21 Eylül 2007

Favicon'um Olacak mı? Bekliyorum...


Ramazan ayında iftarımızı kayınvalidemde yaptığımız için bu ara evde sahur harici hiç mutfağa giremiyorum ve dolayısı ile yeni tarif de ekleyemiyorum.

Bitmesine bir gün kalan Ramazan Etkinliği için bir an önce karar verip birşeyler yapmam gerekiyor. Bu akşam tüm gücümü toplayıp mutfağa girmeliyim.

Mutfağa giremediğim süre içerisinde teknik konulara merak sardım. Önce uzun zamandır aklımda olan en çok izlenen 10 tarif düşüncesi için biraz uğraş verdim. Yapa boza sağ tarafta görünen "Son Bir Hafta En Çok İzlenen Tarif" kodunu oluşturarak şablona ekledim ve çalıştırdım. Belki de bu işlem bir çok kişiye basit gelebilir ama benim için büyük bir başarı olduğunu söylemeliyim. Bu listeyi belki 3 belki 5 madde olarak geliştirmeyi düşünüyorum.

Gelelim başlığa. Favicon uzun zamandır istediğim ve nasıl eklendiğini merak ettiğim bir hadise. Bilmeyenler için favicon adres çubuğunda adresin hemen başında olan minik ikon anlamına geliyor. Sevgili Bengi'nin Yemek Zevki blogunun yazarı Sevgili Melda için başlık ile birlikte ikon da hazırladığını görünce ben de istiyorum diye yorum yazmıştım. Canım tasarımcım benim için bir kaç favicon oluşturarak hemen göndermiş sağolsun. Ben de en çok yukarıda görmüş olduğunuz ikonu beğendim ama kendim bir türlü eklemeyi başaramadım. Aslında Acemi Blogcu'da bu konu ile ilgili baya faydalı bilgiler mevcut fakat olmadı.

Ben de Sevgili Melda'ya ve teknik konularda destek deyince ilk aklıma gelen isim olan ustamız Sevgili Zinnur'a mail attım. Melda eşinin hazırladığını söyleyip kodları gönderdi sağolsun ama onun sayfası blogger'da olmadığı için sanırım kendi şablonuma bir türlü uyarlama yapamadım.

Zinnur ile yürüttüğümüz çalışmalar devam etmekte. O kadar yardımsever ve paylaşımcı bir şahsiyet ki teşekkür ederim demek yeterli gelmiyor ama başka da kelime bulamıyorum ne yazık ki. Faviconum olsa da olmasa da o yoğun gündeminin içinde benimle uğraşma ve sorularıma bütün nezaketinle cevap verme sabrını gösterdiğin için, iyi kalpliliğin ve yardımseverliğin için çok ama çok teşekkür ederim Zinnur.

Bu arada sırf fotoğrafları daha büyük gösterebilmek için şablonumu değiştirdim. Kısıtlı bir alana sıkışıp kalıyor ve istediğim gibi görünmüyorlardı bir türlü. Bu şablon da gözüme fazla büyük gibi geldi daha alışamadım. Sizce nasıl oldu? Çok mu büyük?

22 yorum:

Adsız dedi ki...

Blogunuz çok şık. Başarılarınızın devamını diliyorum
Birkaç tarifi şimdiden not aldım bile.
Şablon bencede biraz büyük, bir punta daha küçüğü daha çık durabilir..
Sevgiler

İLKAY dedi ki...

merhaba burçin,
siten bence çok şık ...
Sen de bana yardımcı olabilir misin?
en çok izlenen tarifi nasıl ekledin ? Ben de eklemek istiyorum ..
Yardımcı olabilirsen çok sevinirim..Şimdiden teşekkürler..
İlkay

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Eski haline çok alışmıştık, e ama ama bu haliyle de fotoğraflar çok net çok canlı...
Ne kadar da yardımcı oldum değil mi :))

Adsız dedi ki...

