7 Nisan 2008

Fıstıklı, Kakaolu Biscotti ve İreks'te Şahane Bir Gün



Biscottileri Sevgili Duygu’nun, Duygu Ticaretin organizasyonu ile geçtiğimiz Cumartesi günü gerçekleşen İreks Semineri için hazırladım.

Duygu’dan molada yemek için herkes bir şeyler hazırlayacak mailini alınca ne yapsam diye uzun süre düşündüm. Sonunda taşıma kolaylığı ve genelde lezzetinin herkes tarafından beğeniliyor olması dolayısı ile biscotti yapmaya karar verdim.

Hemen tarifi vererek İreks Semineri ile ilgili detaylara geçmek istiyorum.

Gerekli Malzemeler : (30 adet biscotti için)

• 125 gr tereyağı
• 3 yumurta
• 1 su bardağı toz şeker
• ½ su bardağı mısır unu
• 4 su bardağı un (hamur cıvık olursa bir miktar daha gerekebilir)
• 1 çimdik tuz
• 1 paket vanilya
• ½ paket kabartma tozu
• ½ toz antep fıstığı
• 2 yemek kaşığı kakao
• ½ su bardağı antep fıstığı içi
• üzerine serpmek için 2 yemek kaşığı esmer toz şeker ya da normal toz şeker

Yapım aşamaları kuru kayısılı biscotti ile aynı olduğu için tekrar yazmıyorum. Tek farkı hamuru tezgaha aldığımda 1/3 ünü ayırıp 2 yemek kaşığı kakaoyu ekleyerek yoğurup kalan sade hamuru ikiye bölerek orta kısımlarına kakaolu hamuru koyarak kapatmam ve toz fısıtığı sade hamura, bütün fıstıkları da kakolu hamura ilave etmemdir.



Cumartesi sabahı 08:30 sularında Kadıköy Evlendirme Dairesinin Oto Parkında toplandık. Herkesin birbirine meraklı gözlerle bakması, gözlerdeki sevinç ve mutluluk gerçekten görülmeye değerdi. Hem Duygu’nun harika ev sahipliği ve misafirperverliği hem de gelen tüm arkadaşların içtenliği ve sıcaklığı ile hemen kaynaştık. Ortak noktalarımızın ve konuşacak bir çok şey olmasının da payı çok büyüktü tabii. Giderken birlikte oturduğumuz Işılcığımın sıcak sohbeti, Sevgili Nesrinciğim ve İlkerciğimin de paylaşımları ile Çerkezköy’e nasıl gittiğimiz hiç anlamadım. Hatta bir o kadar daha yol olsa rahat gidebilirdim diye düşünüyorum.

Ireks
İreks’e vardığımızda bizi Firmanın Satış Temsilcisi ve aynı zamanda organizasyonda büyük emeği geçen, tüm gün boyunca desteğini esirgemeyen Sezer Bey ve Fabrika Müdürü Yasemin Hanım karşıladı. Çaylarımız, kahvelerimiz hazırdı. Kısa bir tanışma sohbeti ve ufak tefek atıştırmalardan sonra birer cerrah edasıyla önlüklerimizi giyip bonelerimizi takarak firmanın Ar-Ge bölümüne geçtik ve Sezer Bey bizi İsa Usta’ya devretti. Sevgili İsa Usta’ya tüm gün boyunca bitip tükenmek bilmeyen sorulara tüm nezaketi ile cevap verdiği ve büyük bir sabır örneği gösterdiği için buradan bir kez daha teşekkür ediyoruz.

Photobucket

İreks’in ürün yelpazesi oldukça geniş. Cheesecake dahil her çeşit kek karışımı, soslar, ekmek karışımları, krema dolguları gibi pastacılıkta kullanılabilecek bir çok ürün mevcut.

Çalışmalara öncelikle pandispanya hazırlama ile başladık.



Daha sonra pandispanyaları krema sıvama tekniği ile kaplayıp pastalar oluşturduk. Yaptığımız diğer ürünler elmalı muffin, brownie, soğuk cheescake, fırın cheescake’i, American cookies, çikolatalı kurabiye ve son olarak tuzlu kurabiyeler idi.

Bu arada İsa Usta krema sıkma tekniği ve çikolatadan dekor oluşturma ile ilgili de birkaç örnek gösterdi bizlere.



Burada tüm bitmiş lezzetler bir arada.



Gün boyunca aldığımız kaloriler yetmezmiş gibi eve dönerken kalan lezzetli mi lezzetli yiyecekleri de paylaşıp çantalarımıza doldurduk.

.. ve son olarak emeği geçen herkesin toplu bir görüntüsü.

