9 Ağustos 2007

Truff

Neye niyet neye kısmet oldu bu truffler. (Birisi artık truffe Türkçe bir isim bulsa iyi olacak sanırım. Ekleri ilave ederken yanlış yaptığımı bilerek yazmak huzursuz ediyor)
Son yaptığım Çikolatalı Tartların sade hamur, beyaz çikolata ve ahududulusunu yapmak niyeti ile mutfağa girmiştim halbuki. Tart pişene kadar herşey normaldi. Pişen tartı fırından çıkardım. Tel ızgara üzerine alıyordum ki elimden kaydı ve parçalara ayrıldı. Çok üzüldüm. O kadar özendiğim tartın ziyan olmasına gönlüm razı olmadı. Ben de kurtarmak için truff yapmaya karar verdim.
Hemen kremayı dolaptan çıkardım. 200 gr sütlü kuvertür çikolatamı içine kırdım. Onlar erirken bir taraftan tartı elimle un haline getirdim ve eriyen karışımın içine döktüm. 1/2 su bardağı damla çikolata ilave ettim. Başka ne ilave etsem diye dolabı karıştırdım. Üzüm aklıma geldi ama çocuklar yemeyeceği için vazgeçtim. Mis gibi kokan tart zaten yeterliydi. İyice karıştırıp soğuması için buzdolabına koydum. 1 Gece buzdolabında beklettikten sonra sabah çıkararak elimde yuvarlayıp, file badem ve fıstık, toz fıstık ve kakaoya bulayarak truff kağıtlarıma yerleştirdim. Bu malzemeden 36 adet truff çıktı. Sonra fotoğraflarını çekmek üzere balkonun yolunu tuttum.
Hep aydınlık fotoğraf çekmek isterken bu sefer fazla güneş ışığı olduğundan tam olarak düşündüğüm pozları yakaladığım söylenemez.


Diğer truff tarifi için lütfen ziyaret ediniz ;

37 yorum:

Duygu dedi ki...

Merhama Burcin'cim
Fotograflarin gercekten harika gozukuyor,fotograf makinesinin ne kadar onemli oldugu ortada, bizim makineyle kotu fotograf cekmek imkansiz gibi birsey, kotusu bile cool;p Simdiye kadar truff yapmayi dusunmedim, tarifler sanki biraz zor gibi geliyordu bana ama simdi once tart yapip sonra parcalam lazim:))Saka bir yana ayni sey banada birden fazla kere oluyordu portakalli-hashasli kek pisirirken Turkiye'deyken-burada hic denemedim-bende keki un haline getirip vanilyali dondurmayla yada kremsantiyle tuhaf tatlilar yapiyordum. Trufflar cok lezzetli gozukuyor,eminim oyleler.Sevgiler

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

:)))))))))))))
Öyle güldüm ki. Masanın önünden geçenler ne oluyor diye dönüp baktılar. Evet önce tart pişirip onu düşürüp kırıp öyle yapmak gerekiyor bu truffleri Duygu'cuğum.
Genelde pasta keki kalıntıları kullanılıyor. Tart değişik bir sürümü oldu. Tadını ben de merak ediyorum. Bu yüzden de akşamı sabırsızlıkla bekliyorum.
Çok teşekkür ederim.
Sevgiler canımm,

Adsız dedi ki...

E ben şimdi senin sabrına hayran olmıyım da napıyım be canım..Sabah resmini çekip öylece bıraktığına inanamıyorum..Bir tane bile atmadın mı ağzınaaaa !!
Bu arada yalın ve kolay anlatımın için teşekkürler..Bende mozaik pastasından bozma yaptığım truf kılıklılardan vazgeçip , hemen gerçek truf yapmayı deneyeceğimmmm.
Öpüldünnn

Nukhet dedi ki...

Burcin
Iki gundur bende bir yere goturmek icin truf yapmayi dusunuyorum ama usendigimden vazgecip duruyorum. Simdi seninkileri boyle enfes enfes gorunce keske usenmeseydin diye hayiflandim. Ellerine saglik, super olmuslar. Sevgiler

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Burçiiiin neye niyet neye kısmet çok şık trufların olmuş :)) Ellerine sağlık, şahane bir kurtarma operasyonu ;))
Balkonda fotoğraf çekerken etrafta komşu filan var mıydı? Benimkiler ne zaman çıksam balkonlarındalar maşallah :)) Bigün onların bakışlarını da çekicem ani bi hareketle :)) Bu arada bence kutu içi fotoğraflar çok şık :))
Sevgiler

Defne dedi ki...

