15 Ocak 2008

Tarifsiz bir yazı / Gülseren Teyze



Bu hafta sonu mutfakta çok vakit geçirmek istemedim. Onun yerine evde uzun zamandır ertelediğim başka işlere vakit ayırdım ve bir de yukarıda fotoğrafını görmüş olduğunuz kayınvalidemin teyzesi olan bizim çok sevdiğimiz, bayıldığımız Gülseren Teyzeye yemeğe davetliydik. Saat tam 15:00’te. Hatta 15:00 ile 18:00 arası.

My creation

Öyledir teyzemiz. Her zaman son derece planlı ve programlı, her zaman çok nazik, çok düşünceli, çok kibar. Yazmaya elim varmasa da yetmiş altı yaşında. Karnına bastırınca İngilizce şarkı söyleyip kocaman bir öpücük veren oyuncak kurbağa ile birlikte şarkı söyleyip öpücük verecek ve eğlenecek kadar hayata bağlı.

My creation

Küçük ve oldukça sevimli olan iki katlı bahçeli evinde yalnız yaşıyor Gülseren teyzemiz. Eşini 10 yıllık evlilerken kaybetmiş. "Onunla geçirdiğim on yıl ömrümün en güzel yıllarıydı" diyor. Eşinin vefatından sonra tek evladı olan oğlunun iyi bir eğitim alması için elinden gelen çabayı göstermiş. Oğlu okurken onunla birlikte İngiltere’de yaşamış, orada çalışmış. Oğlu şimdi İngiliz bir hanımla evli ve İngiltere’de yaşıyor. Her istediğinde değil yılın sadece belirli günlerinde görebiliyor oğlunu. Bazen o gidiyor yanlarına bazen onlar geliyor ama yine de memnun hayatından olsun hayat böyle, çalışıyor, çok yoğun oğlum diyor. Oğlu da her ne kadar burada olmasa da annesi ile son derece ilgili bir evlat. Birbirinden sevimli ve tatlı üç tane torunu var.

My creation

Tam da 17 Ağustos depreminin olduğu günlerde vücudunun sağ tarafını artık eskisi gibi kullanamayacağı bir rahatsızlık geçirdi teyzemiz ama hiç pes etmedi, küsmedi hayata. İyileşmek için çok çaba gösterdi. Günün belli birkaç saatinde gelen yardımcısı haricinde işlerini kendisi yapıyor. Çiçekleri çok ama gerçekten çok seviyor, fotoğraf çekmeyi de. Bahar gelince bahçedeki çiçekleri ile öyle mutlu oluyor ki. Yeni yıl ve bayramda önceden çekmiş olduğu çiçek fotoğraflarından hazırladığı kartlar yolladı bizlere ve arkadaşlarına. Oğullarımın doğum günlerinde hediyelerini mutlaka kendi hazırladığı ve yazdığı kartlar eşliğinde verir.

My creation

Hala bizi sık sık yemeğe davet ediyor. İpek gibi, bembeyaz, pırıl pırıl, kapak kısmı mutlaka minik fistolu masa örtülerinde, tabakların çiçeklerinin hepsinin de aynı tarafa baktığı son derece şık masalar ve leziz mi leziz yemekler hazırlıyor. Mutfakta tam bir usta. Bize yemeğe geldiği günün ertesi günü ise mutlaka teşekkür ve nezaket telefonu açıyor. Her şey çok güzeldi, çok iyi vakit geçirdim diyor. Ne harika değil mi? Şimdilerde pek görmeye alışık olmadığımız bir davranış.


Kayınpederi ve onun babasına ait bu çok değerli fotoğraf evin en güzel köşesinde asılı.
















Bu bayram görüşemediğimiz için oğullarım için yine kendi çektiği fotoğraflardan oluşturduğu güzel mi güzel bir bayram kartını Teddy Bear resimleri yapıştırdığı zarfın içine koyduğu harçlık ve bizim için organik ürünlerden hazırladığı değerli bir paket ve çikolata eşliğinde verdi.

Onun hakkında daha yazacak çok şey var. Aklıma gelenleri yazdım ama inanıyorum ki fotoğraf karelerinden demek istediklerimi daha iyi anlayacaksınız.

Bugün bu muhteşem kadından bahsetmek istedim tarif vermeden. İstedim ki umutsuzluğa kapıldığımızda, hayata küstüğümüzde ve memnun olmadığımızda aklımıza gelsin, yaşama sevincimizi körüklesin…

29 yorum:

DİDEM ÖZCAN dedi ki...

