13 Nisan 2007

Pembe Pasta


Bu haftasonu canım , yeğenim, güzel kızımız Deniz'ciğimin doğum günüydü. Çocukluğundan beri pembe renk ve çilek tutkunu olduğundan pastasının da çilekli ve pembe renk olması kaçınılmazdı tabi. Deniz'ciğime sağlıklı, başarılı, mutlu nice yaşlar diliyorum...

Pastanın pandispanyasının hem çapının hem de yüksekliğinin fazla olmasını istediğim için bir gece önceden iki ölçü pişirdim. Bir ölçü için gerekli malzemeler şu şekilde ;
5 Yumurta
2 Su Bardağı Un
1,5 Su Bardağı Şeker
1/2 Su Bardağı Sıvı Yağ
1 Pk. Kabartma Tozu
1 Pk. Vanilya
Fırınımızı 180˚ 'ye getiriyoruz. Öncelikle şeker ve yumurtaları homojen bir karışım elde edene kadar iyice çırpıyoruz. Daha sonra vanilya, sıvıyağ, elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyip fazla olmamak şartı ile karıştırıp yağlı kağıt serilmiş 30 cm çapındaki tepsiye döküyoruz. İlk 20 dk. fırının kapağını açmıyoruz. Pişip pişmediğini kürdan ile kontrol ederek yaklaşık 30 dk. pişiriyoruz. Tel ızgara üzerinde soğutup saran ile sardıktan sonra buzdolabına koyuyoruz.

Krema için ;
1 Litre Süt
1/2 Su Bardağı Un
1/2 Su Bardağı Mısır Nişastası
1 Su Bardağı Toz Şeker
1 Yumurta
1 Pk Vanilya
1 Pk Krem Şanti
İçi için;
1/2 kg Doğranmış Çilek
Pandispanyayı ıslatmak için;
1 Su Bardağı Süt
1/2 Pk. Vanilya
Kaplama için ;
1 kg Şeker Hamuru
Gıda Boyası

Krem Şanti hariç diğer malzemeyi muhallebi gibi pişiriyoruz. Ocağı kapadıktan sonra üstünün kabuk tutmaması için sürekli karıştırıp, biraz ılınınca krem şantiyi ilave edip mikser ile iyice çırpıyoruz. Kremamız hazır.


Pandispanyalardan bir tanesini ikiye bölmeden alt kat olarak yerleştirmek istedim. Diğer pandispanyayı ikiye böldüm. Üç katıda vanilyalı süt ile ıslattım. Ara katları krema ve çilek ile tamamladıktan sonra kalan kremayı ince bir şekilde pastanın tamamına sıvadım.

Daha sonra gıda boyası ile renklendirdiğim şeker hamurunu fazla inceltmeden pudra şekeri serpilmiş tezgahta açarak pastayı kapladım. Çeşitli boylardaki kalp kalıpla kestiğim şeker hamuru ile süslemesini tamamladım.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

teyzemm cnm bnmm senii cok seviormm bitanemsnnn =) pasta harkka olmşt herkes cok beegenndii =) mkemmelsn;)

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Deniz'ciğim ben de seni çoook seviyorum. Arkadaşların ve en önemlisi sen beğendiğin için ben de çok mutlu oldum inan.
Sevgilerimle,
Öpüyorum

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...