26 Mart 2008

Pirinç tanesi bağışlamak ister misiniz?

160_600VerticalTower

Sevgili Lyn'in blogunu gezerken haberdar olduğum bir site FreeRice.com. İngilizce verilen kelimelerin anlamlarını bulmaya çalışarak verdiğiniz her doğru cevap için dünya üzerindeki aç insanlara 20 tane pirinç tanesi bağışlamış oluyorsunuz.

Öğrendiğim anda hemen haberi olmayanlara duyurmak ve daha çok insana fayda sağlanabilmesine elimden geldiğince katkıda bulunmak istedim.

İsterseniz sitede verilen bannerları link oluşturarak sayfanıza ekleyebiliyorsunuz.

Sevgili Lyn, sayende yine yeni bir şey öğrendim, teşekkürler...

15 yorum:

pelince dedi ki...

Haberdar ettiğin için teşekkürler..İngilizce bilmiyorum ama iyi kavramak için ,akşam eşimle hemen gözatıcam..

Deniz dedi ki...

Burcinciğim hic duymamıstım bunu. Teşekkür ederim. HungerSite vardı, her gün tıklıyordum. Bunu da link olarak da ekleyeceğim, hergün de tıklayacağım.

Delfina ; dedi ki...

Lyn bizimle çok güzel şeyler paylaşıyor değil mi Burçincim. Hiç görmediğim tasarımlar,duymadığım isimler...hep onun sayesinde haberdar oluyorum.

denizin dediği hungersite'ye ben de tıklıyordum sürekli,umarım bunlar gerçektir ve pirinçler vs bekleyen insanlara ulaşıyordur.

sevgiler,

Adsız dedi ki...

merhaba burçin hanım,
sitenizi uzun zamandır takip ediyorum ve yaptıklarınızdan kendimce deneyebildiklerimi deniyorum.sonuç her zaman muhteşem oluyor ve hiçbir aksaklık olmuoyr.ilk öncelikle bundan dolayı güzel anlatımınız için size teşekkür ederim.bir pirinç tanesi kadar bilmediğimiz bir yerlerde yardıma muhtaç birilerine yardım edebiliyorsak ne mutlu bizlere.siteyi hemen tıkladım ve şimdilik 1800tane pirinç gönderdim.umarım daha çok yollarım.herkese böyle güzel projelerde yer almasına vesile olduğunuz için teşekkür ederim tekrar tekrar.ayrıca mükemmel fotoğraflıyorsunuz lezzetlerinizi.kolay gelsin size...

Feyza Fidan dedi ki...

Canımm, güzel gönüllü Burçinimm benim,inşallah Delfinanın dediği gibi ihtiyaç sahiplerine ulaşıyordur bu yardımlar..Şimdi freerice a giriyorum senden sonra, Kocaman öptüm seni...

şengül dedi ki...

burçin bizleri de bilgilen dirdiğin için çok teşekkür ederim eğer biraz yardımım olus herhangi bir konuda çok sevinirim canım

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Sevgili Burçin, geçen dönem Açlık konusunda sunum yapan bir öğrencimden duymuştum bu siteyi, buradan herkesi haberdar etmekle çok iyi yapmışsın..

Damak Tadı dedi ki...

Çok iyi yapmışsın tüm arkadaşlara duyurmakla canım..Ellerine ve gönlüne sağlık..Arkadaşınında..!


Sevgiler..

Bir Dilim Düş dedi ki...

Süpersin Burçin yaaa,
Harika bir haber bu hemen giriyorum sana da kocaman sevgiler tatlımmm

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Sevgili Pelin - Rica ederim. Ben de teşekkür ederim ilgin için.

Denizciğim - Çok teşekkür ederim, harikasın.

Delfinacığım - Ben de öyle umuyorum. Çok teşekkür ederim ilgin için.

Sevgili Dilek - Güzel sözlerin ve ilgin için çok teşekkür ederim. Tariflerden memnun kaldığın için de çok mutlu oldum ayrıca.

Feyzacığım - Çok teşekkür ederim ilgin için canım. Ben de öptüm.

Sevgili Şengül - Çok teşekkür ederim.

Sevgili Aslı - Teşekkür ederim yorumun için.

Gülcüğüm - Teşekkür ediyorum.

Bir dilim düş - Çok teşekkür ederim.

HERKESE SEVGİLERİMİ GÖNDERİYOR GÜZEL BİR HAFTA SONU DİLİYORUM...

Lyn dedi ki...

