25 Mayıs 2009

Dondurmalı Brownie

brownie

Dondurmalı brownie tarifine geçmeden önce geçtiğimiz Cumartesi gününden bahsetmek ve teşekkür etmek istiyorum.

Nisan ayında bazı blog yazarı arkadaşlarımla birlikte çok içten , çok sıcak, çok ilgili ve gerçekten kendimizi iyi hissetmemizi sağlayan bir ekiple tanıştık. Algida’nın ev tipi dondurma çeşidi olan Carte d’Or markasının yönetim ekibi ile. O günden sonra iletişimimiz hiç kesilmedi. Bizlere daha yakın olmak için, fikrimizi de alarak öncelikle bir blog sayfası oluşturdular.

Anneler gününde birbirinden cici hediye ve lezzetli dondurmalar ile birlikte gönderdikleri mis kokulu, kişiye özel tasarımlı dondurma kutuları çok özel ve hoş bir jestti gerçekten.
Carte d'Or anneler gunu

İlk buluşmamızda Carte d’Or Marka Müdürü Canan Hanımın ön bilgisini verdiği fabrika gezisini, oğullarım benden daha çok merak ediyor ve sabırsızlıkla bekliyorlardı. Geçen hafta posta kutuma düşen davet mektubuna hemen olumlu yanıt verdim.

Carte d'Or isimlik

Cumartesi günü, başlangıcından bitişine kadar her anı büyük bir incelikle düşünülüp tasarlanmış çok güzel bir organizasyona katılarak dünyadaki sayılı dondurma üretim tesislerinden olan Algida Çorlu fabrikasını gezdik.

Carte d'Or

Başlangıçta Canan Hanım ve Vardiya Mühendisi Hakkı Bey tarafından fabrika ve üretimle ilgili bilgilendirici bir sunum yapıldı. Sonra son derece dikkat edilen ve özen gösterilen hijyen koşulları altında üretim bölümlerini gezdik.

Carte d'Or Berke Can

Algida’yı ben de çok merak ediyordum ve çok keyif aldım fakat en önemlisi ve güzel olanı oğullarımın yaşlarına rağmen böyle büyük bir tesisi gezerek çok sevdikleri dondurmaların nasıl üretildiğini, paketlendiğini, hangi aşamalardan geçtiğini görmeleri, meraklı gözlerle etrafı incelemeleri ve sürekli sorular sormalarıydı.

Carte d'Or Algida

Gezi sırasında, içeriğinde yoğurt da bulunan en lezzetli dondurmalardan Meyve Şöleni banttan çıktığı anda sıcak sıcak diyeceğim ama sıcak değildi elbette bizim gruba, Çikolata grubuna ikram edildi. Fabrikanın üretim teknolojisi gerçekten çok etkileyici ve ileri düzeyde idi.

Carte d'Or canta

Fabrika gezimiz bittiğinde tadım bölümünde bizi bu defa Carte d’Or Patisserie serisinden muhteşem lezzetler bekliyordu. Zaten çok iyi bildiğimiz bu lezzetlerin de tadına bakarak nefis yiyeceklerle donatılmış açık büfenin bulunduğu piknik alanına geçtik. Bu arada Excel İletişim Danışmanlığı ekibi hiçbir ayrıntıyı atlamadıkları gibi o gün doğum günü olan iki arkadaşımızın doğum gününü de unutmadılar, üzerlerinde mum olan pasta konseptindeki Vienettalarla piknik sonrası hoş bir sürpriz yaptılar.

Carte d'Or piknik

Gün boyunca çekilen fotoğraflar sanırım en kısa sürede Carte d’Or’un blog sayfasında yayınlanacak ve bizler için çok güzel bir tecrübe olan bu günü o fotoğraflar eminim çok daha güzel aktaracak.

Bize böyle güzel ve özel bir gün yaşattığı için Carte d’Or’a çok teşekkür ediyoruz.

brownie 1

Browni tarifine gelirsek, bu tarif daha önce yayınlamış olduğum brownie tariflerine göre bence en güzel ve yumuşak dokulu olanı. Bu yüzden brownie seven herkese denemesini tavsiye ediyorum. Brownie tariflerinde kullanılan bitter çikolatanın tadını çok baskın bulduğum için bu tarifte sadece sütlü çikolata kullandım. Eminim sonuca çok büyük katkısı oldu.