Burçin'ciğim,
Umalım ki hepimiz o yaşlara erişebilirsek, böyle hayat dolu olalım ve en önemlisi kendimizden bu kadar güzel sözlerle bahsettirebilelim:)

Sevgiler....

Eya dedi ki...

Burçinciğim...

Böyle bir kadın olmak...Olabilmek...var ya...inanılmaz.İnsan vay be diyor.Nasıl bir asalet, nezaket ve görgü.Böyle olabilmenin yanısıra böyle kadınların,insanların değeri biliniyormu günümüzde??? amaan sende mi deniyor...düşündürücü.
Ben biyle bir kadının karşısında ancak saygı ile eğilirim,benden de sevgiler kendilerine.

Zehra

Adsız dedi ki...

Burçin'cim ne kadar güzel resmetmiş ve anlatmışsın gülseren teyzeyi. Pamuk yanaklarından ve elelrinden öpmek geliyor insana. Huzur ve sağlık dolu günlere, darısı bize de bu şekilde yaşlanmak ve keyif sürmek. Kim bilir şeker belki bizler o günlerde hala yazmaya devam ederiz ne dersin ? :)

Zamandan Sızan dedi ki...

harikulâde bir yaşam ve özveri..

Unknown dedi ki...

Burçin'ciğim,
çok duygulandım yazdıkalrını okuduğumda.yaşamın gerçek mutluluklarını keşfedebilmiş birinin olması çevremizde çok mutluluk verici. keşke ucundan kıyısından da olsa onun gibi anlayabilsek bizde ;hayatın satır aralarında , ayrıntılarda gizli olduğunu ...

Ferah Gülşen dedi ki...

Burçin'ciğim sen tarifsiz yazı demişsin ya, aslında ruhumuzu besleyen bir tarif vermişin farkında değilsin. Gülseren teyzenin yüreğine senin de ellerine sağlık.

Çok duygulanarak okudum. Zamanımızda böylesine değerlerle yaşayan ve de çevresine yaşatan çok az kişi kaldı. Allah uzun ömürler versin. Sevgiler,

lezzetlilerim dedi ki...

Burçincim bu güzel duygu yüklü yazının karşısında bende keşke! diyebilirim ancak. Nerde böyle kadınlar yada insanlar. Parmakla bile gösterebilmek imkansız bence. Maaşşallah teyzemize allah daha nice uzun ve sağlıklı seneler versin. sevgiler canım

Esra :) - kadincablog.blogspot.com dedi ki...

örnek alınması gereken bir yaşam.

Unknown dedi ki...

Ne harika bir insan. Umarım sağlıklı ve güzel yıllar yaşar.

Feyza Fidan dedi ki...

Burçinim.. hayata tutunmak bu olsa gerek..Ne genç yaşta yaşamış sevdiğinin kaybını, pes etmemiş,yıkılmamış, oğluna vermiş tüm gücünü belli ki..Ondan da güç almış..Nasıl bir şeydir şu hayat denen şey..Bende öpüyorum Gülseren Teyzenin ellerinden..
Sevgiler,

Unknown dedi ki...

Burçin'ciğim ne güzel bir yazı ne güzelde resmetmişsin. Gülseren teyzeninin hayat hikayeside beni çok etkiledi. Saygılarımı gönderiyorum kendisine.
Sevgiler..

gezicini dedi ki...

kendisine saygılar, sevgiler. uzun ve saglıklı bir ömrü olsun inşallah!
sevgiler
gorki

İLKAY dedi ki...

Burçinciğim bun akesinlikle ihtiyacım vardı...Tam isabet oldu yazın..sağolasın....Bizimle paylaşman çok hoş bir şey....çok duygulandım...
Teyzeyede hayırı uzun ömürler diliyorum...
Sevgiler,
İlkay

Selcen Şenocak dedi ki...

Burçin'ciğim ne güzel bir yazı Fotoğraflarda çok anlamlı. Gülseren teyzeninin hayat hikayeside etkileyici. Maşallah sağlıklı uzun ömürler versin Saygılarımı gönderiyorum
Sevgiler..

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Gülseren teyzeyi çok sevdim, ne kadar şanslısın Burçin böylesi renkli bir Gülseren teyzen olduğu için...
Fotoğraflar ve anlatımınla tanıdığıma memnun oldum :)
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Hayata tutunabilmek için , varolan tüm gerçekleri ve güzellikleri , kendinde ve kendince keşfeden bu nadide kadının ellerinden , birde benim için kocaman öp sevgili adaşım...

cekirdeksizuzum dedi ki...

umarım yıllar sonra biz de böyle oluruz ve evimize çağırdığımız gençler bizden böyle bahseder.
sevgiler...

sevdamavisi dedi ki...

