13 Ekim 2008

Witch Pasta

witch1

Eski iş arkadaşım Sevgili Suna'nın tatlı kızı Ceren için hazırladığım Witch kızları temalı bu pasta, kız çocuklarının ilgi alanlarına giren kahramanları tanımam için de güzel bir fırsat oldu benim için.
Erkek çocuklarının sevdiği kahramanlar konusunda, oğullarımın geçtiğimiz yıla kadar olan yoğun ilgisi dolayısı ile yeterlilik sınavına girebilecek kadar bilgim olmasına rağmen açıkçası Suna bilgi verene kadar Witch kızlarından haberdar değildim. Daha çok bilinen Winx (umarım doğru yazıyorumdur) kızlarını duymuşluğum vardı ama detaylı olarak onları da incelememiştim. Yine de biliyorlardır mutlaka diye düşünerek oğullarımla konuşup biraz bilgi aldım. Pastayı yapacağım gün izlemem için Jetix'te Witch çizgi filmini benim için etiketlediler. Başlamadan önce de sürekli uyardılar, canlarım benim.

Internette yaptığım araştırma sonucu üç boyutlu ya da figürlü hazırlanan doğru dürüst pasta modeli bulamadım. Bulabildiğim resimler arasında en çok bu resim hoşuma gitti ve ilham perilerimi uçuşturdu diyebilirim. Witch'in açılımı Will, Irma, Taranee, Cornelia ve Hay Lin. Will cevher gücüne, Irma su, Tarenee ateş, Cornelia doğa, Hay Lin de hava güçlerine sahip.

Barbie bebek formundaki bu incecik silüetli karakterleri ve özellikle çizgili çoraplarını hazırlamak epey uğraştırıcı oldu ama uğraştırıcı işleri seviyorum biliyorsunuz.

Witch2

Pastamız öğlen saatindeki ada vapuruna yetişeceği için fotoğrafları hayatımda çekmediğim kadar hızlı bir şekilde hatta havada uçarak çektim diyebilirim. Bundan dolayı fon, ışık vb. ayarlamaları yapamadım ne yazık ki.

Tatlı Ceren'e nice mutlu ve sağlıklı yaşlar diliyorum. Sunacığıma da daha nice güzel doğum günü kutlamalarını sağlıkla afiyetle yaşamalarını diliyorum.

witch2

15 yorum:

serrose dedi ki...

eline saglik tum blogtakiler super ve lezzetli gorunuyor ben de boyle pastalar yapabilmek isterdim

bir demet feslegen dedi ki...

Burçin'cim süper bi pasta olmuş ellerine sağlık..WİNX i duymuştum da witch bilmiyorum, bizim kız büyümeden öğrensemiyi olucak :)
Cerene de mutlu yıllar olsun
Sevgiler kocaman

IŞILCA TATLAR dedi ki...

Burçin'cim,

Vallahi sabrına, titizliğine becerilerine hayranım.
Elinden çıkan herşey gibi bu da muhteşem bir pasta. O çizgi filmi yapan firmaya bu pastanın bir fotoğrafını gönder istersen bak neler olacak.

Ellerine, yüreğine, ömrüne sağlık canım.

Çok öpüyorum.

zarpandit dedi ki...

bence cok hos olmuslar..isim yazılı kurabiyeler ayrı bir şirin zaten :)

ufukmutfakta dedi ki...

Bende Çilek kız pastasını yapana kadar, çilek kız diye bir karakterden bihaberdim. Oğulları olanlar kız çocuk karakterlere çok yabancı:) Bu pastayı çok beğendim. Gerçekten çok emek verildiği belli, üstelik verilen emeklerde oldukça başarılı, titiz, detaylı. Kurabiyelerde ayrı bir şıklık, sanıyorum en altı beyaz şeker hamuru ile kaplamışsın. Görüntü süper olmuş. Denecek daha fazla bir şey yok. Süper olmuş, ellerine sağlık...

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Burçin'cim bu güzel pastayı benim yeğenim görürse var yaaa çıldırır çıldırır Ben de yeğenden mütevellit biliyprum winx kızlarını ;)
Ellerine sağlık yine çok özenli muhteşem bir pasta yaratmışsın..
Sevgiler...

Unknown dedi ki...

Canımmmmm benim aşık olduğum renkte bir pasta dayanamam enfess olmuş emeğine ve ellerine sağlık.
Mutlu haftalar dilerim,öptüm...

Bir Dilim Düş dedi ki...

Ellerine sağlık bayıldım bu pastaya nasıl titiz ve ince bir çalışma çokkk ama çoookkk güzel!!!

Sevgiler,
Evren

RENKLİ KURABİYELER- ZÜLBİYE dedi ki...

merhaba burçin abla mor renk ayrı bir güzel görünüyor senin kurabiyelerinde ellerine sağlık çok güzel olmuş.
Sevgilerimle,

Adsız dedi ki...

ellerine sağlık çok güzel olmuş.

SUNA ALTAR dedi ki...

Merhaba Burçin'ciğim,
Pasta benim ve de Ceren'in hayal edebileceğinden bile daha güzel ve lezzetli olmuş. Ellerine ve yüreğine sağlık diyor ve seni kalpten tebrik ediyorum. Çok teşekkür ediyorum. Herkesi hayran bıraktın! Başarılarının devamlı olmasını diliyorum. Eda Hn.'a çok teşekkürler ayrıca, kızımın doğum günün kutladığı için. Selamlar ve sevgiler, yüreği sevgiden ve pastadan geçen herkese:-)
Suna

sevdamavisi dedi ki...

Burçinciğim,
döktürmüşsün yine ellerine sağlık. sevgiler.

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Sevgili Serrose, Eda, Işıl, Gökçe, Ufuk, Burcu, Derya, Evren, Zülbiye, Lezzetdurağı, Sevda,

Benim için çok değerli olan güzel yorumlarınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum, beğendiğinize çok sevindim gerçekten.

Sunacığım,
Hem Ceren'in, hem senin hem de partiye katılan misafirlerin beğenmesi beni çok mutlu etti. Nice güzel yaşlar ve kutlamalar diliyorum tekrar.

Herkese en içten sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

Ceren benim yeğenim,bende halasıyım.Ceren'in deyimiyle ''küçük halası''.Muğla'da oturduğum için doğum günlerinden hep uzak kalıyorum.Ama sizi tebrik etmeyelim.Harika bir iş başarmışsınız.Yeğenim de pastayı görünce eminim ki çıldırmıştır.
Ellerinize sağlık.

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Ceren'in Halası :)
Beğendiğinize çok sevindim.

Mutlu, sağlıklı ve başarılı nice yaşları olsun Ceren'in...

En içten sevgilerimle...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...