Papatya'nın kızartması, senin bu harika truff lerin beni büroda kendimden geçirdi. Yahu bu şehirde su yok diyorum size, giremiyorum mutfağa öyle adamakıllı, yapmayın :P :).

Ellerine sağlık Burçinciğim, görüntü muhteşem. Bir de tadabilsek :)

lalecik dedi ki...

Merhaba Burçin, sayfana giripte truffları görünce acayip canım çekti. Bilemiyorum daha nasıl istediğin gibi çıkacaktı fotoğraflar ama bu hali bile benim agzımdan sular akmasına sebebp oldu. Ellerine sağlık. Ayrıca truffların en güzel yanı istediğimiz gibi olmayan keki, tartı v.b. değerlendirmek için bizlere sunulmuş bir nimet.
Sevgiler.

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Burçin'ciğim - Atmadım ama şimdi nasıl pişmanım, nasıl gözümde tütüyor bilemezsin. :)) Güzel sözlerin için çok teşekkür ederim.
Sevgiler,

Nükhet'ciğim - Ben de karar verdim bundan sonra bir yere giderken truff yapıp götüreceğim. El emeği olduğu için daha makbule geçer diye düşünüyorum. Yapımı da pratik.
Senin güzelim pastaların yeter olsun :)
Sevgiler,

Burcu'cuğum - :)) Beni çok güldüren bir yorum daha oldu senin yorumun da. Bizim bina yandakilere göre biraz yüksek kalıyor ve en üst katta oturuyoruz onun avantajı var. Fotoğrafları beğenmene de çok sevindim.
Sevgiler,

Defne'ciğim - Keşke öyle bir imkan olsa. :( Bu ay sonu Ankara'ya kısa bir ziyaret planı var ama çok kısacık olacak, düğün için ve maaile geleceğiz. Yoksa Ankaralı dostlarla görüşüp tanışmayı ve de truffleri tattırmayı çok isterdim. Ne diyelim belki olur bir gün.
Sevgiler,

Lale'ciğim - Çok haklısın. Eğer tart yaparken herşey yolunda gitseydi bu truffler ortaya belki baya uzun bir süre çıkamayacaktı. Sanırım herşeyde bir hayır vardır mı demeliyim bu durumda. :) Fotoğrafları beğendiğin için de çok mutlu oldum. Teşekkür ederim.
Sevgiler,

Adsız dedi ki...

Burcın cım, cnm tartının mahvolmasına uzuleyımmı, yoksa bu guzel truff lara sevıneyımmı bılemedım. Ama ıyıkı truff var da bızı hemen toparlayıverıyor.. kabarmamıs keklerımız, sert olmus kurabıyelerımız dımıı. veee bir anda bızı cok maharetlı hatun kısılıklere burunduruyor.. benım de arsıvımde truff larım var.. sen benden hızlı cıktınn:))
sevgıler
fıdan

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Fidan'cığım - Senin truffleri de merakla bekliyorum o zaman. Yayınlamadan nasıl sabrediyorsun. Ben birşey yaptığımda bir an önce yayınlamak için sabırsızlanıyorum feci şekilde. :)) Sen pastalarla meşgulsün tabi bu ara ondandır.
Teşekkür ederim canım.
Sevgilerimle,

Pembelinin Mutfağı dedi ki...

Burçincim, bu nasıl güzel bir trufdur böyle, ellerine sağlık!

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Evet ne diyor Scott Kelby kitabında, gün ışığında ama doğrudan güneş ışığında değil, o yüzden pencereden 1,5-2 metre uzağa koyuyoruz nesnemizi, Burda ki nesneler senin harika truffların oluyor tabi:) Nasıl iyi çalışmışmıyım dersimi, akşam gidince eltimin şu an yaptığı muzlu cevizli pastayı çekmeyi planlıyorum, tabi güneş batmadan yetişebilirsem biraz pratik yapıcam:)

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Pembeli'ciğim çok teşekkür ederim.
Sevgiler,

Harika çalışmışsın Pınar, bravo. :)
Scot Kellby'nin dediğini ancak teraslı bir ev alırsak uygulamayı düşünüyorum şahsen. 1,5 -2 m sonrası boşluk oluyor bizim balkonda, mini minnacık bir yer. Doğru dürüst fotoğraf çekicem derken her yerim morarıyor. :)) O sözler benim de beynimde yankılandı hep çekerken ama güneş bu söz dinlemiyor işte. Çek bakalım merakla bekliyorum fotoğrafını.
Sevgiler,

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Ben bir isim buldum lezzet topları:)) osun. Bence dağılmış olan bir tart ancak bu kadar güzel değerlendirile birdi. Ellerine kollarına sağlık.
Sevgiler…
Perihan

lezzetlilerim dedi ki...