Gerekli Malzemeler: (12 adet)

- 170 gram sütlü çikolata
- 150 gram tereyağı
- 4 yumurta
- 120 gram toz şeker
- 85 gram un
- 1 çimdik tuz
- Yarım çay bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı granül kahve
- Carte d’Or Vanilyalı Dondurma

Browni

1. Çikolata ve tereyağını benmari usulü eritiyoruz.
2. Yarım çay bardağı sıcak suda eritilmiş 1 yemek kaşığı kahveyi ilave ederek karıştırıyoruz.
3. Yumurtaları şeker ile birlikte yaklaşık iki dakika çırpıyoruz.
4. Elenmiş un ve tuz karışımını spatula ile çok fazla karıştırmadan yumurtalı karışıma ilave ediyoruz.
5. Çikolatalı karışımı da ekleyip bütünleşinceye kadar alttan üste doğru hafifçe karıştırıyoruz.
6. Un serpilmiş kalıplara boşaltarak 10 dakika ön ısıtma yapılmış 180 derece fırında 25 dakika pişiriyoruz.
7. Piştikten sonra tel ızgara üzerinde soğutuyoruz.
8. Servis yaparken üzerine bir top Carte d’Or vanilyalı ya da sevdiğiniz başka bir Carte d’Or lezzetini koyuyoruz.

brownie y

Brownie'leri, genelde kullanmayı çok fazla tercih etmediğim silikon kalıpta pişirdim. Dokusu çok yumuşak olduğu için çıkarken yüzeyi yer yer kalıpta kaldı. Böylece bu kalıpları çok tercih etmemekte ne kadar haklı olduğumu bir kez daha test etmiş oldum.

İlgili diğer yazılar:

8 yorum:

Bir Dilim Düş dedi ki...

Gerçekten çok imreniyorum size yaaa!! Sırf bu yüzden tekrar İstanbul'a taşınmak istiyorummmmmm!!!:)))Güzel bir gezi olmuş!!!

Bu arada oğluşlarının BJKlılığı gözümden kaçmadı bu sene şampiyonuzzz!!!:)))

Sevgiler,
Evren

Eya dedi ki...

Sevgili Burcincigim, bende Evrene katiliyorum, böyle zamanlarda coook uzaklarda oldugumu taa derinlerden hissediyorum. Harika bir gezi, harika fotograflar ve de harika bir tarif.Ama en güzeli de....Besiktas formalari...:)
Sevgilerimle

zehra

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Seninle tanışmak çok güzeldi Burçinciğim. Yazın ve tarifin çok güzel olmuş. Ellerine yüreğine sağlık.
Sevgiler

otomatikkepce dedi ki...

Ben bu brownie yi bir türlü tutturamadım. Çok sert oluyor nedense. Birde sizin tarifinizle deneyeyim. Sonuç başarılı olursa blogumda yayınlayabilirmiyim acaba??
Sevgiler
otomatikkepce hülya

ipek dedi ki...

Burçincim, ne güzel bir gün geçirmişsiniz. Ellerine sağlık nu arada browni çok lezzetli görünüyor.

NİLBUTİK PASTA dedi ki...

tadının güzelliğini düşünemiyorum bile ellerine sağlık canım.carte d'or gezisinede çok imrendim:(
kendimi bu tatlı krizinde orada düşünemiyorum bile:)

Tijen dedi ki...

Yine döktürülmüş anlaşılan. Ellerine sağlık Burçin'ciğim!

pembecikolata dedi ki...

Çok lezzetli görünüyor:) Bende en yakın zamanda denemek istiyorum...Mesela bu haftasonu...Umarım benim denememde sizinki kadar güzel olur...Ellerinize sağlık
Bu arada sitenizin takipçisiyim harikasınız, tarifler için teşekkürler:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...