13 Nisan 2007

Tek Kişilik Pastalar 1



Bu pastalarda sevgili Pastacı Burcu'dan esinlendim.

Resimlerden de anlaşılacağı üzere bitirişlerde biraz sorun yaşamış olsam da :)) ilk tek kişilik pastalarımı böylelikle yapmış oldum.


Malum şeker hamurunu çok sevmeyenler de olabiliyor. O bakımdan bazılarının sadece üst kısmına dekor olarak yerleştirdim.

Pandispanya için ;
5 ad. oda sıcaklığında yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
5 çorba kaşığı yoğurt
1,5 su bardağı un
1,5 su bardağı toz şeker
4 çorba kaşığı kakao
1 pk. kabartma tozu
1 pk. vanilya
80 gr bitter çikolata (benmari usülü eritilmiş)
Yarım su bardağı çekilmiş ceviz ve fındık

Fırınımı 170˚ ye ayarladım. Yumurta, şeker ve vanilya mikser ile iyice çırparak homojen bir karışım elde ettim. Sırasıyla yağ, yoğurt ve diğer malzemeleri ilave edilerek iyice karıştırdım. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökerek önceden 170˚ ısıtılmış fırında 30-40 dk (kürdan ile pişip pişmediğini kontrol ederek) pişirdim. Tel ızgara üzerinde soğutarak streç filme sarılıp 1 gece buzdolabında beklettim.

Bugün dolaptan pandispanyamı çıkardım. Pastaların iç kreması için ;
2 su bardağı süt
4 çorba kaşığı mısır nişastası
4 çorba kaşığı kakao
yarım su bardağı toz şeker
yarım çay bardağı damla çikolatayı
orta ateşte sürekli karıştırarak pişirdim. Pandispanyayı kalp kalıbımla keserek 8 adet büyükçe kalp elde ettim.

Yarım su bardağı süte 1 tatlı kaşığı granül kahveyi ekleyip bıçakla ikiye böldüğüm kalplerin iki katını da ıslattım. Kremayı sürerek üzerine muzları dizip damla çikolata serptim.

Geçen gün yaptığım şeker hamurlu kurabiyelerden artan şeker hamurumu değerlendirmek için bazılarını pembe mor şeker hamuru ile kapladım. Nazar boncuğu fikri de bugün gazetenin desenlerle ilgili verdiği ekte dikkatimi çekti uygulamak istedim. Bu tek kişilik pastalar için yaklaşık 200 gr şeker hamuru kullandım. Yoğun çikolata tadında yumuşacık kekli pastalarım oldu :)) Sevgiler,

4 yorum:

Gül Nur dedi ki...

Aaaa, bu güzel şeylere niye hiç yorum gelmemiş:( Site yeniymiş sanırım o zaman...
Tam benlikler:) Hem sayı hem de deneme cesareti gösterebilecek miniklikte olmaları açısından:) İlk pasta denemem olabilirler; ne zaman olur bilmem ama yaptığım zaman sonucunu da yazayım inşallah:)

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Merhaba Gül Nur,
Site yeniydi ve blogcu dan blogger a transfer olduğum için tarifleri topluca aktarmıştım.
Çok teşekkür ederim.
Sevgiler,

mehhk dedi ki...

Burçin hanım bu tür siteler o kadar az ki gerçekten blogunuza bayılşdım bu arada tarifleride yapabildiğim kadarıyla yaptım ben 15 yaşındayım bu yüzden stilistlik kurslarının hiçbirine kayıt olamıyorum rica etsem siz bana bir kaç tüyo verebilirmisiniz?Mail adresim:hatun--merve@hotmail.com

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Merhaba Hatun,

Teşekkür ederim beğendiğine sevindim. Stilistlik kursuna gittiğim dönemin üzerinden epey bir süre geçti. O yüzden şu anda güncel olan konularla ilgili ne yazık ki bilgim yok. Yanlış bir yönlendirme yapmak istemem.

Sevgilerimle...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...