24 Kasım 2009

Uçaklı Pasta

Plane Cake

Özel tasarım pastalar kategorisi içerisinde bulunan, oldukça ilgi gören ve talep edilen Bahçe Temalı pastayı en ince ayrıntısına kadar düşünen ve kızı Eda'nın doğum günü için hayata geçirmek üzere bana aktaran Sevgili Burcu Hanımın talebi ile hazırladığım yine özel tasarım bir pasta.

Burcu hanım bu defa, görevi nedeniyle Mısır'a çok sık gelip giden, çalıştıkları firma Henkel'in Kozmetik ve Kişisel Bakım Ürünleri Schwarzkopf Genel Müdürü Hasan Alemdar Beyin 44. yaş günü için bir pasta hazırlamamı rica etti ve aklından geçenleri aktardı. Ben de bu defa böyle bir pasta hayal ettim ve şekillendirmeye çalıştım.

Pasta içeriği çikolatalı kek, çikolatalı krema ve fıstık krokandan oluştu.

Boss

Hasan Beye nice mutlu, sağlıklı ve başarılarla dolu yaşlar diliyorum.

Kış mevsimini sevmiyor olmamdaki en büyük etkenlerden bir tanesi de gün ışığında fotoğraf çekememek, ampül ışığında çekilen ve çok net olmayan fotoğraflarla idare etmek zorunda kalmak ne yazık ki.

Burçin Birdane Butik Pasta Tasarımı


3 yorum:

Dominika dedi ki...

Harika görünüyor :)
Tam bir sanat eseri.
Pilot bir yakınıma doğum gününde böyle bir pasta sunsam sanırım gözlerine inanamaz :)
Süper :))

IŞILCA TATLAR dedi ki...

Burçin'ciğim,
Öyle basitmiş gibi anlatıyorsun ki kendimi bi tuhaf hissetmeye başladım artık. Hayal ediyorum, ortaya çıkıyor diyorsun. Ben niye hayal edemiyorum hiç üüüüüüüü!
Şaka bir yana harikasın vallahi. Sen de bu hayal gücü ve yaratıcılık olduğu sürece bizim gözler ne şölenler görecek daha kimbilir?
Ellerine, emeklerine sağlık diyor seni çok öpüyorum.

Özlem Avcı-mutfaktayimm dedi ki...

Merhaba,

25 KASIM-10 ARALIK tarihleri arasında çikolata severleri etkinliğime davet ediyorum. Bildiğiniz tüm çikolatalı lezzetleri sayfamda paylaşırsanız çok sevinirim. Yine hep birlikte çikolatayla ilgili güzel bir arşiv oluşturalım. Kek, kurabiye, pasta, puding vs... aklınıza ne gelirse yapıp en geç 10 ARALIK tarihine kadar mutfaktayim10@hotmail.com adresime isim, blog ismi, katıldığınız şehir ve bir adet sayfanıza eklemiş olduğunuz resimle birlikte katılımınızı gerçekleştirebilirsiniz. Tarifinizi yayınladıktan sonra mail adresime bilgi verirseniz sizi ziyaret edip tarifinize ait fotoğrafı alıp yayınlayacağım. Katılımınız için şimdiden teşekkür eder, kolaylıklar dilerim.

Özlem Avcı.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...