14 Kasım 2007

Ye #28 Frenk Üzümlü Ahududu Reçeli

Sevgili Mahzun Prenses'in ev sahipliğinde gerçekleşecek olan Ye#28 Geleneksel Kış Hazırlıkları etkinliği için yeni bir tarif hazırlayamadım ne yazık ki. Kış hazırlıklarımızın tamamını sağ olsun kayınvalidem yapıp bize verdiği için benim evde yaptığım pek bir hazırlık olamıyor. Eğer yetişmiş olsaydı yeşil çizme zeytin ile katılacaktım ama olmadı.
Böyle güzel bir etkinliğe katılmamak da olmaz diyerek daha önce Ye#25 Kahvaltı Etkinliğine katıldığım Frenk Üzümlü Ahududu Reçeli ile katılmak istedim bu etkinliğe de.
Mahzun Prensese kolaylıklar diliyorum ve ev sahipliği için teşekkür ediyorum.

Reçelin tarifi şöyle idi ;

1 lt. suya 1 kg toz şeker ve yarım limon suyu ilave edilerek kaynatılır. Şerbet kıvamına gelince 1 kg ahududu ve 1 su bardağı frenk üzümü ilave edilir, harlı ateşte! iyice kıvam alana dek rengini kaybetmemesine özen gösterilerek kaynatılır.

11 yorum:

Bocuruk dedi ki...

Ahh ahh bulsaydım ilk yayınladığın zaman ben de yapacaktım ama nerdeee? Burçin o kadar güzel fotoğraflıyorsun ki. Ellerine sağlık canım:)
Sevgilerimle...

ufukmutfakta dedi ki...

Burçin, harika görünüyor, ellerine sağlık....

Adsız dedi ki...

Fotoğraf karelerine kurban olduğum , ben bu tarifi daha önce görmüştüm sende ammaaa en üstteki reçelin üstüne düştüm düşeceğim resim tekrar tekrar okutturuyor tarifi !!

Denklanşörüne sağlık :)

Adsız dedi ki...

elinize sağlık..frenk üzümünü görünce merak ettim,,nerden bulunur..bir de merak ettiğim kayseri civarında yetişen bir meyve var gilaburu.aynı sey değiller değil mi?sanki ona benziyor..bu olayı çözersem cok mutlu olacağım:)ayse

Adsız dedi ki...

of ne kadar da canlı ne kadar da güzeller
ellerine sağlık

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Elvan'cığım - Çok teşekkür ederim. Keşke yakın olsan :(

Ufuk'cuğum - Çok teşekkür ederim.

Burçin'ciğim - Laf cambazım benim, nerden bulursun bu kelimeleri hiç anlamam. Çok teşekkür ederim.

Sevgili Ayşe - Çok teşekkür ederim. Gilaburu nasıl bir şey inan ki bilmiyorum. Altta görünen dörtlü fotoğrafa tıkladığında büyük olarak açılınca frenk üzümünün yapraklarını ve dalındaki halini de görüp belki ordan çıkarabilirsin diye düşünüyorum.

Yeşim'ciğim - Çok teşekkür ederim.

SEVGİLER HERKESE...

Bizim Evin Mutfağı-Aysel dedi ki...

Bu reçel beni bitirdi. Ne kadar güzel bir görüntü. Lezzeti kimbilir nasıldır. Ellerinize sağlık sevgiler.

Chocolatecan dedi ki...

yaa ben neden bulamıyorum bu frenk üzümünü, ahududuyu, yaprak jelatini üfff :(

reçel süper olmuş bu arada :)

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Sevgili Aysel - Çok teşekkür ederim.

Sevgili Özlem - Bulmak biraz zor haklısın. Teşekkür ederim.

SEVGİLER,

Yunkabu dedi ki...

Fotograflar o kadar guzel ki, hele recel. Yakinlastim yakinlastim iyice ekrana. Ne kadar net, ne kadar canli. Nasil boyle guzel fotograflar cekiyorsunuz? Bunun sirri egitim mi, makine mi, yoksa ikisi mi:)
Ellerinize saglik.
Sayfanizda yolculuk cok zevkli.
Sevgiler
yunkabu

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Sevgili Yunkabu - Öncelikle ziyaretin ve güzel yorumun için çok teşekkür ederim. Fotoğraflara elimden gelen özeni göstermeye çalışıyorum. Gece ve flaşlı fotoğraf çekmiyorum. Mümkün olduğunca gün ışında ama direkt güneş ışınlarına maruz kalmadan. Okuyorum, inceliyorum ve çok gözlem yapıyorum. Makinemin etkisini göz ardı edebilmem mümkün değil. Yemek fotoğrafçılığında DSLR makine şart diye düşnüyorum.
Eğitimin de büyük faydası oldu tabi. Sevgiler,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...