22 Ocak 2008

Yeni oyunlar

ben1blogson

Geçen hafta Sevgili Özlem tarafından “Hakkımda söyleyebileceğim 7 Şey” ve Sevgili Nilay tarafından “... Olsam” oyunları için sobelendim ve cevap vermekte bir hayli geciktim. İki arkadaşıma da incelikleri için çok teşekkür ediyor ve hemen cevaplarıma geçiyorum.

“Hakkımda söyleyebileceğim 7 Şey”

1. Kız bebekler için rekor sayılabilecek bir kiloda 5 kilo 100 gram doğmuşum. Doğduğumda doktor ve ekibi anneciğimi bırakıp beni ayaklarımdan tutup sallandırmak suretiyle Üsküdar’daki Zeynep Kamil Hastanesinin doğum katında gezdirip teşhir etmişler. Şimdiki gibi sezaryenle doğum için bahane aranmadığı bir dönem olduğundan normal doğum yapan anneciğim şaşırıp kalmış. Yıllar sonra başka bir ziyaret için gittiğimizde annem bana o meşhur katı gösterdi.

2. Çok sıcak kanlı bir yapıya sahip değilimdir. Herkesle hemen samimiyet kuramam. İnsanları önce gözlemleyip sonra paylaşımda bulunmayı tercih ederim. Bu yüzden duruşumun soğuk olduğunu düşünen ve tanıştıktan sonra bunu itiraf eden sayısı bir hayli çoktur.

3. Genelde sakin bir yapıya sahip olan ben araba kullanırken bambaşka bir kişilik haline dönüşüyorum. Özellikle sol şeritte gezintiye çıkmış gibi araba kullanan ve geçmek isteyişinize aldırmadan buna devam eden ve sizi sağdan sollamak zorunda bırakan sürücüler beni çileden çıkarıyor. Ağzıma geleni sayıyorum sonra da kendimi çok ayıplıyorum.

4. Oğullarım arasında ayırımcılık yapar pozisyona düşmek ya da onların öyle algılaması en korktuğum şey. Ne zaman birini öpsem yanımda değilse bile muhakkak bulup diğerini de öpüyorum. Biriyle bir oyun oynadıysam diğeriyle de mutlaka oynuyorum. Kahvaltı tabaklarını hep aynı hazırlıyorum. Bardaklarını hep aynı çizgide doldurmaya özen gösteriyorum. Ne alırsam mutlaka iki tane alıyorum.

5. Yaz mevsimini, güneşi, tatili ve denizi çok severim ama bir o kadar da korkarım. Bir gemide sabahlamak ve kara görünmeden yolculuk yapmak bana kabus gibi gelir. Mümkün olduğunca kıyıya yakın ve yalnız kalmadan yüzerim.

6. 5. Maddenin aksine kış mevsimini, soğuk havayı ve karı hiç sevmem. Kar yağışı beni hiç heyecanlandırmaz ve sevindirmez. Kar yağıyor diye sevinç çığlıkları atıp zıplayan arkadaşlara hayretle bakarım.

7. Alış-veriş merkezlerinin bazılarında tek başıma sakin sakin dolaşıp ürünleri incelemeyi ve karşılaştırmayı çok severim.


Şimdi gelelim “.... Olsam oyununa”

Yiyecek olsam : Tabii ki çikolata
Müzik aleti olsam : Keman
Mevsim olsam : Elbette yaz yaz yaz...
Kıyafet olsam : Beyaz tişört ve keten pantalon
Ayakkabı olsam : Babet tarzı rahat ve düz bir ayakkabı

Bu cevaplara fotoğraf da eklemek istiyordum aslında ama öyle hızlı hazırladım ki vakitsizlikten ekleyemedim maalesef.

Ben de bu sorulara verecekleri cevapları merak ettiğim blog arkadaşlarımdan Gülriz , Defne ve Neslihan’ı sobeliyorum.

4 yorum:

Yunkabu dedi ki...

Burcincigim, Amerika'dan Turkiye'ye gelecek birilerini duyarsam ilk is sana haber verecegim (kitap icin). Ben kendim seve seve getirirdim ama bizim gelmemiz uzayabilir.. Sana yardimci olabilirim umarim.
Bu arada fotografa bayildim:) Ozellikle de 6 no'lu cevabina:)) Ben de kar yagdiginda sevincten deliye donenleri hic anlamam :)

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Fulyacığım - Çok teşekkür ederim ilgin için, çok memnun olurum. Çünkü gerçekten çok istediğim bir kitap.
Seninle blog harici ortak bir noktamız daha var demek ki, kar sevmiyorsun sen de :)

Sevgiler kocaman,

bembi dedi ki...

Ay Burçin o kadar tatlı bi fotoğraf ki bu!! Asıl bu tam yemelik! Sen mi soğukmuşsun, sıcakkanlı değilmişsin?? Peh peh peh! güleyim bari, üstüme iyilik sağlık! 4.madde ne kadar güzel! Bardaklarını bile aynı hizada dolduruyor olman.. :)) sen çok tatlısın, tatlı oğulların da çok şanslılar! :)) maşşallah!

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Bengiciğim - İyi ki yorum yazdın ve konuştuk birazcık. Hep söylüyorum sen daha tatlısın işte.
Çok teşekkür ederim hem de çok...

Sevgiler,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...