11 Aralık 2007

Blogun hayatımızdaki yeri (mim)



Sevgili Lyn yeni başlayan bir oyuna beni de dahil etmiş. İçeriğinin yanı sıra, her zaman olduğu gibi imla kurallarına da son derece özen gösterilmiş olan yazısını ve cevaplarını öyle güzel hazırlamış ki ben okumaya doyamadım. Kendisine inceliği için çok teşekkür ediyorum.

İşte sorular ve benim cevaplarım :

1. Blog yazmaya ilk defa nasıl başladım?

Blog yazmaya 2007 yılında, yaklaşık 8 ay önce başladım. Onun öncesinde yemek bloglarını hayranlıkla takip ediyor gördüklerimi uygulamak istiyordum.

Doğum günü 1 Mart olan büyük oğlum Berke için, ilk defa şeker hamurunu elime alarak ve mutfakta sabahlayarak Batman'li ve Süper Kahramanlı bir doğum günü pastası hazırladım. Pastanın sadece gökdelen kısmındaki kurabiyeler şeker hamuru kaplıydı. Bloga ekleyip heyecanla yorumları bekledim. Şimdi bu pastaya baktığımda gerek fotoğraf gerekse pasta yapımı ile ilgili bir çok hata görüyorum belki ama bu pastaya çok şey borçlu olduğumu biliyorum.

2. Blog yazılarımın konusu belli bir çizgide olması için çaba gösteriyor muyum? Yoksa içimden geldiği gibi mi yazıyorum?

Blog yazılarımın konusunun belli bir çizgide olmasına genellikle özen gösteriyorum. Çünkü blog yazmamın amacı belli : mutfaktaki denemelerimi paylaşmak. Fakat arada sırada günlük kategorisine ekleyebileceğim başka yazılara da yer veriyorum. Blog yazmaktaki en büyük amaç bence paylaşım. Paylaşınca, yorum, öneri ve görüşler alınca çok mutlu oluyorum.

3. Blog yazmak için gün içinde bazı şeylerden feragat ediyor muyum?

Feragat etmek demiyim ama erteleyebileceğim işlerimi erteleyip önceliği bloguma verdiğim zamanlar oluyor. Çalışan ve iki çocuklu bir bayan olunca feragat edebileceğiniz şeyler baya az oluyor. Birinden feragat ettiğinizde bütün düzen bozulabiliyor. Hepsi birbirine bağlı, hepsi zamanında ve günü gününe yapılmalı.

4. Blog yazmak benim için eğlenceli bir uğraşken şimdi artan bekleyiş yüzünden zorunlu bir hal almaya başladı mı?

Asla ! Blog yazmak benim için hep eğlenceli bir uğraş oldu. Hatta niye daha önce başlamadım diye sık sık aklıma geliyor. Çok zevk alıyorum. Bekleyiş olması da hoşuma gidiyor.

5. Blog yazmayı daha ne kadar sürdüreceğim?

Şimdilik üretmeye devam ettiğim müddetçe gibi görünüyor.

Ben de acaba kimi mimlesem diye baya bir düşündükten ve seçim yapmakta zorlandıktan sonra, her ne kadar henüz alamamış olsam da Bir Porsiyon Öykü kitabının ve Bir Porsiyon Öykü günlüğünün değerli yazarı, çok sevgili arkadaşım Papatya’yı, yoğun olduğunu bilsem de canım tasarımcım yetenekli mi yetenekli arkadaşım Bengi’yi, mutfakta oldukça yetenekli bir arkadaşım daha Sevgili Ufuk’u ve okyanuslar ötesinden, her satırında yeni bir şeyler öğrendiğim yazılarını okumaya bayıldığım zarif arkadaşım Sevgili Zinnur’u mimliyorum.

16 yorum:

Yemekbahane dedi ki...

Burçin'cim,

Ne iyi etmişsin de blog açmışsın.. Ben blog olayından hiç hoşlanmayan kişilere inat, birliğimizin ve paylaşımlarımızın son derece yapıcı ve öğretici olduğunu savunuyorum.
İyi ki sen ve bloğun varsınız.

Sevgiler
Müge

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Müge'ciğim - Çok mutlu oldum bu güzel yorumunla. Sana sonuna kadar katılıyorum. Çok teşekkür ederim.
Sevgiler,

DİDEM ÖZCAN dedi ki...

Burçin'cim,
Sevgili yemek bahaneye tamamen katılıyorum, iyi ki buradasın, ve iyi ki her konuda yanımızdasın:))
Senin yardımlarını unutmam hiçbir zaman mümkün değil:)) Kendimden o kadar utanmıştım ki, acemice sorularımla bunaltır mıyım diye, ama sen tam bir iyilik meleği gibi yaklaştın olaya......
Tekrar teşekkürler,
Bu arada bugün çikolatalı kurabiyelerini denedim ve müthiş oldular:))
Sevgiler....

Ceylan dedi ki...

Burçin'ciğim, kesinlikle bence de iyi ki blogun var ! Benim zevkle takip ettiğim, tarzını her açıdna çok beğendiğim blogların başındakilerdensin. Hele de bunu 2 çocukla çalışırken yapıyor olman hayranlığımı iyice arttırıyor. Sorulara verdiğin yanıtlar da ne kadar samimi, aynı duyguları paylaşıyoruz diyebilirim!
Bu yeni dizaynın nefis olmuş buarada, tekrar ellerine sağlık.

Delfina ; dedi ki...

8 ay önce iyi ki açmaya karar vermişsin sevgili burçin.yaratıcılığın çok kişiye ilham oluyor...