Photobucket

Sanırım yüzlerdeki ifade ve mutluluk bugünün nasıl geçtiğinin en büyük göstergesi.

Bu organizasyonda emeği geçen başta Duygu olmak üzere İreks personeline ve katılımcı arkadaşlarımdan Işıl, Nesrin, İlker, Delfina, Zerrin, Mine ve Büşra'ya çok teşekkür ediyorum.

Benim için gerçekten çok güzel bir gün ve tecrübe oldu. İyi ki oradaydım...

38 yorum:

Adsız dedi ki...

sevgili Burçin,
.tesadüfen şimdi açtım bilg.yeni siteni kutlamak ilk bana kısmet oldu :).sana gerçekten "com" uzantılı bir site yakışırdı.tebrik ediyorum ve hayırlı uğurlu olsun diyorum.
bu arada kızımın doğumgünü için senden çok yardım aldığımı belirtmek ve teşekkür etmek istiyorum.cup cakeler ile de bir sorum olmuştu o zaman hatırlarsan..
yeni denemelerini sabırsızlıkla bekliyorum.takipteyim :)
sevgiler,
umut

melda dedi ki...

.com'a geçtin demek! hayırlı olsun :) yakışmış ;)

Ferah Gülşen dedi ki...

Burçin'ciğim harika bir gün geçirmişiniz gerçekten, fotoğraflara bakılırsa nefis şeyler yapılmış, devamını sabırsızlıkla bekliyorum. Yeni siten de hayırlı olsun canım. Sevgiler,

IŞILCA TATLAR dedi ki...

Burçin'ciğim,

Yeni siten hayırlı olsun canım. Cumartesi günü harika bir gündü benim için. İreks, pastalar, öğrendiğimiz yeni malzeme ve teknikler çok güzeldi ancak blogcu arkadaşlarım ve seninle tanışmak sohbet etmek benim için başlıbaşına bir olaydı canım.
Şimdi parti parti o günü anlattığın yazını ben sanki o günü yaşamamışım, orda bulunmamışım gibi heyecanla takip ediyorum. Sağol benim güzel, kibar, zarif arkadaşım. Şimdi sayfana dönmek istiyorum Tekrar görüşürüz.

Sevgilerimle,

Adsız dedi ki...

burçin hanım,
yeni siteniz hayırlı ve uğurlu olsun.nasıl hoşuma gitti .com adresine geçmeniz.gelelim o güzel haftasonu seminerinize.oldum olası istanbulda yaşamak hep korkutmuştur benibüyük bir şehir olduğu için.babamın ve şimdi de eşimin mesleğinden dolayı genelde daha küçük şehirlerde hep bulunduk.ama şimdi eşime diyorum ki doğu hizmeti dönüşü lütfen istanbula tayinimizi isteyelim.bloglar arası bu sıcak,samimi ve hoş birlikteliğe gıbtayla bakıyorum ve imreniyorum.aman nazar değmesin.ve istanbuldaki bütün güzel olanaklardan faydalanabiliyorunuz.şu anda balıkesirdeyiz ve burada birçok malzemeyi bulmam çok zor oluyor.malzemeden de geçtim böyle güzel seminerler olmuyor ve sadece sizin katıldığınız programlara iç geçirmekle kalıyorum.neyse siz o güzelvakitlerinizi ve bilgilerinizi bizimle paylaştıkça bizler daha çokkk şeyler öğrenicez sizden.biscottiye dicek lafım yok yine muhteşemdir.bayılıyorum zaten biscottilerin her çeşidine.yapmasıda oldukça zevkli ve pratik.bi de istediğiniz herşeyle yapma şansınız var.tekrar tekrar ellerinize ve yüreğinize sağlık.sevgi ve neşe hep sizinle olsunn...

HADİYE dedi ki...

Merhaba Burçin,

İrekste geçirdiğiniz günü yazınızı okuyunca bende yaşamış kadar hissettim.Com uzantılı bir adrese geçmenizde güzel olmuş. Başarılarınızın devamını diliyorum.

Hülya dedi ki...

Burçin'ciğim,

Ben de o seminerde olmayı çok isterdim.
İmrenerek izledim görüntüleri.

Bu arada biscotti de nefis görünüyor ellerine sağlık.

Feyza Fidan dedi ki...

Burçinimmm, kıskandırdın vallahi, bizim çocukları koyacak yer bulamadık bütün gün olduğu için ve Nilay'la katılamadık :((( Çok güzel bir gün geçirdiğiniz gerçektende yüzlerinizden belli :)) Ama hangi yüz senin yüzün merak etmedim değil..Birtek Işılımla Duygucumu tanıyorum ama diğer arkadaşlarıda tanımak isterdim çok..Biscottin harika, yeni sitende hayırlı olsun canımcım, çoook öpüyorum senii...

