11 Mayıs 2007

Limonlu Kek


Bu aralar fena halde focuslu fotoğraf çekme olayına kafayı takmış durumdayım. Akşam yaptığım bu basit limonlu kekin yaklaşık 90 poz resmini çekmişim kendimi kaptırıp. :) Hala tam olarak istediğim görüntüyü elde edemedim. Çalışmalarım devam ediyor.

Gerekli Malzemeler ;
  • 4 yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 limon kabuğu rendesi + 1 çorba kaşığı llimon suyu
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 pk. kabartma tozu
  • 1 pk. vanilya
  • 2/3 su bardağı ceviz içi
  • 1 fiske tuz

Yumurta aklarını ve sarısını ayrı ayrı çırparak sonradan birleştirmeyi bu keki yaparken ilk kez denedim. Sanırım bundan sonra hep öyle yapacağım çünkü sonuçtan çok memnun kaldım. Yumurta sarılarını tuz ile akları da şeker ve vanilya ile ikisi de beyaz olana kadar iyice çırptıktan sonra yumurta sarısı karışımını çıpılmış akların içine yavaş yavaş ilave ederek karıştırmaya devam ediyoruz. Sırasıyla yağ, süt, limon suyunu da ilave edip bir süre daha karıştırdıktan sonra mikserimizi bir kenara bırakıp tahta kaşığımızı elimize alarak elenmiş un ve kabartma tozumuzu alttan üste doğru hep aynı hareketle karıştırarak azar azar ilave ediyoruz. En son hindistan cevizi, limon kabuğu rendesi ve cevizi de ekleyerek önceden ısıttığımız 160 derece fırında ilk 20 dk. kapağını açmadan yaklaşık 45 dk. pişiriyoruz.

12 yorum:

Unknown dedi ki...

Ellerine sağlık canım. Bende bu ara bu resim olayına takdım. Herşeyin resimi 20-30 defa çekip öyle seçiyorum içinden. Fotoğraf kursunamı gitmek lazım acaba diye düşünüyorum.

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Selda'cığım şu anki koşturmacalarım olmasa düşünmüyor değilim. National Geographic Dergisinin verdiği CD ler vardı evde. Onları bulup bakıcam. Bir de bugün İpek'ten öğrendim. Google'ın Picasa programı ile de yapılabiliyormuş focus onu da deneyeceğim. Senin de aklında bulunsun canım. Teşekkür ederim. Sevgiler,

canan kufer dedi ki...

burcincigim,

satirlarini okuyunca kendimi gördüm sanki...:-) esim bana iki ay önce yeni bir canon eos 400d hediye etti ve bende kendimi kaptirip gidiyorum...ama günden güne iyilesecegiz. mis gibi limon kokusu burnuma geldi tarifini görünce. ellerine saglik!! bende biraz evvel mutfakta patlicanli pilav ve üc katli kremali cilekli pasta yaptim, bakalim cekmeye deger mi? sonra "sapka düsecek kel acilacak".
sevgiler,
canan

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Canan'cığım benim de canım patlıcanlı pilav istedi şimdi hadi bakalım. Geliyorum ilk uçakla Almanya'ya. :))) Fotolarını da bekliyorum merakla.
Sevgiler,
İyi haftasonları canım

Adsız dedi ki...

Betül'cüm focuslu fotoğrafın ne olduğunu merak ettim. Limonlu kekinde nefis, mis gibide limon kokmuştur hımm. Ellerine sağlık, sevgiler, iyi haftasonları..

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Ebru'cuğum çok teşekkürler. Focuslu fotoğraf; öndeki obje net arkadaki görüntü flu olan fotoğraflara deniyor bu arada.
Sevgiler,

Bir Porsiyon Öykü dedi ki...

Burçinciğim,

Bence fotoğrafların çok hoş görünüyor, Picasa'yi kullandım ben de uzun zaman ama inan çektiğin andaki kadar doğal durmuyor fotoğrfa, ama yine de efektleri çok hoş,

Sevgiler,

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Papatya'cığım,
Haklısın, ben de bir iki fotoda denedim. Makinayla yapılan gibi orijinal durmuyor ama kolaj çalışmaları ve buğulu görüntü yine de hoş tabi. Arada bir kullanmakta fayda var. En iyisi bir Canon edinmek en kısa sürede. :))
Çok teşekkür ederim.
Sevgiler,

canan kufer dedi ki...

burcincigim,
patlicanli pilavi yaptim ama acilamadim :-( sanki, hos olmadi gibi...bir dahakine arkadasim,

sevgiler,
canan

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Anneler gününüz mutlu olsun Burçin Hanım!

Sevgiler.

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Canan'cığım
Oluyor bazen öyle aksilikler sıkma canını. Bir dahakine daha güzel olacağına eminim ben. Senin çilekli pastan yeter hem :))
Sevgiler,

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Sebla'cığım çok teşekkür ederim, çok naziksin.
Sevgilerimle,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...