27 Haziran 2011

Düğün Pastası

Gullu Dugun Pastasi

Sevgili Burçin hanım ile çok uzun zamandır, kendisi ve sevdiklerinin özel günleri için hazırlamış olduğum ürünler nedeniyle birlikte çalışıyoruz.

Son olarak turuncu güller ve mor lisyantuslarla süslü nişan pastasını da bir kaç ay önce hazırlamıştım.

Burçin hanım düğün törenleri için düşündüğü, kendi deyimi ile görünce aşık olduğu düğün pastasını, 5-6 ay kadar önce, Martha Stewart'ın çalışmaları arasından beğenmişti ve daha o zaman kesin kararını vermişti.

Eşi işe birlikte çok büyük, gösterişli maket pastları tercih etmedikleri için yenilebilir bir çalışma olmasını rica ettiler. Bu yüzden pastanın sadece en alt katını maket, üst iki katını brownie kek, ganaj krema ve muzlu olarak gerçek pasta şeklinde çalıştım.

Fotoğraftan minik bir pasta altlığında duran 3 katlı güllü pasta gibi görünse de, aslında çapı 70 cm olan, özel olarak kestirip, sedefli boya ile boyattığımız bir pasta altlığı üzerindeki 3 katlı tasarımda, 2700 gül yaprağı, 135 adet beyaz büyük gül şeklini aldı.

Burçin hanımın düğün sonrası yazmış olduğu nazik mesajı, hep aynı şeyi yazıyorum belki fakat gerçekten hissettiğim bu, beni çok mutlu etti, hala gülümsüyorum. Aynı şekilde aşağıya aktarmak istiyorum ve kendilerine bir ömür boyu mutluluklar diliyorum.

"Burçin Hanım, çok uzun zamandır tanıyoruz birbirimizi, çok keyifli günler için bana ve sevdiklerime lezzetli olduğu kadar muhteşem güzel gözüken pastalar, cupcakeler hazırladınız... Ve sonra bir resim ile tamam bu benim düğün pastam olmalı dediğim pastanın resimden bile daha güzel, yiyen herkesin " tadı damağımda kaldı" diye tekrar tekrar söylediği MUHTEŞEM bir versiyonunu yaptınız!! Ben ne kadar teşekkür etsem az olacak, sadece bilmenizi istedim ki siz benim en mutlu günlerimden birine en güzel imzayı atan birkaç kişidensiniz... ellerinize, kalbinize, sabrınıza, keyfinize sağlık! Sizi çok seviyorum!!"

Burçin Birdane Butik Pasta Tasarımı

1 yorum:

İkizBebek dedi ki...

nasıl bir emek vermişsin yine.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...