ürettikçe çok iyi yerlere geleceğine inanıyorum,

kocaman sevgilerle..

ufukmutfakta dedi ki...

Burçin'ciğim sen bloglara renk katan ve çok yakışan ve de tüm övgüleri hak eden bir arkadaşımızsın, umarım sanal da olsa bu ortamdaki arkadaşlığımız, paylaşımlarımız hep devam eder. Ayrıca davetini memnuniyetle kabul ediyorum ve ilk fırsatta oyununa katılıyorum. Kucak dolusu sevgilerimle....

Hatice dedi ki...

Burçin iyiki açmışsın blogunu, çok özenli ve sık güncellenen hoş bir blogun var, resimlerin canlılığı ve kompozisyonlarına bayılıyorum, seni linklerime ekledim ve yan taraftaki gelecek tarifi de merakla bekliyorum:))
sevgilerimle...

Ayşegül Taştaban Erzincanoğlu/ Behçet dedi ki...

Merhaba Burçin,
iade-i ziyarete geldim ve gelir gelmezde kendimi kötü hissettim :)) Yahu ben niye böyle sizler gibi güzel yemek yapamıyorum, hayatım, üç beş çeşit salata, çorba ve makarnalar arasında geçiyor.. Hayatımı bu anlamda sorgulama zamanı geldi galiba.. Yazılarda, ve fotoğraflarda harika...
Sevgiler

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Didem'ciğim - Paylaşım için burda değilmiyiz, lafı bile edilmez. Her zaman seve seve diyorum. Çok teşekkür ediyorum güzel sözlerin için.
Kurabiyelerin güzel olduğuna çok sevindim. Ellerine sağlık.

Ceylan'cığım - İltifat ediyorsun ama sen de söylediklerinden farklı şeyler yapıyor değilsin hani. Çok teşekkür ediyorum. Uzun yıllar burada oluruz ve paylaşmaya devam ederiz umarım.

Delfina'cığım - Güzel sözlerin için çok teşekkür ederim. 8 ay önce ilk fotoğraf makinemin özelliklerini çözmeye çalışıp, neredeyse imkansız olduğu halde illa ki netli netsiz fotoğraf çekeceğim diye debelenip dururken ve her önüme gelene bu konuyu sorarken yaptığın yardımlar hala aklımdadır. Ne de güzel açıklamıştın hemen. Tekrar teşekkür ediyorum paylaşımcılığın için.

Ufuk'cuğum - Sen de benim blog yazmaya başlamadan önce hayran hayran takip ettiğim, hem çalışıp hem de nasıl böyle güzel şeyler yapmaya vakit bulabiliyor, nasıl yapıyor diye düşündüğüm çok değerli arkadaşlarımdan birisin. Eğer güzel bir şeyler varsa ortada bunda senin ve bir çok kişinin büyük katkısı var. Çok teşekkür ederim.

Hatice'ciğim - Çok teşekkür ederim ilgin ve güzel sözlerin için. Elimden gelse her gün yeni bir tarif olsun isterim aslında ama ancak bu kadar olabiliyor. :) En kısa sürede ziyarete geleceğim.

Sevgili Ayşegül - Bence hiç öyle hissetmemelisin. O her satırı harika bilgilerle dolu ve insanı dinlendiren yazılarına bayıldım ben. Okumaya devam edeceğim. Beğendiğine sevindim. Çok teşekkür ederim.

Herkese kucak dolusu sevgiler...

Adsız dedi ki...

İnsanın içinde sıcacık bir his uyandıran,mutfağa girip bişeyler pişirmeliyim dedirten bir blog burası.En azından bende böyle hisler uyandırdı.Sizi ve blogunuzu tanıdığıma çok memnun oldum :)

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Sevgili Anneperi - Bu güzel ve içimi ısıtan yorum için ben de çok teşekkür ederim.

Sevgiler,

Lyn dedi ki...

katılımın ve ilgili güzel sözlerin için çok teşekkür ederim (:

ilk deneme için, şeker hamurundan pasta gayet güzel gözüküyormuş :) iyi ki bloga aktarıp paylaşmaya başlamışsın yaptıklarını..

'çalışan ve iki çocuklu bir anne' sıfatı, o sıfatın sorumlulukları ne kadar fazla olsa da, zaman ayırıp özenli böyle yararlı bir blog ortaya çıkarmaya da engel olmuyormuş, bunu göstererek de örnek olmuş oluyorsun. bu, bloguna daha da değer katıyor, diye düşünüyorum.

sevgiler...

Adsız dedi ki...

Merhaba Burçin hanım. Pasta tam "hammm" yapmak için karşımda duruyor ama nafile :) Ekranı yalamak an meselesi :)
Yeni adresimdeyim artık. Beklerim.

www.calisananneolmak.blogspot.com

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Sevgili Lyn,
Çok teşekkür ederim güzel sözlerin için. Mim için de ayrıca teşekkürler.
Sevgiler,

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Sevgili Esra - Ziyaretin ve içten yorumun için teşekkür ederim. En kısa sürede geliyorum.
Sevgiler,

MMO dedi ki...

Sevgili Burçin,
Bence 8 aylık değil senelerdir yazılan bir blog gibi seninkisi. Tariflerin de çektiğin fotoğraflar da çok profesyonel görünüyor. Ben de bir şeyler yapıyorum evde ama senin gibi olmak için daha yakmam gereken pek çok kek vs ve çekmem gereken çok fotoğraf var. :))
Sevgilerimle..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...