şengül dedi ki...

burçin canım döktürmüş sünüz gene ilk olarak ellerine sağlık canım çok güzel gözüküyor fabrikada yapmış olduğunuz pastalar kurabiyeler enfes gözüküyor keşke bende orada olabilseydim ama senin ve arkadaşlarını ellerine sağlık canım

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Burçin'cim gerçekten günün çok güzel geçmiş. Biskotti de harika görünüyor. Daha nice güzel toplantılara :)

Yunkabu dedi ki...

Yeni siten hayirli olsun Burcin'cigim.
Hala biscotti denemeye cesaret edemedim. Neden bilmem bana zor gozukuyor.
sevgiler

DİDEM ÖZCAN dedi ki...

Canım Burçin'iiimmm,

Ne kadar da arzu etmiştim sizinle birlikte olmayı ama olamadı:((( Nişan pastası ve büyük organizasyon yüzünden maalesef katılamadım:((

Canım, yeni siten hayırlı olsun,

Sımsıcak sevgiler, kocaman öpücükler...

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

Burçincim bu postu ağzımın suyu akarak okudum. Önce nefis bir kareografi eşiliğinde biskottiler, arkasından insanı çatlatacak bir buluşma ve pastalar arasında geçirilmiş saatlerin yansımaları. Ne diyeyim daha 2,5 yılım var aranızda olmak için :(

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Umut - Çok teşekkür ederim güzel ve içten yorumun için. Yardımım dokunabildiyse ne mutlu bana diyorum. Her zaman beklerim.

Melda - Çok teşekkür ederim.

Ferahcığım - Çok teşekkür ederim, gerçekten çok güzel bir gün yaşadık.

Işılcığım - İnan ki aynı şeyler benim için de geçerli. En önemlisi birlikte olabilmek ve tanışmaktı. Çok güzel oldu çok! İlk fırsatta tekrar görüşmeyi umut ediyorum. Öpüyorum.

Dilekciğim - Umarım ileride düşündüklerini gerçekleştirebilirsin. Aslında istedikten sonra olmaması için hiç bir neden yok zaten. Biscottiyi beğenmene de sevindim. Çok teşekkür ederim her zaman ki gibi sımsıcak yorumun için.

Merhaba Hadiye - Çok teşekkür ederim, çok sağol.

Hülyacığım - Ben de isterdim senin de olmanı ve tanışabilmeyi. Çok teşekkür ederim. Profil resmine bayıldım :)

Feyzacığım - Keşke gelebilseydiniz diyorum. Bir daha ki sefere umarım denk düşer. Hemen merakını gidermeye çalışayım. En alttaki fotoğrafta arkada beyaz kazaklı ve siyah saçlı olanım :) Çok teşekkür ederim. Öpüyorum.

Şengülcüğüm - Çok teşekkür ederim. Çok naziksin her zaman ki gibi.

Sedacığım - Çok teşekkür ederim, beğendiğine sevindim.

Fulyacığım - İnan bana çok basit. Denediğin zaman neden bu kadar bekledim diyeceksin. Hadi bir cesaret. Öpüyorum.

Didemciğim - Ben de kesin geliyorsun diye düşünmüştüm. Duygu Didem Hanım gelemiyor deyince üzüldüm baya. Bir daha ki sefere diyorum. Çok teşekkür ederim.
Öpüyorum.

Esracığım - Ben senin bütün yazılarını aynı şekilde okuyorum inan. 2,5 yıl çok uzun bir süre değil. (İçinden sana öyle geliyor diyorsun biliyorum :)) Umarım nice organizasyonlarda bir araya gelme fırsatımız olur. Öpüyorum.


Herkese kucak dolusu sevgilerimle...

Nukhet dedi ki...

Burcin
Surada ekran basinda hesaplarla bogusurken, mola vermek icin girdim sayfana. Once o biscottinin guzel fotografi buyuledi beni. Sonra da asagida yapilan bir birinden sik pastalar. Ve o mutfakta gecen resimleri seyrederken ben de hemen pasta yapmak istedim. Yaa ben galiba bu isleri birakip hep pasta yapmak istiyorum. Hem ellerine saglik hem de guzel gezinizin size bir seyler katmis olmasi temnnesiyle. Sevgiler

Hatice dedi ki...