ülkemizde yardıma ihtiyacı olan insanlar ve okul yapmak, ağaç dikmek gibi pek çok yararlı kampanyalar var, onları da destekliyoruz, fakat açlıktan ölümlerin olduğu bir ülke değiliz ama dünyada böyle insanlar var maalesef.

o yüzden, the hunger site ve free rice'ın banner'ına blogumda, güvendiğim ve faydası dokunacağına inandığım için yer verdim.

böyle yaparsak, az da olsa bir katkımız olacağına, hiç değilse böyle önemli bir soruna dikkat çekerek toplumda farkındalık yaratacağımıza inanıyorum.

Burçin'cim sana ve yorum bırakarak katılan diğer arkadaşlara, gösterdiğiniz ilgi, duyarlılık için çok teşekkür ederim (:

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Lyn - Ben teşekkür ederim bu güzel yorum ve duyarlılığın için.

Kucak dolusu sevgilerimle...

siyahlale dedi ki...

etkinlik ilk bakıldığında evet hoş bir etki bırakıyor. ancak birde madalyonun öbür tarafı var. nacizane fikrimi soracak olursanız; bu kadar aç bırakılmış yıllarca sömürülmüş ve bu şekilde kalmaya gelişmelerinin engellenmesiyle maruz bırakılmış insancıkların ve ne olduğunu bile anlayamayan o çocukların bebeklerin karınlarının doyması bizim ne kadar ingilizce bilmemize bağlıysa bu mide bulandırıcı. Acaba neden hemen her konuda güç ve gövde gösterisi yapan sömürgeci milletler ( ki bunlar her fırsatta insan haklarının en baş savunucuları olarak ön saflarda ter alırken) bu insanların daha refah ve mutlu yaşamasını sağlamıyor. İsteseler oraya pirinç dağları yaparlar. ama işlerine gelmior. o zaman o insanlar gelişecek, büyüyecek, farkında olacak, güçlenecek ve baş kaldırıp hesap soracak. bu halde olmaları büyük güçlerin hoşuna gidiyor, işine geliyor. Bizde birkaç kelimeyle bu zavallıları doyurmak için çabalayıp duruyoruz. biz derken batılı ülkelerde de bir çok insan bizim gibi yardım sever onların hakkını yemeyelim. ama bu bozuk düzen bu şekilde düzelmez. kayıtsız kalmayalım tabiiki. adam sendeci olmayalım.yardıma asla karşı değilim.hergün balık yedirmekten çok balık tutmayı öğretmeli.eğitilmeli, çağdaşlaştırılmalı, hizmet götürülmeli. yıllarca oraları çoraklaştıranda yine nükleer denemeler yapan batılı ülkeler. sonunda dünyayı bu hale getirdiler. o insanlar tanrının üvey evlatları değiller. bunun yanında işin gerçek yüzünü de unutmamak gerekir. umarım derdimi anlatabilmişimdir.
Allah yardımcıları olsun. Allah bu güçlere biraz insaf ve merhamet nasip eylesin. sibel (cafecihan)

siyahlale dedi ki...

yani üstüne basa basa söylüyorum yardıma asla karşı değilim. eğer çözüm buysa ki bizim gibi insanlarında bundan başka yapabilecek fazla şeyi yok aslında. elimize sözlük alıp bütün gün sabahtan akşama kadar pirinç tanesi de dağıtabiliriz. bunu yapanları da takdir ederim.
yabancı hayranlığından vazgeçip özümüzü koruyalım. Bu insanların düştüğü duruma düşmeyelim. milli bilincimizi koruyalım. oyuna gelmeyelim. tek derdim ve dileğim budur.

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Sevgili Sibel - Öncelikle vakit ayırıp düşüncelerini paylaştığın için teşekkür ederim.
Her ne kadar yazdıklarının büyük bir kısmına katılsam da bu projeyi destekleyip desteklememek herkesin kişisel tercihidir. Kaldı ki sayfamızda bahsedecğimiz konuları belirlemek de öyle.
Destek verenleri yabancı hayranı olarak itham etmek pek doğru olmayan bir cümle diye düşünüyorum. Sonuçta herkesin aklı, mantığı ve belli bir hayat görüşü var. Bu tarz tartışmaya açık yorumların sayfamda olması da hoşuma gitmiyor. Çünkü bu bir forum sayfası değil mutfak denemelerimi ve arada bahsetmek istediğim konuları yazdığım bir günlüktür.
Teşekkürlerimle.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...