20 Nisan 2011

İtalya Özeti (Pompei - Napoli)

Pompei 1

İtalya gezisi ile ilgili bu üçüncü yazımda, beni en çok etkileyen bölgelerden Napoli şehrine bağlı Pompeii'de ve aynı gün gezmiş olduğumuz fakat Pazar günü olması nedeniyle çok hareketli olmayan Napoli merkezde, makro objektifin elverdiği ölçüde çekebildiğim fotoğrafları paylaşıyorum. Umarım sıkılmadınız?

Pompei 2

Antik Pompeii şehri, 24 Ağustos 79 tarihinde Vezüv yanardağının patlaması sonucunda tamamen yok olmuştur. 200 bini aşkın insan hayatını kaybetmiştir. Bu büyük patlamada ve patlamada çıkan kül ve lav karışımı insanların ve eşyalarının üzerini bir örtü gibi kaplamış ve oksijenle ilişkisini kesmiştir. Bu nedenle kalıntılar günümüze kadar yok olmamış ve Eski Roma kentleri konusunda yeni bilgilere ulaşılmasını sağlamıştır. Kimi insanlar alışverişlerini yaparlarken lavlara yakalanmış, kimileri ise evindeyken hepsi bir anda yok olmuştur.


Kaynak : Vikipedi

Pompei 7

Pompei 3


Gladyatör Arenası

Pompei 4

Pompei 5

Pompei 9

Pompei 11

Pompei 10

Pompei 12

Pompei 6

Yorgun ve tozlanmış olarak Pompei'ye son bir bakış.

Pompei 8

Not olarak, gezi sırasında izlediğimiz Pompeii antik kenti ile ilgili BBC yayınlarının The Last Day: Pompeii (Son gün: Pompeii) belgeselini merak edenlere tavsiye edebilirim.

Napoli

Napoli 1

Napoli Balkon

Sophia Loren'in makarnacısından aldığımız devasa boyuttaki makarnalar. Domatesli spagetti çok lezzetli.

Napoli Pasta

Umberto 1 Galerisi

Napoli Umberto 1

Napoli Umberto 1 2

Napoli Umberto 1 3

Gezmiş olduğumuz mekanların da yer yer gösterildiği, Sophia Loren ve Marcello Mastroianni'nin başrolde yer aldıkları "İtalyan Usulü Evlilik" adlı 1964 yılında çekilen filmin, henüz izlememiş olanlar için bu bölge ile ilgili harika bir eser olduğunu söyleyebilirim.

2 yorum:

♥ Ç!lekl! ♥ dedi ki...

pompeii degısık bır gezi oldu bızım ıcınde yasam tarzları ve sonrasında yasadıkları cok ders verıcıydı...
napolı ise oldukca pis bir sehırdı gordunuz mu bılmıyorum ama ozellıkle aksamları her yer cop dagı olmustu....

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Sevgili Çilek Kız,

Napoli'de çok fazla vakit geçirmedik ve gece kalmadık, çöp göremedim. Yazıda da bahsettiğim gibi Pazar günü olması sebebiyle çok sakin, hatta terkedilmiş gibiydi. Biraz karışık bir yerleşimi olduğu belli oluyordu, haklı olabilirsiniz.
Teşekkür ederim.
Sevgiler,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...