Burçin'ciğim,
ben bayıldım yaşama sevinci ile dolu, umut veren kadına. Hayata ve insanlara gösterdiği özen taktire şayan. İnsanların bu kadar yozlaştığı bir zamanda bunları duymak kendimi iyi hissetmeme neden oldu. paylaştığın için çok teşekkürler canım. sevgiler.

Müge Hüner dedi ki...

Burçinciğim;
İnsanın içini ısıtan sıcacık bir yazı olmuş, ellerine sağlık. Gülseren Hanım'a da ne güzel bir anı olmuş.
Allah hepimize böyle sağlıklı ve kaliteli yaşlanmak nasip etsin. Tabi sevdiklerimiz ile birlikte..

gülriz dedi ki...

Burçinciğim, o güzel yanaklarından öpesim geldi Gülseren Teyzeyi; ne kadar özel bir insanmış ve ne kadar muhteşem yazmışsın sen onu... Bayılıyorum böyle pozitif insanlara ben, bayılıyorum. Bütün çabalarım, onun gibi bir insan olmaktan yana; hayata sımsıkı basan ve hayattan zevk almasını bilen bir insan olmaktan yana... Kocaman sevgiler hem sana, hem Gülseren teyzeye

Leziz Sofralar dedi ki...

Burcin'cim teyzene bende bayildim dogrusu bu yasta bu kadar hayat dolu becerikli,düsünceli ve nazik bir insan günümüzde cok azdir heralde belliki sizde kiymetini biliyorsunuz, kendisine daha nice saglikli günler ve yillar diliyorum canim,

kucak dolusu sevgiler...

~Semra Mutfakta~ dedi ki...

Burçin'cim harika bir insan maşallah Allah uzun ömürler versin.Her hayat bir hikaye aslında bu teyzemizinkide bir başka güzel tarih kokuyor.Sanırım yaşlılara düşkünlüğümdedir.Dizlerinin dibibde oturup saatlerce anlattıklarını dinlemek istedim.

Unknown dedi ki...

merhaba
http://hayatintatlari.blogspot.com/2008/01/zgnm.html
linki tıklayarak okursan sevinirim lütfen bu gibi durumlara blog ailesi olarak tepkimizi gösterelim...

Tijen dedi ki...

Burçin'ciğim,
Ben de yarın bir başka harika kadınla buluşacağım. 80 yaşındaki dostum Sara ile. Böyle güzel insanlar başımızdan eksik olmasın!

pelince dedi ki...

Uzun bir ömür diliyorum Gülseren teyzene.Ruhumuzu besleyen bir anlatım olmuş.

Sevgiler

pelincelezzetler.blogspot.com

Damak Tadı dedi ki...

Takdire şayan Gülseren teyzeyi bizlerle paylaşıp içimizi ısıtıp anlamlı dersler verdin resmen bizlere..Keşke tüm teyzeler ve bizlerde böyle bir yaşam felsefesinde yaşayıp kalabilsek..

Paylaşımların için gönülden teşekkürler..Sevgilerimiz Gülseren teyze ve seninle olsunlar tatlı Burçin'ciğim..

canan kufer dedi ki...

burcincigim,
sen en güzelini yapmissin, hani böyle görgülü, gün görmüs insanlarin bir de tarifi olsa ne güzel olur degilmi? bir nefeste okudum, resimlere baktim ve icim gitti. ne mutlu kayinvalidene, sizlere, allah böyle büyüklerimizi basimizdan eksik etmesin...ve o tatli mi tatli gülseren teyzenenin, tanimasak bile hürmetlerimizi ilet.
kocaman öptük,
sera-mina & canan

Adsız dedi ki...

Burçin'cim böyle bir teyzeniz olduğu için ne kadar şanslısınız.Allah büyüklerimizi başımızdan eksik etmesin.Teyzenize benden de bir selam söyleyebilirsen çok sevinirim.Onu yanaklarından öpüyorum.

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

DEĞERLİ BLOG DOSTLARIM,

DUYGULARIMA VE HEYECANIMA ORTAK OLDUĞUNUZU ANLATAN DEĞERLİ YORUMLARINIZ İÇİN HEPİNİZE AYRI AYRI TEŞEKKÜR EDİYORUM.

GÜZEL DİLEKLERİNİZİ GÜLSEREN TEYZEYE EN KISA SÜREDE İLETECEĞİM.

KUCAK DOLUSU SEVGİLERİMLE...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...