Burçincim çok hoş bir fikir ve sonuç harika olmuş. Ellerine sağlık.
sevgiler

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Sevgili Perihan,
Çok güzel bir isim, yakıştı doğrusu. Çok teşekkür ederim.
Sevgiler,

Sevgili Lezzetlilerim,
Beğendiğine sevindim canım, teşekkür ederim.
Sevgiler,

Adsız dedi ki...

Burçinnnnnnn ölcem kıskançlıktan birde cookie kutusuna koymuş hain kadın seni :) Kuzum pastanelere cafelere sat bence sen harcanma artık :)

Adsız dedi ki...

Burçin'cim iyiki kırılmışlarda, bu nefis trufflar ortaya çıkmış. Herşeyde bir hayır vardır. Ellerine sağlık. Bence fotoğraflarda süper, sevgiler..

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Eda'cığım - Alacak pastaneleri ayarlarsan tamamdır dermişim. :))))
Çok teşekkür ederim.
Sevgiler,

Ebru'cuğum - Çok teşekkür ederim içten yorumun için. Sevgilerimle,

gülriz dedi ki...

Burçinciğim akında siz beni doooooğru mutfağa truff yapmaya göndereceksiniz. Bir yandan Müge, bir yandan sen. Yok yahu ben niye mutfağa gidiyorum ki gelip dayanayım sizin kapılarınıza, olsun bitsin. Canım benim, bu arada iradene hayran kaldım. Ben olsam sabah mabah dinlemez atıverirdim ağzıma bir tane, yok ağzıma atamıyorsam bir peçetenin içine iki tanecik aşırıp çantama atıverirdim :)) Kocaman sevgiler

bir demet feslegen dedi ki...

Burçin'ciğim
İşte yaratıcılık budur...Bravo diyorum, tam o anda, kırılmanın verdiği sinirle bu dönüşümü düşünebilmek, mutfakta ne kadar pratik olduğunun kanıtı...Ellerine sağlık
Sevgiler

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Gülriz'ciğim doğru düşünmüşsün hazır yapılmışlar varken uğraşma sen gel ye bizde :))
Akşam davetli olduğumuz yemeğe giderken götürdüğümden kutuyu bozmak istemedim. Yoksa ben de dayanamam.
Çok teşekkür ederim.
Sevgiler,

Eda'cığım çok teşekkürler. Ne güzel şeyler yazmışsın. Sanırım zorunluluktan dolayı öyle oldu biraz. Mutlaka birşey yaparak çıkmam gerekiyordu mutfaktan :))
Sevgiler,

Bocuruk dedi ki...

Bir olumsuzluğu güzelliğe çevirmişsin Sevgili Burçin. Çok nefis olduklarına eminim zira tart hamurları tek başlarına bile çok leziz oluyorlar. Fotoğraf biraz karanlık çıkmış haklısın ama yine de truff ların (ekler konusunda da haklısın) güzellikleri bu halde bile belli:) Ellerine sağlık.
Sevgilerimle...

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Çok teşekkürler bocuruk. Aslına bakarsan ben ilk fotoğrafı beğendim diğerlerinde ışığı iyi ayarlayamadığım için (yarısı çok parlak yarısı normal) içime sinmedi.

Sevgiler,

Bir Porsiyon Öykü dedi ki...

Yahu, benim yaptığım tart parçalansa vallahi oturur bir güzel ağlarım, ama senin şu yaptığına bak, iyi ki parçalanmış o tart diyesim geldi arkadaşım:)

Ellerine sağlık:)

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Bu mübarek günde dilerim hepimizin duaları kabul olsun. İyi kandiller dilerim.
Sevgiler…

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Papatyam - çok teşekkür ederim. Çok moralim bozuldu aslında benim de ama durumu kurtarmam gerekiyordu mecburen. :))
Sevgiler,

Perihan'cığım - Amin. Çok teşekkür ederim. Allah nice kandillere erdirsin hepimizi.
Sevgiler,

Cafe Gusto dedi ki...