Burçin'ciğim öncelikle yeni siten hayırlı olsun. gerçekten harika bir gün geçirmişsin. Biscottiler de nefis görünüyor, kakao ve fıstık eşliğinde...sevgiler...

Begüm dedi ki...

Ne güzel bir gün gecirmissiniz, keske bende istanbulda olabilseydim :( Yaptiklarinizda harika görünüyor. Bu biscottilerinede yine bayildim. Bu arada yeni siten hayirli olsun
sevgiler...

elemsu dedi ki...

Sizin adınıza çok sevindim Hayırlı olsun yeni sitemiz :)
Yeni tarif de çok güzel görünüyor ellerinize sağlık.
Bu arada geçen hafta gelen misafirlerim için (ayrı günlerde tabi) portakallı tart,ıslak kek ve çikolata soslu fındıklı kurabiye yaptım.Hepsi de birbirinden güzel oldu,tarifler tekrar tekrar teşekkür ediyorum,
sevgiler...

Delfina ; dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Delfina ; dedi ki...

Çok güzel bir gündü Burçincim...

Sizleri tanımış olmak,nefis biscottilerini tatmış olmak,tatlı sohbetlerimizde 40 yıllık dostmuşuz gibi rahat oluşumuz çok güzeldi...

Kucak dolusu sevgiler,
Delfina

Pastanı Seç dedi ki...

Valla harika geçmiş gününüz çok gelmek istedim ancak katılamadım

en çok sizleri tanımak için istedim.

sevgiler

Unknown dedi ki...

Canım inan ben bile okurken ve fotoğraflara bakarken bile mutlu odum kendimi gülerken yakaldım inan.süper bir günmüş gerçekten..Ayrıca yeni sitende hayırlı olsun ...saülık ve afiyet daima seninle olsun...

Eya dedi ki...

Arkadaşıııııııım...ya içim güttü içim.İreks'teki gününüze bayıldııııım, ağzımın suyu aka aka okudum.Ne iyi yapmışsın arkadaşım.Ah oralarda olsaydım inan aranızda olurdum.İnşallah başka sefere.Bu arada .com'a geçmene de çoook sevindim.Sana bçylesi layık zaten.Tebrikler...farkındaysan yavaş yavaş kendince bir marka oluyorsun Burçinciğim...eh bunu da fazlasıyla hak ediyorsun..com sayfan da başarılarının devamını diliyorum ve biskottileri nefisssssss...ellerine sağlık.

Sevgilerimle

pelin dedi ki...

sevgili Burçin
ilk biscottilerimi dün yaptım. tabii ki senin tarifin olan nescafeli ve fındıklı biscottilerden denedim. harika oldular.acaba sıvı yağla yapsak nasıl olur diye düşünmeden de edemedim. hiç böyle bir deneyimin oldu mu?teşekkürler ve sevgiler yolluyorum.

pelin dedi ki...

BURÇİN CİM bir sorum daha vardı.ilk pişirişte biscottilerim ekmek gibi çatladı.üzeri biraz fazla unluydu tepsiye koyarken o yüzden olabilir mi?bir de dilimlerken zorlandım. kolay bir yolu var mı acaba?

Betül KAVAL dedi ki...

ağlamak istiyorum bu geziye bende katılıcaktım ama aksilikler üst üste geldi malesef katılamadım. Çok eğlenmişsiniz inşallah başka gezi olursa ona katılırım artık.

sevgiler
sihirli mutfağım www.xceparpali.blogspot.com

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Nükhetciğim - Seni çok iyi anlıyorum. Çünkü aynı şeyleri sıkça ben de hissediyorum. :)
Teşekkür ederim canım.

Haticeciğim - Çok teşekkür ederim, beğendiğine sevindim. Günümüz gerçekten güzeldi.

Sevil - Umarım çok güzel bir etkinlik olur. Teşekkürler.

Begümcüğüm - Çok teşekkür ederim.
Keşke olabilseydin...

Elemsu - Tarifleri denediğin ve sonuçtan memnun kaldığın için çok mutlu oldum. Çok teşekkür ederim. Ellerine sağlık !

Delfinacığım - Çok güzeldi çok ! Tekrarını umuyorum en kısa sürede. Teşekkür ederim canım.

Pastanı seç - Çok teşekkür ederim yorumun için. Umarım başka etkinlerde görüşürüz.

Handeciğim - Çok teşekkür ederim güzel yorumun ve dileklerin için.

Zehracığım - Güzel yürekli ve kalpli dostum, çok teşekkür ederim bu şahane yorum için. Ağzından bal damlamış yine. Umarım bir gün bir etkinlikte buluşma fırsatı yakalarız. Neden olmasın? Öpüyorum.