Burcın cım, şablonlar dar olunca sankı fotoğraflar sıkısıp kalıyor..Bence boyle daha ferah olmus.. Ben de eklemek ısterımm en cok ızlenen tarıfı ve bırde hanı son yorumlar varya yanda görunuyor.. yardım edebılırsen sevınırım:))

sevgıler
fıdan

Müge Hüner dedi ki...

Burçinciğim,
Öncelikle favicon un bir görünüyor bir kayboluyor haberin ola:) en çok izlenen tarif çok iyi olmuş güle güle kullanan, benim merak ettiğim en çok izlenen olduğunu neye göre belirliyorsun, yorum sayısımı, tarifin tıklanma oranı mı? Eğer tıklanma ise ben mesela çoğu zaman ana sayfadan bakıyorum tariflere ayrıca yazyı tıklamıyorum, fikir vermesi açısından söyleyeyim dedim.
Blogunun geniş hali güzel ve ferah ancak yazıların üzerinde resim çok küçük kalmış benim gözümü biraz rahatsız etti açıkçası, resimleri eklerken büyük modunu seçerek eklemeyi dene bakalım nasıl olacak, aynı şeyi Pınar da(klubem) yaptı çünkü, hem şablon hem resimler büyüdü daha güzel oldu.
Aklıma gelenler bunlar, öperim canım.

aylin dedi ki...

Bence çok güzel olmuş ikonun... En çok izlenen olayı da çok hoş, ama nasıl yaptığını ben çözemedim tabi... :) Sanırım biraz html bilmek gerekiyor bunlar için, di mi?

Sevgiler,

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Sevgili Aslıhan - İlgin için çok teşekkürler.

Merhaba İlkay - Sormuş olduğun konu ile ilgili bir yazı yayınlamayı düşünüyorum en kısa sürede. Böylece yapmak isteyen herkes ekleyebilir bloguna diye düşünüyorum. Çok teşekkür ederim.

Burcu - Evet çok yardımcı oldun yani. Kesin kararımı verdim artık. Ya böyle kalacak ya değiştireceğim ben de :))

Fidan'cığım - Son yorumları ben de bilmiyorum henüz ama onu da öğrenmek lazım. Diğer konuyu yazı olarak ekleyeceğim. Teşekkür ederim. Fotoğraflar konusunda da çok haklısın sıkışıp kalsınlar istemiyorum.
Sevgiler,

Müge'ciğim - Favicon'un bir görünüp bir kaybolmasının nedeni büyük ihtimalle internet explorer kullanmandan kaynaklanıyor. Onda görünmesi biraz zaman alacakmış çünkü. Mozilla ve Firefox'da sorun yok.
En çok "izlenen" dememdeki amaç aranıp bulunup takip edildiği anlaşılsın diye aslında. Yani baz aldığım yorum sayısı değil Google'dan siteme en çok hangi tarif için ulaşıldığı ve ziyaretçilerin hangi tarifi en çok tıkladığıdır. Ana sayfada görünen tarifler için belki biraz haksızlık oluyor haklısın ama benim hoşuma giden bir sayfa öğesi olduğu için onu göze alıyorum.
Fotoğraflara gelince aslında zaten hepsi büyük boyutta eklendi ama eski şablona göre tabi. Şablonun yeni haline göre küçük kaldılar. Hepsini tek tek değiştirecek vaktim keşke olsa ama nerdeeee.
Bu şablon kalıcı olursa bundan sonrakilerde görüntü düzelecektir efenim.
İlginiz ve desteğiniz için çok teşekkürler.
Sevgiler,

Aylin'ciğim - Konuyla ilgili yazı yayınlayacağım. Çok basit bir şey aslında. Fazla html bilgisine de gerek yok. Eğer sen de eklemek istersen yardımcı olurum.
Çok teşekkürler.
Sevgiler,

melda dedi ki...

aslında ben önceki şablonunu daha çok beğeniyordum ;)
eşimin blogger'a göre tarif ettiğini sanıyorum. yazdığım o kodları bulup altına diğer yazdıklarımı kopyalaman gerek. tabi burda söylemesi kolay, yapmaya gelince zor oluyor değil mi.. umarım halledersin. elimden gelen birşey olursa yardımcı olurum..
kolay gelsin..