Merhaba Burçinciğim
Bugün tüm yorumlar beni güldürdü.Duygu'ya çok güldüm önce sonra da Burcuya.Benim de fotoğraf makinemle ilgili sorunum var.Gün ışığında harika, gece ise ışık yeterli gelmiyor.Üstelik üstten bile ışık veriyorum.eeee ben gün ışığı görmüyorum ki hepsini gece yapıyorum.bu durumda ya sabahın köründe resim çekeceğim yada haftasonu.Ama bir gün ben de komşulara yakalandım.Kadın bir tabak yemek yapmış onunda resmini çekiyor diye düşünmüşlerdir.:)))
O beni prenses, peri sanıyor...Komşularım beni deli sanıyorrrrr...
Ellerine sağlık çok güzel olmuş.Benim truflarda irmik tatlısından artanlar.Galiba bunun orjinalini hiç yapamayacağız.
sevgilerimle...

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

:)))
Serpil'ciğim - Ben artık hep sabahı bekleyip balkonda çekiyorum. Gece istediğim görüntüyü elde edemiyorum çünkü. Gerçeğini yaparız elbet umudunu yitirme. Hem böyle de gayet lezzetli oluyorlar.
Sevgiler,

Cookie baker Lynn dedi ki...

Gorgeous truffles! Did you make them? I just tried making truffles and mine looked sad and lumpy.

Selen dedi ki...

Bu fotoğraf makinesi sana fena halde yaradı Burçinciğim,
Bakmaya doyamıyorum artık fotolara sende ne cevherler varmış yahu.
Bu aralar truff tarifi gördükçe bizde de kek artsa da yapsam diyorum :) ellerine sağlık.Öperim

aylin dedi ki...

Burçinciğim,
hem trufflerin hem de fotoların çok güzel bence. Ben foto özürlü olduğum için, ister balkon olsun ister 40 MP kamera, ben yine garip resimler çekerim:))) Sevgiler,

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Dear Lynn - Yes, I made them.
I can't believe that. Because all of your cakes and other foods are looks very very beautifull.
Thank you for your visit.

Selen'ciğim - Çok teşekkür ederim beni motive eden güzel sözlerin için. İyi tatiller canım.

Aylin'ciğim - Olsun senin fotolar güzel olmasa da ürünler öyle güzel ki hiç dikkat edemiyorum ben nasıl çekildiğine falan.

Sevgilerimle,

Adsız dedi ki...

Harika görünüyorlar, ellerine sağlık.

Kandilinizi ayrıca kutluyorum.

www.akcahan.blogspot.com'dan sevgiyle...

Özlem dedi ki...

Sevgili Burçin,

Öncelikle sayfan çok güzel, daha önce neden linklerime eklememişim diyerekten bugün ekliyorum :) Fotoğrafların çok güzel olmuş. Işık durumunu bilemem ama truff'lar yeteri kadar albenili gözüküyor :) Sanki pastaneden alınmış gibiler. Tartı bu şekilde değerlendirmek açıkcası benim aklıma gelmezdi. Merak ettiğim birşey var, krema dediğin bildiğimiz 200 gr'lık çiğ krema mı?

Ellerine sağlık,
sevgiler...

serinmavi dedi ki...

eline sağlık canım,çok güzel görünüyorlar...Bazen elimizde olmadan aksilikler olabiliyor ama sonu güzel olsun :) mutfakta çareler tükenmez der hep Oktay usta programında,çok doğru bir söz :)

Selamlar..........

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Sevgili Akcahan - Çok teşekkür ederim güzel sözlerin için. Senin de geçmiş kandilin kutlu olsun.

Özlem - Hoşgeldin. Çok teşekkür ederim, beğendiğine çok sevindim. Krema evet hazır satılan 200 ml. lik kremalardan.
Sevgiler,

Sevgili Oya - Oktay Usta çok haklı bence de. Mutfakta çareler tükenmiyor. Değerlendirme imkanı varken atılmasına insanın gönlü razı olmuyor. Çok teşekkür ederim.
Sevgiler,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...