Pelinciğim - Denediğin ve memnun kaldığın için çok mutlu oldum. Biscottiyi sıvı yağ ile hiç denemedim. Tariflerde de rastlamadım ama deneyip görmekte fayda var. Bir iyi tarafı normal kurabiyelere oranla tereyağı miktarı daha az kalıyor. Çatlamanın unla bir ilgisi yok. İlk pişirme sürecinde bir çeşit kek olduğu için çatlaması kaçınılmaz, hep karşılatığım bir durum benim de. Kesim zorluğu açısından tavsiye edebileceğim kesme tahtası üzerine aldıktan sonra keskin bir bıçak ile kesmeye sol taraftan başlamak ve dilimlerin dağılmaması için parmaklarınla sıkıştırıp, bastırarak kesmek. Ellerine sağlık.

Betül - İnşallah diyorum ben de. Çok teşekkür ederim.

Herkese kucak dolusu sevgilerimle...

canan kufer dedi ki...

burcincigim,
gercekten imrendim. böyle durumlarda ne kadar istanbul'da ya da daha yakinlarda olmak isterdim:-( cok güzel bir gün gecirmissiniz ve bizlerde resimlerin ve güzel anlatman sayesinde biraz katilabildik. biscottilere diyecek yok...ellerine saglik.
öpüyorum,
canan

Cafe Gusto dedi ki...

Burçinciğim hayırlı olsun.Sana ve tariflerine de bu yakışırdı zaten.Ayrıca güzel geçen gününüzü okudum nasıl güzel şeyler bunlar.Senin biscotti de çok güzel olmuş ellerine sağlık.sevgiler...

gülriz dedi ki...

Oh oh, şahane bir gün olmuş, şahane... Bir de ben görebilsem artık seni :))))))) Canım benim, bu arada yeni siteni de güle güle kullan; öpüyorum seni kocaman

pelince dedi ki...

Çok güzel bir buluşma olmuş,ne iyi etmişsiniz..

Sevgiler..

Adsız dedi ki...

PASTACİTY İSİMLİ BLOĞUM HACK'LENMİŞTİR . PASTACİTY ADI ALTINDA GELEN YORUMLAR VE YAZILAR BANA AİT DEĞİLDİR ARKADAŞLAR. UMARIM SİTEME TEKRAR KAVUŞABİLİRİM
SEVGİLER

FUNDA

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Canancığım - Keşke olabilseydin sen de. :( Çok teşekkür ederim arkadaşım öpüyorum.

Serpilciğim - Çok sağol canım güzel sözlerin için.

Gülrizciğim - Hala umudum var, en kısa sürede diyorum. Çok teşekkür ederim. Öpüyorum.

Pelin - Çok teşekkür ederim, güzeldi gerçekten.

Funda - Çok üzüldüm canım. Umarım bir an önce düzelir, yoluna girer her şey.



Sevgilerimle...

İlker Ergin dedi ki...

canım benim çok güzel bir gündü.seni tanıdığım için çok mutluyum.amaaaaaaa o biscotti ler,allahım durup durup yedim hatırlarsan.allahım nasıl güzel bir lezzet.arkadaşım bende dün denedim.ama hüsran.oysaki her söylediğini harfiyen yaptım.canım en sonunda bir organizasyon yapıcam.biscotti organizasyonu.sende orada biscotti kursu vereceksin.nasıl fikir ama:))canım ellerine sağlık.sağlıkla,sevgiyle kal.

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

İlkerciğim - Aynı şeyleri hissediyorum inan. İyi ki katıldım ve sizleri tanıdım. Harika bir gündü.
Biscotti neden olmadı acaba? Hangi tarifi denedin? Öyle güzel pasta ve kurabiyeler yapıyorsun ki o da nazar boncuğu olsun arada.
Çok teşekkür ederim.
Sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

Merhaba Burçin,
Tariflerinin çoğunu denedim gerçekten çok güzeller.İreks konusunda bir araştırma yapıyordum ki seni buldum karşımda..cheesecake karışımlarını çok merak ediyorum acaba perakende olarak nerden bulabilirim yada ireksten alabilirmiyim bir bilgin varmı acaba?tabiki birde güzel oluyorlarmı denedinmi?

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Merhaba Adsız Yorumcu - İreks ürünlerini Kadıköy Duygu Ticaretten alabilirsiniz. Ben cheesecake karışımlarını denemedim fakat ziyaretimiz sırasında yapılanlar gayet güzel görünüyodu.
Teşekkür ederim.
Sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

If you could e-mail me with a few suggestions on just how you made your blog look this excellent, I would be grateful.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...