş kurabiyeler
Ben de denemiştim bu güzel tarifi lezzet te şıklıkla yarışacak kadar iddalıydı
Bence neskafenin yanına harika bir sunum oluyor
Sevgiler
Dip Not: Çizimlerine hayran kaldım müthiş :))

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Merhaba Burcu'cuğum. Ziyaretin ve güzel yorumun için çok teşekkür ederim. Sevgiler,

serinmavi dedi ki...

Eline sağlık canım,çokk güzel görünüyorlar...selam ve sevgilerimle....

ebrulitatlar dedi ki...

Burçin'cim kurabiyeler çok şık ve çok güzel olmuşlar, ellerine sağlık, sevgiler..

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Serinmavi'ciğim çok teşekkürler sıcak yorumun için. Sevgilerimle,

Ebru'cuğum beğendiğine çok sevindim. Çok teşekkür ederim...

Adsız dedi ki...

merhabalar kurabiyeler harika görünüyor ellerine sağlık...
selamlar...
www.denizesintisi.com

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Merhaba Ebru,
Ziyaretin ve güzel yorumun için çok teşekkür ederim. Sevgiler,

Adsız dedi ki...

Burçin , çok güzel görünüyor kurabiyelerin.. Bir yerden hatırlıyorum dedim ilk açınca ..:))
eline sağlık
sevgiler

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

:))
Nur'cuğum çok teşekkür ederim.
Sevgiler,

daimamutfak dedi ki...

Burçin merhaba,siteniz hayırlı olsun.Bende yeniyim.Tarifler çok güzel,ilk kez girdim hoşuma gitti.bende beklerim.sevgiler...neriman

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Merhaba Neriman,
Hoşgeldin ne iyi ettin. Çok teşekkür ederim. En kısa zamanda geleceğim ziyarete. sevgiler,

Adsız dedi ki...

Burçin Hanım merhabalar..Daha önce ayva tatlınız için yorum yazmıştım fakat sizin de belirttiğiniz gibi isim yazmayı ihmal etmişim maalesef..
Bu kurabiyeleri ben de denedim ve fakat maalesef güzel bir netice alamadım..Çok çabuk piştiler ve biraz acı oldular sanki.Acaba bir noktayı mı gözden kaçırdım?yardımcı olursanız sevinirim.
Aslına bakarsanı kurabiyeler benim mutfakta en zayıf olduğum alan.Bu konuda genel olarak verbileceğiniz her tavsiyeye açığım ve müteşekkir olurum..
Ellerinize sağlık! ESRA

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Merhaba Esra Hanım,
Yoğunluktan dolayı ancak cevap verebiliyorum, kusura bakmayın. Tadı acı geldiyse tavsiye edebileceğim kakao miktarinı damak tadınıza göre azaltarak kullanmak olabilir. Çabuk pişmeleri için de fırın ısısını bir daha ki sefere daha az tutabilirsiniz. Yapı itibarı ile bu kurabiyeler yoğun kakao tadı olan bir kurabiye türü. Belki siz damak zevkinize uyan başka alternatifler deneyebilirsiniz.

Teşekkür ederim.
Sevgiler,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...