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Melda'cığım - Senin göndermiş olduğun kodları yine göndermiş olduğun ico uzantılı dosya ile kullanabilmem için kendime ait bir sunucum olması gerekiyor anladığım kadarıyla. Hani şablonda herhangi bir yere kaydet demişsin ya. Sistemin onu görüp tanıması gerekiyor sonuçta. Bu yüzden bloggera uyarlama yapamadım. Belki de olabilirdi ama ben beceremedim. Her neyse artık favicon görünüyor. Sorun kalmadı. Çok teşekkürler desteğin için.
Sevgiler,

melda dedi ki...

kendine ait bir sunucunun olmasına gerek yok aslında. flickr gibi bir siteye ikonunu yükleyip ikonun adresini alman yeterli. ama neyse ki artık olmuş :) çok şirin görünüyor, güle güle kullan..

Adsız dedi ki...

burçinciğim
blogunun bu hali çok daha ferah olmuş.
pelin
pelininmutfagi.blogspot.com

NiNo dedi ki...

canim baya emek harcamis ugrasmissin harika olmus bence sayfan buyukte degil elerine saglik cnaim

Defne dedi ki...

Burçin,
ben yazıların daha dar bir çerçevede olmasını tercih ederdim. Bana biraz dağınık geldi bu şekilde ama yine de senin kararın ve memnuniyetin önemli bence :).
Sevgiler.

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Tekrar teşekkürler Melda'cığım.

Pelin'ciğim teşekkür ederim.

Nihan'cığım beğendin mi sahi. Bana büyük geliyor biraz.

Defne'ciğim - Bana da öyle geliyor. Akşama bir çözüm bulacağım bakalım.

esra(büyüleyenmutfak) dedi ki...

canımcım;
açıkcası ben bloğunu eski halini daha çok sevmiştim..
ama karar senin tabi
bana yardımların için ve bengi ile beni tanıştırdığın için çok sağol
sevgiler öpücükler

Unknown dedi ki...

Burçincim eski halide çok güzeldi ama dediğin gibi resimlerin daha ferah görünmesi daha önemli bencede. Bende en çok izlenenleri nasıl yaptığını merak ediyorum yorumlarda gördüğüm kadarıyla yazıcakmışsın merakla bekliyor olacağım.
Sevgiler..

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Esra'cığım - Ben de alışamadım yeni haline ve tekrar eskiye döndüm. Rica ederim ne demek. Banner'ın harika olmuş. Güle güle kullan.
Sevgiler,

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Selda'cığım - ilk fırsatta yazacağım. Teşekkür ediyorum.
Sevgiler,

Selen dedi ki...

Bence herşey çok güzel Burçinciğim. Favicon'un adını ilk defa duydum. Ne olduğunu ise ben de Bengi sayesinde görmüştüm. Bazen blogger ın koduna müdahale etmek çok zor oluyor. Ben de bazı kodlarda çok denediğimi biliyorum. Umarım başarırsınız. Çok sevgiler canım

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Başardık Selen'ciğim sonunda oldu. Senin görmüş olduğun da şablonumun eski hali. Yeni haline ısınamayıp yine eskiye döndüm her ne kadar fotoğraflar küçücük alana sıkışmak zorunda kalsa da yine en iyisi böyle gibime geliyor.
Sevgiler,

Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
hjhlp dedi ki...

bloğunuz gerçekten güzel. favicon ararken buldum. benim sorunum sizde de var. ve bir türlü çözemedim. sorun şu: favicon, alt sayfalarda gözüküyor, fakat anasayfada gözükmüyor. kafayı taktım. çözmem lazım :(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...